Fenerbahçe Fenerbahçeli yıldıza sert eleştiri: Bu seviyenin oyuncusu değil!

Fenerbahçeli yıldıza sert eleştiri: Bu seviyenin oyuncusu değil!

10.03.2023 - 14:19 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Sevilla'ya 2-0 mağlup olan Fenerbahçe'deki son gelişmeleri Senad Ok değerlendirdi. Senad Ok, Jorge Jesus'un tercihlerini ve İrfan Can Kahveci'nin eleştirilen performansını değerlendirdi.

Fenerbahçeli yıldıza sert eleştiri: Bu seviyenin oyuncusu değil

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe dün akşam son 16 turu ilk maçında deplasmanda Sevilla'ya 2-0 mağlup oldu. Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerdeki son gelişmeleri değerlendirdi. 

Haberin Devamı

Senad Ok, Jorge Jesus'un oyuncu tercihlerini, Oosterwolde'nin oynatılmama sebebini ve İrfan Can Kahveci'nin eleştirilen performansını değerlendirdi. Senad Ok, Fenerbahçeli yıldız isim için "Bu seviyenin oyuncusu değil" ifadesini kullandı.

Senad Ok'un değerlendirmeleri şu şekilde:

"FENERBAHÇE'NİN İYİ BİR HOCASI VAR AMA KALİTELİ OYUNCULARI YOK"

"İnsanların Jesus'u eleştirmeleri çok normal. Özellikle Oosterwolde'nin neden oynatılmadığı konusunda eleştiriler var. Ben yönetimle konuştuğumda hocanın isteği denilmişti. Hocanın sistemine uygun olmadığı gerekçesiyle oynatılmıyordu ama nasıl bir sistem bu geldiğinden beri oynamıyor? Uzun bir süredir oynamıyor. Sakatlığı yok, fiziksel eksikliği yok. Aldığım net bilgiyi bir kez daha paylaşıyorum hocanın beklerle ilgili isteği çok fazla. Bununla ilgili sistemi öğreniyor veya hoca öğretememiş. Oostwerwolde neden oynatılmıyor eleştirisine katılıyorum. İkinci eleştirim ise Miha Zajc... Zajc'ı da hiç oynatmadı. Emre Mor çok yetenekli ama bir takım oyuncusu değil. Maçın 1-0 olduğu anlarda neden Emre Mor oynatılmadı bu da eleştirilebilir. İlk 45 dakika inanılmazdı. Sevilla, Fenerbahçe'nin oyun tarzına uygun bir takım. Hoca bunu tespit ettiği için buna uygun bir sistem oluşturdu. Fenerbahçe ilk 45 dakikada 10 üzerinden 9'luk performans sergiledi. İlk yarı 0-0 bitince bu maç Sevilla'nın dedim çünkü üstün oynadığın maçta golü bulamıyorsan bir şekilde golü yiyeceksin. Sevilla iyi oynamadığı PSV maçında 10 dakikada 3-0 öne geçti. İlk yarı ve ikinci yarıyı ayırmak lazım. Fenerbahçe futbol takımının oyuncuları daha kaliteli olmalı. Kaliteden kastım bitirici noktada doğru karar veren ve doğru vuruş yapan oyuncudur. Deplasmandaki Dinamo Kiev maçında Arda'nın kalitesiyle kazanmıştı. Valencia, King veya Batshuayi'nin katkıları tamam ama bize eksik şeyler anlatıyor. Fenerbahçe'nin iyi bir takım oyunu ve iyi bir hocası var ama çok kaliteli oyuncuarı yok."

Haberin Devamı

Fenerbahçeli yıldıza sert eleştiri: Bu seviyenin oyuncusu değil

"TAKIM OYUNUYLA HER MAÇI KAZANAMAZSIN"

"Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'da bitirici oyuncular var ama neden Fenerbahçe'de bu yok? Hoca mı istemiyor? Bütçe yok veya başkan mı tercih etmiyor? Takım oyunuyla her maçı kazanamazsınız. Takım oyunu belli maçlarda düşecektir burada devreye kalite giriyor. Fenerbahçe iyi giderken Uğurcan gibi kalecisi Hamsik gibi orta sahası yok dedim. Icardi veya Aboubakar gibi golcüsü yok dedim. Fenerbahçe'de 10 üzerinden 6'lık oyuncular var 8'lik tek oyuncu Ferdi Kadıoğlu... Fenerbahçe maçı ilk 45 dakikada kaybetti. O 45 dakikada gol atamazsan o maçı kaybedersin. Ben ilk yarının ardından Fenerbahçe'nin maçı kaybedeceğini biliyordum. Konsantrasyon kaybı görüyorum. İnanmışlıkla alakalı bir sıkıntı görüyorum."

