Fenerbahçe Fenerbahçe'den transferde 2 bomba birden! 4 ay men edilmişti, İsmail Kartal bizzat istedi

Fenerbahçe'den transferde 2 bomba birden! 4 ay men edilmişti, İsmail Kartal bizzat istedi

16.11.2023 - 10:22 | Son Güncellenme:

Ara transfer çalışmalarına şimdiden başlayan Fenerbahçe'de takviye yapılacak bölgeler belirlendi. Orta saha ve forvet bölgesini güçlendirmek için harekete geçen sarı-lacivertli ekipte İsmail Kartal'ın bizzat istediği isim ortaya çıktı.

Fenerbahçeden transferde 2 bomba birden 4 ay men edilmişti, İsmail Kartal bizzat istedi

Trendyol Süper Lig ve UEFA Konferans Ligi'nde yoluna devam eden Fenerbahçe'de ara transfer döneminde kısa bir süre kalmasıyla hareketlilik de başladı. Tecrübeli teknik adam İsmail Kartal, yönetimden bir orta saha isterken Dzeko'nun yanına bir de yıldız forvet ismi ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de tecrübeli teknik adam İsmail Kartal'ın yaz aylarında 6 numaradaki önceliği Rade Krunic’ti ama transfer gerçekleşmedi. İsmail Kartal’ın yönetime bu kez orta saha için başka bir yıldızın adını verdiği öğrenildi.

İSMAİL KARTAL BİZZAT İSTEDİ

Krunic, başarılı çalıştırıcının hâlâ listesinde. Ancak Kartal’ın yönetimden öncelikli olarak bu kez başka bir yıldızı istediği öğrenildi: Pape Alassane Gueye... Marsilya’da forma giyen Senegalli oyuncunun sözleşmesi sezon sonunda bitecek.

24 yaşındaki futbolcu hem 6 numara hem de 8 numara olarak görev yapabiliyor. Transferin gerçekleşmesi halinde orta sahanın merkezinde İsmail Yüksek’in defansif rolünü üstlenebilir, Fred’le rekabete de girebilir. Fenerbahçe Yönetimi’nin, Pape Gueye’nin şartlarını araştırmaya başladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçeden transferde 2 bomba birden 4 ay men edilmişti, İsmail Kartal bizzat istedi

SEVİLLA'DA KİRALIKTI

Sarı- Lacivertliler’in, Senegalli yıldızın menajerlik şirketi ile kısa süre içinde temasa geçmesi bekleniyor. Diğer yandan Marsilya ile pazarlıkların da bu ay içinde başlaması muhtemel. Sol ayağını kullanan Gueye, 1.89 m. boyunda. 24 yaşındaki futbolcu alt yaş kategorilerinde Fransa’nın formasını giydikten sonra A Milli Takım tercihini Senegal’den yana yaptı. Gueye, geçen sezonun ikinci yarısını kiralık olarak Sevilla’da geçirdi.

4 AY FUTBOLDAN MEN EDİLMİŞTİ

İspanyol ekibi aslında Senegalli yıldızın bonservisini almayı planlıyordu. Ancak FIFA, Gueye’nin 2020’de Marsilya’ya bedelsiz transferinde usulsüzlük tespit etti. O dönemde Le Havre ile sözleşmesi biten başarılı oyuncu, İngiliz ekibi Watford’a imza atmıştı. Gueye, sadece 17 saat sonra karar değiştirerek Marsilya’ya transfer oldu. Bunun üzerine İngiliz kulübü FIFA’ya başvurmuştu. Futbolun dünyadaki patronu, bu transferdeki usulsüzlük nedeniyle Gueye’ye 4 ay futboldan men cezası verdi.

24 yaşındaki futbolcu bu nedenle bu sezon şu ana kadar forma giyemedi ancak cezası 7 Aralık’ta sona erecek. FIFA ayrıca Marsilya’nın Watford’a 2.3 milyon Pound (82.3 milyon TL) ödemesine hükmetmişti. Fenerbahçe, bu rakama yakın bir bonservisle Gueye’yi renklerine bağlamaya çalışabilir.

Haberin Devamı

FORVETE ALMAN YILDIZ!

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte transfer dedikoduları artmaya başladı. Hemen her gün birçok yıldızla ve birçok kulüpler ilgili yeni iddialar ortaya atılıyor. Bunlardan biri, Sarı-Lacivertli taraftarları fazlasıyla heyecanlandıracak cinsten: Timo Werner!

27 yaşındaki hücum oyuncusu, bu yaz düzenlenecek olan EURO 2024’te Almanya ile mücadele etmeyi çok istiyor. Ancak yıldız futbolcu, Leipzig’te istediği kadar forma şansı bulamadı. Werner, bu durumdan duyduğu rahatsızlığı kulüple paylaştı, ara transfer döneminde ayrılması için kendisine yeşil ışık yakıldı.

Fenerbahçeden transferde 2 bomba birden 4 ay men edilmişti, İsmail Kartal bizzat istedi

Bu gelişmenin ardından Timo Werner ile ilgili transfer iddiaları tavan yaptı. Avrupa basınında yer alan transfer dedikodularında başarılı hücum oyuncusuyla ilgili haber çıkmaya başladı. Fenerbahçe’nin de Werner için harekete geçebilecek takımlardan biri olduğu kaydedildi. Leipzig, Alman hücumcuyu sezon sonuna kadar kiralamaya sıcak bakıyor.

Yazarlar