Fenerbahçe Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu

04.11.2022 - 01:55 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider tamamlayan ve adını son 16 turuna yazdırmayı başaran Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri belli oldu. Sarı-lacivertli ekip Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 3'üncü sırada bitiren takımlar ile Avrupa Ligi'nde gruplarını 2'nci sırada bitiren takımların eşleşmesinin galipleriyle son 16 turunda mücadele edecek. İşte Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri...

Fenerbahçenin UEFA Avrupa Ligindeki muhtemel rakipleri belli oldu

Teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde Dinamo Kiev'i 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde B Grubu'ndan lider olarak tamamlamayı başardı. Direkt son 16 tutuna yükselen sarı-lacivertli ekibin muhtemel rakipleri belli oldu.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 3'üncü sırada bitiren takımlar ile Avrupa Ligi'nde gruplarını 2'nci sırada bitiren takımların eşleşmelerinde tur atlayan takımlar, Fenerbahçe ile son 16 turunda eşleşebilecek. İşte Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri...

UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda Rennes, AEK Larnaca ve Dinamo Kiev ile aynı grupta yer alan Fenerbahçe, 4 galibiyet, 2 beraberlik ile grubunu tamamladı. Grup aşamasında bileği bükülmeyen sarı-lacivertli ekip 14 puan toplama başarısı gösterdi. Fenerbahçe bu süreçte 13 gol atarken, kalesinde ise 7 gol gördü.

Şampiyonlar Ligi'nden düşenler...

 AJAX - HOLLANDA

Hollanda futbolunun lokomotif takımlarından biri olan Ajax, Şampiyonlar Ligi A grubunu 6 puanla tamamladı ve 3. sırada yer alarak UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

Haberin Devamı

BARCELONA - İSPANYA

İspaya'nın en köklü kulüplerinden biri olan ve Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi Barcelona da yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek takımların başında geliyor. Şampiyonlar Ligi C grubunda 7 puan alan Xavi'nin öğrencileri Inter ve Bayern Münih'in gerisinde kalarak Avrupa Ligi'ne düştü. Katalan ekibi, Avrupa'nın 2 numaralı en büyük futbol organizasyonunda en büyük favori durumunda.

JUVENTUS - İTALYA

İtalyanların en büyük kulüplerinden biri olan Juventus da büyük bir şok etkisi yaratarak Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Devler Ligi'nde H grubunda yer alan Siyah Beyazlı ekip, Benfica'nın lider çıktığı grupta sadece 3 puan toplayarak büyük hayal kırıklığı yarattı. İtalyan efsanesi yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Fenerbahçenin UEFA Avrupa Ligindeki muhtemel rakipleri belli oldu

LEVERKUSEN - ALMANYA

Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen de Devler Ligi'nde aradığını bulamayan ekiplerden oldu. Diğer grupların aksine nispeten daha kolay bir kura çekmesine rağmen Porto ile Brugge'ün arkasında kalan Alman ekibi aldığı 5 puanla Şampiyonlar Ligi'ne veda etmek zorunda kaldı. Leverkusen'in yeni hedefi UEFA Avrupa Ligi'nde finale kadar gidebilmek olacaktır.

SALZBURG - AVUSTURYA

Avusturya'nın son dönemde en çok atağa kalkan ve ülke futbolu için de önemli yatırımlar yapan Salzburg, Şampiyonlar Ligi'nde diğer rakiplerine göre her ne kadar daha iyi bir futbol ortaya koymasına rağmen Chelsea ve Milan'ın çıkışına engel olamadı. Devler Ligi'nde E grubunda aldığı 6 puan Salzburg'a yetmeyince Avrupa macerası UEFA Avrupa Ligi'nde kaldığı yerden devam edecek.

Haberin Devamı

SEVİLLA - İSPANYA

Sampaoli'nin öğrencileri Şampiyonlar Ligi'nde beklediği çıkışı bir türlü gösteremedi. Galatasaray'dan tanıdık isimlerin yer aldığı Sevilla'da Marcao ve Fernando da artık UEFA Avrupa Ligi'nde boy gösterecekler. İspanyol ekibi G grubunda aldığı 5 puanla yoluna artık Avrupa Ligi'nde devam edecek ve temsilcimiz Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri arasında yer alıyor.