Haberin Devamı

Fenerbahçeli yıldıza sert eleştiri: Bu seviyenin oyuncusu değil

"FENERBAHÇE'NİN GÜCÜ SEVILLA'YA YETMEDİ"

"Jesus tipi hocaların işini profesyonelce yaptığına inanıyorum. Sevilla karşısında ilk 45 dakikadaki oyunu kuran da Jesus... Fenerbahçe'nin gücü Sevilla'ya yetmedi. Fenerbahçe'den daha güçlü takımlar kötü oynarken de kazanıyor. Fenerbahçe'nin neden kaliteli oyuncuları yok. Buradan Jesus ve Ali Koç'a soruyorum. Galatasaray'ın veya Beşiktaş'ın sahip olduğu bazı oyunculara neden Fenerbahçe sahip değil? Eğer Jesus yıldız oyuncu istemiyorsa başkan gidip alacak. Başkan para yok diyebilir ama insanlar Beşiktaş ve Galatasaray'ın aldığı oyuncuları örnek gösterir. Üzülüyorum. Zor olan 45 dakikada Sevilla'yı boğmak ama kolay olanı yapamıyorsun. Benim üzüldüğüm nokta bu. King'den daha kalitelisini alacaksın. Batshuayi iyi bir oyuncu ama 1-2 milyon euro daha kar elde edebilmek için transferin son gününde geldi. Fenerbahçe futbol takımı 3 tane yüzde yüzlük pozisyonu değerlendiremediği maçta nasıl kazanmayı bekliyor?"

Haberin Devamı

Fenerbahçeli yıldıza sert eleştiri: Bu seviyenin oyuncusu değil

"BİR SOL BEKE 6-7 MİLYON EURO VEREBİLİYORSAN..."

"Ali Koç'un yaklaşımı Aziz Yıldırım'dan daha farklı. Genel bakış açısını saygıyla karşılıyorum. Fenerbahçe yıllarca nasıl şampiyon oldu? Yıllarca Alex de Souza ile şampiyon oldu ve yanına birçok yıldız dahil edildi. Fenerbahçe bir sol beke 6-7 milyon euroya veriyorsa bu parayı daha kaliteli oyunculara harcamalıydın. Fenerbahçeli futbolcuların bu sezon kaçırdığı pozisyonlar attıklarından fazladır."

Haberin Devamı

"DÜNKÜ MAÇ FENERBAHÇE ADINA İLK 45 DAKİKADA BİTTİ"

"Genellemelerin hepsi yanlıştır. Milan 4'lü oynuyordu ama 3'lüye dönerek Tottenham'ı Londra'da eledi. İki maçı da gol yemeden tamamladı Tottenham'a karşı. Fenerbahçe'nin dünkü sıkıntısı 3'lü savunma değildi. Fenerbahçe savunma oyuncusuna çarpan topla gol yedi. Jesus doğru taktik anlayışla çıktı. Dün Fenerbahçe adına maç 45 dakikada bitti. Sevilla'nın kadrosunda Dünya Kupası'nda final oynayan oyuncular var. Dün savunmayla alakalı bir skıntı yoktu. 1-0'dan sonra takım moral olarak düştü. Oyuncu gol kaçırıyor sanki normal bir pozisyon kaçırmış gibi davranıyor. Bu lig maçı değil Avrupa maçı. Takımın düştüğü anlarda takımı ayağa kaldıracak isim kim? Fenerbahçe'nin bir lider oyuncusu var mı? Jesus'un 1-0'dan sonra hataları oldu ama o ana kadar eleştirilecek bir durum yok. Fenerbahçe'de Avrupa kupası için bir inanç eksikliği görüyorum. Bu benim hissiyatım. İkinci golü yemesek bugün çok daha farklı bir şey konuşacaktık."

