Galatasaray ÖZEL | Galatasaray, Victor Nelsson'da indirime gitti! Ndombele için karar verildi

ÖZEL | Galatasaray, Victor Nelsson'da indirime gitti! Ndombele için karar verildi

16.11.2023 - 10:10 | Son Güncellenme:

Galatasaray’da Victor Nelsson’un hızla değer kaybetmesi, sarı-kırmızılıların fiyatında indirime gitmesine neden oldu. Sarı-kırmızılılar aynı zamanda Tanguy Ndombele konusunda da kararını verdi.

ÖZEL | Galatasaray, Victor Nelssonda indirime gitti Ndombele için karar verildi

Galatasaray’da birkaç ay önce değeri en az 25 milyon euro olarak gösterilen Victor Nelsson hızla değer kaybederken, sarı-kırmızılılar da Danimarkalı futbolcunun bedeli daha da düşmeden elden çıkarmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Formasını Davinson Sanchez’e kaptıran ve eski formundan uzak bir görüntü çizen Nelsson, son olarak Bayern maçında oyuna sonradan girip hayal kırıklığı yaratmıştı. Galatasaray’da iyice gözden düşen Nelsson’un, devre arasında satılmasına karar verildi. 

Bir önceki milli takım kampında ülke basınına yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve vücut diliyle “mutsuzum” mesajı veren Nelsson’un da gitmeyi kafasına koyduğu belirtildi. Geçen yaz, 25 yaşındaki stoper için çıkış maddesi olan 25 milyon euro altındaki rakamları değerlendirmeme kararı alan sarı-kırmızılılarda 3 ay içinde durum tersine döndü. Galatasaray Yönetimi’nin, Danimarkalı oyuncu için 20 milyon euroya yakın bir bonservise “hayır” demeyeceği öğrenildi.

Haberin Devamı

ÖZEL | Galatasaray, Victor Nelssonda indirime gitti Ndombele için karar verildi

Nelsson’un, yakın bir dönemde menajerini değiştirmesi dikkat çekerken, oyuncunun sarı-kırmızılı kulüple 2.5 sene daha kontratı bulunuyor. Konuyla ilgili futbolcunun menajeriyle de toplantı yapılıp, 20 milyon euro civarında oyuncunun gidişine izin verileceğinin söyleneceği bildirildi. 

15 MAÇTA ŞANS BULDU

Bu sezon Galatasaray formasıyla 7’si Süper Lig, 5’i Şampiyonlar Ligi elemeleri ve 3’ü de Şampiyonlar Ligi grup maçları olmak üzere toplamda 15 maça çıkan Nelsson, bu karşılaşmalarda 11 kez ilk 11’de yer aldı. 6 karşılaşmada ise Okan Buruk’un tercihi olmayan stoper, bu sezon toplamda 1015 dakika süre aldı.

ÖZEL | Galatasaray, Victor Nelssonda indirime gitti Ndombele için karar verildi

Şampiyonlar Ligi elemelerinde çıktığı 6 karşılaşmanın 5’inde ilk 11 oynayan oyuncu, grup aşamalarına kadar iyi performans sergilemiş fakat Kolombiyalı stoper Sanchez’in gelişiyle birlikte, Şampiyonlar Ligi gruplarında 4 maçın 3’ünde sonradan oyuna dahil oldu ve 1 maçta da yedek soyunmuştu.

"MİLLİ" FIRSAT

Galatasaray’da milli ara, hem mental hem de fiziksel açıdan takıma iyi gelecek. Sarı-kırmızılıların Avrupa ve ligdeki yoğun fikstür nedeniyle bu aradan umutlu olduğu belirtildi. Takımın üst üste zorlu maçlara çıktığı, bu durumun futbolcular üzerinde olumsuz etkiler yarattığı bildirildi. Milli arayla beraber takımın toparlanacağı ve kritik maçlar öncesi bunun oyunculara iyi geleceği ifade edildi.
 
Galatasaray’da özellikle sakatlığı bulunan Icardi ve Muslera gibi isimlerin tedavisi için bu sürecin bir fırsata dönüştürüleceği vurgulandı.

Haberin Devamı

NDOMBELE'DE OPSİYON KULLANILMAYACAK

Cim-Bom, sezon başında İngiltere Premier Lig ekibi Tottenham’dan bedelsiz olarak kiraladığı Tanguy Ndombele’nin satın alma opsiyonunu kullanmayacak.

Bir süredir fazla kiloları sebebiyle tam hazır olamayan ve 90 dakika bile süre alamayan Fransız orta saha, Teknik Direktör Okan Buruk’un planları arasında yer almıyor. Galatasaray’da eski günlerini bulmak isteyen fakat etkisiz kalan 26 yaşındaki Ndombele’nin, 15 milyonluk euroluk satın alma opsiyonunu bulunuyor. Bunu kullanmayacak olan sarı-kırmızılılar ayrıca, 3.1 milyon euroluk maaş yükünden de kurtulmayı amaçlıyor.

ÖZEL | Galatasaray, Victor Nelssonda indirime gitti Ndombele için karar verildi

Cim-Bom’un, ara transfer döneminde Ndombele’nin yerine başka alternatiflere yönelebileceği de dile getirildi.