Fenerbahçenin UEFA Avrupa Ligindeki muhtemel rakipleri belli oldu

SHAKHTAR DONETSK - UKRAYNA

Ukrayna'da yaşananlardan dolayı futbola odaklanmakta zorlanan Shakhtar Donetsk zorlu Devler Ligi'nden bir üst tura çıkmayı başaramadı. Ülke futbolunun parlayan yıldızı olan Shakhtar Donetsk, Şampiyonlar Ligi'nde F grubunda yer alıyordu. De Zerbi'nin ayrılığı sonrası da futbola konsantre olmakta zorlanan Ukrayna ekibi yoluna artık UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Haberin Devamı

SPORTİNG - PORTEKİZ

Portekiz futbolunun futbolcu üretme merkezi olan Sporting de şansını UEFA Avrupa Ligi'nde deneyecek takımlardan. Şampiyonlar Ligi'nde D grubunda yer alan Portekiz ekibi Frankfurt'un ensesinde olmasına Alman ekibinin 3 puan gerisinde kaldı ve turnuvaya veda etti. Sporting yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

UEFA Avrupa Ligi'nden gelenler...

PSV - HOLLANDA

Avrupa Ligi A Grubu'nda mücadele eden PSV, 13 puanla Arsenal'in gerisinde kaldı ve 2.olarak gruptan çıkmayı başardı. Hollanda ekibi eleme turunda eşleşeceği rakibini elerse Fenerbahçe ile son 16 turunda karşılaşabilir.

Fenerbahçenin UEFA Avrupa Ligindeki muhtemel rakipleri belli oldu

RENNES - FRANSA

Fenerbahçe ile aynı grupta yer alan Rennes, liderlik mücadelesini son maça kadar taşıdı. Son hafta mücadelesinde AEK Larnaca karşısında puan kaybı yaşayan Fransız temsilcisi, Fenerbahçe'nin ardından 2. sıarada grubu tamamladı.

ROMA - İTALYA

Jose Mourinho'nun çalıştırdığı ve geçtiğimiz sezon Konferans Ligi'ni kazanmayı başaran İtalyan devi Roma, C Grubu'nu 10 puanla tamamladı. İtalyan ekibi, eleme turunda eşleşeceği rakibini yenerse sarı-lacivertli ekiple eşleşebilir.

Haberin Devamı

UNİON BERLİN - ALMANYA

BU sezon Almanya Bundesliga'da adeta fırtınalar estiren Union Berlin, grubunu 12 puanla 2. sırada tamamladı. Alman ekibi de muhtemel rakipler arasında bulunuyor.

MANCHESTER UNİTED - İNGİLTERE

İngiliz devi Manchester United E Grubu'nda beklediği sonucu bulamadı ve Real Sociedad'ın gerisinde 2. sıarada kaldı. yalnızca 1 galibiyeti bulunan ve 15 puan toplayan Kırmızı Şeytanlar, eleme turunu geçebilirse son 16'a Fenerbahçe ile karşılaşabilir.

Fenerbahçenin UEFA Avrupa Ligindeki muhtemel rakipleri belli oldu

MİDTJYLLAND - DANİMARKA

Büyük bir sürprize sahne olan F Grubu'nda Midtjylland, adını üst tura yazdırdı. Gruptaki tüm takımlar 8 puan toplarken, Midtjylland 2. sırada yer aldı ve ön eleme turuna geçti.

NANTES - FRANSA

Fransa ekibi Nantes, Galatasaray'dan Mostafa Mohamed'in gol attığı son hafta maçında kazandığı puanlar ile adını üst tura yazdırdı. Fransız ekibi eleme turunda eşleşeceği rakibini elerse Fenerbahçe ile son 16 turunda karşılaşabilir.

MONACO - FRANSA

UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor'un yer aldığı H Grubu'nda mücadele eden Monaco, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 10 puanla grubunu tamamladı.