Fenerbahçeli yıldıza sert eleştiri: Bu seviyenin oyuncusu değil

"KADIKÖY'DEKİ DERBİ TAKIMIN PSİKOLOJİSİNİ BOZDU"

"Takımların iyi vey kötü olduğu dönemler vardır. Takım oyunu bir yere kadar taşıyor. Takım oyununda fiziksel atletizm çok önemli ve bunu tüm sezona yaymak çok zor. Galatasaray kötü oynadığı dönemde nasıl kazandı? Gomis, Mertens, Icardi maçları kurtardı. Galatasaray, Ümraniyespor maçını zor kazandı ama yetenekli ayaklarıyla cezayı kesiyor. Trabzonspor maçının ilk dakikasında geriye düştü ama yetenekli ayaklarıyla işi çözüyor. Ne olursa olsun takım oyunu ne kadar önemli olursa olsun yıldız oyuncuların maç kurtardığını biliyoruz. Üç tane maç kurtarır orada seni idare eder sonrasında performans yükselir. Kadıköy'deki Galatasaray maçının ardından takımın psikolojik olarak etkilendiğini düşünüyorum. Zaniolo transferi de baskı oluşturdu. Galatasaray daha iyi oynuyor ve daha kaliteli oyuncuları var. Haftada tek maç oynuyorlar. Bunlar camiaları yıpratıyor. Fenerbahçe'nin dünkü maçta üstün oynayacağını düşünüyordum ama bu kadarını tahmin edemiyordum."

"HOCANIN EKSİK KALDIĞI ANLARDA YÖNETİM DEVREYE GİRER"

"Bazı camialarda uzun süren şampiyonlu hasreti oldu. Yanlış iş yaparsan yine şampiyon olamazsın. Jesus doğru bir tercih ancak hocanın doğal olarak eksik kalacağı noktalar vardır. Eksik kalınan noktalarda yönetim devreye girer. Batshuayi'yi son dakika alma veya Altay'a iyi bir alternatif bul. Joao Pedro'yu çok beğeniyorum. Fenerbahçe'nin sezon başına gittiğimizde kağıt üzerindeki en tehlikeli oyuncusuydu. Yıllardır tanıdığım Pedro'ya o toplar gelse gol yapar. Sonuç olarak Galatasaray ile kıyaslıyorum. Joao Pedro'yu Icardi ile kıyaslıyorum doğal olarak. Sen Galatasaray'ın elinden Joao Pedro'yu aldın ama Galatasaray gitti Icardi'yi aldı. İnsanlar doğal olarak kıyaslıyor. Bugün Galatasaray formda olmasa Fenerbahçe 6-7 puan önde olacaktı. Bazı şeyleri iyi yapmak yeterli olmuyor kusursuz olmak gerekiyor. Üst düzey oyuncu alamıyorsanız yatırım yapacağını insanlara aktarın. Beklentiye girilmesin. Fenerbahçe'nin kadrosu Fenerbahçe ayarında değil daha altında bir kadro. İyi hoca getirdin ama kaliteli oyuncuları getiremedin. Sen Jesus'a 'Benim önceliğin lig' dedirtebiliyorsan Jesus'a oyuncu al o oynatmasın."

Fenerbahçeli yıldıza sert eleştiri: Bu seviyenin oyuncusu değil

"JOSHUA KING BU SEVİYENİN OYUNCUSU DEĞİL"

"Ben İrfan Can'a hiçbir şey diyemiyorum. Enerjisi çok pozitif gelmeyebilir ama İrfan Can iyi bir oyuncu. Kötü oynuyorsa kulübeye gelmesi lazım. İrfan Can'ı Jesus oynatıyor sonuçta. Jesus, İrfan Can'ı tutuyor. İrfan Can'ın ayağa kaldırma gibi bir misyonu yok sadece iyi bir oyuncu. Bir Fenerbahçeli oyuncu yok mu isyan edecek? Fenerbahçeli eski oyuncular çimleri yiyordu. King karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleye bile bakmıyor. Bu seviyenin oyuncusu değil. Joshua King, ligde 10'uncu sırada yer alan veya daha altında bulunan bir takıma karşı o golü atmıştı."

Fenerbahçeli yıldıza sert eleştiri: Bu seviyenin oyuncusu değil

"NEDİR BU ROSSI AŞKI?"

"Pedro normalde sezonu kapatmıştı. Hala o sakatlığın etkisinde. Ağır ve bazı travmaları var. Jesus'u en çok eleştirdiğim konu Rossi... Bu Rossi aşkı nedir. Rossi'yi Pereira da çok seviyordu Jesus da çok seviyor."

Yazarlar