Basaksehir Emre Belözoğlu, Avrupa'yı salladı! Başakşehir'in yıldızından inanılmaz performans

Emre Belözoğlu, Avrupa'yı salladı! Başakşehir'in yıldızından inanılmaz performans

03.11.2022 - 20:25 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu'nun 6'ncı haftasında Başakşehir, Hearts'la karşı karşıya geldi. Turuncu-lacivertliler grup lideri olarak çıkmayı hedeflediği müsabakadan 3 puanla ayrıldı ve umduğunu buldu. Emre Belözoğlu ve öğrencilerinin gösterdiği inanılmaz performans dikkat çekti.

Emre Belözoğlu, Avrupayı salladı Başakşehirin yıldızından inanılmaz performans

Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu'nun 6'ncı haftasında Hearts'ı konuk etti. Kritik müsabakada Gürcistan Futbol Federasyonu'ndan Giorgi Kikacheishvili görev aldı. Turuncu-lacivertlilerin genç savunmacısı maça damga vuran isim oldu. Başakşehir'in tecrübeli teknik direktörü Emre Belözoğlu kariyerinde bir ilke imza attı.

Haberin Devamı

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Hearts karşısında rotasyona gitmeyi tercih etmedi. Genç çalıştırıcı, Hearts karşısında şu isimlere ilk 11'de forma şansı verdi: Muhammed Şengezer, Caiçara, Duarte, Touba, Hasan Ali Kaldırım, Ndayishimiye, Deniz Türüç, Aleksic, Traore, Serdar Gürler, Okaka.

BAŞAKŞEHİR'DEN ALKIŞLANACAK HAREKET

Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Hearts ile oynadığı maçta Avrupa ikincisi Görme Engelli Milli Takımı'nı ağırladı. Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, mlli futbolcuların yanına giderek kısa süre sohbet etti.

GOL ERKEN GELDİ

Kritik müsabakaya baskılı başlayan Başakşehir aradığı golü erken buldu. Stefano Okaka'nın kazandırdığı köşe vuruşu sonrası Başakşehir'de Deniz Türüç topun başına geçti. Arka direkte boş durumda topa yükselen Youssouf Ndayishimiye'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Başakşehir bu golle birlikte rakibi karşısında 1-0'lık üstünlük yakaladı.

Haberin Devamı

Emre Belözoğlu, Avrupayı salladı Başakşehirin yıldızından inanılmaz performans

BELÖZOĞLU UYARDI

Emre Belözoğlu attığı gol sonrası Youssouf Ndayishimiye ile bir konuşma gerçekleştirdi. Tecrübeli teknik direktör, genç öğrencisine saha içine dair direktifler verdikten sonra tebrik etti. Youssouf Ndayishimiye bu sezon Başakşehir formasıyla tüm kulvarlarda 6'ncı kez rakip fileleri havalandırdı.

Emre Belözoğlu, Avrupayı salladı Başakşehirin yıldızından inanılmaz performans

KALECİNİN HATASINI SERDAR AFFETMEDİ

Heyecan dolu karşılaşmanın 33'üncü dakikasında Muhammed Şengezer'in uzun pasında Hearts savunması araya girdi. Dönen topta Leo Duarte savunma arkasına koşan Stefano Okaka'ya doğru pasını attı. Stefano Okaka kalesini terk eden Hearts kalecisinin müdahalesiyle yerde kaldı. Topu önünde bulan Serdar Güler meşin yuvarlağı kontrol ettikten sonra cepheden vuruşunu yaptı ve fileleri havalandırdı. Bu golle birlikte Başakşehir farkı ikiye yükseltti.

Başakşehir'in 31 yaşındaki tecrübeli futbolcusu Serdar Gürler, UEFA Avrupa Konferans Ligi grup aşamasında fark yaratan isimlerden oldu. Yıldız oyuncu grup aşamasında toplamda 3 kez rakip fileleri havalandırdı.

Emre Belözoğlu, Avrupayı salladı Başakşehirin yıldızından inanılmaz performans

BELÖZOĞLU HAMLE YAPTI, GOL GELDİ

Zorlu müsabakanının 63'üncü dakikasında Başakşehir'de Bertrand Traore ve Junior Caiçara kenara geldi. Turuncu-lacivertlilerde Emre Belözoğlu kalan sürede Ömer Ali Şahiner ile Berkay Özcan'ı oyuna dahil etti. Hearts savunmasının kaptırdığı topta araya Ömer Ali Şahiner girdi. Ömer Ali Şahiner sağ kanattan topu taşıdıktan sonra pasını verdi. Ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Berkay Özcan rakiplerini çalımladıktan sonra vuruşunu yaptı ve 64'üncü dakikada fileleri sarstı. Bu golle birlikte Başakşehir 3-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Haberin Devamı

KAPTANLAR ARASINDA SİNİRLER GERİLDİ

Hearts kaptanı Cochrane ile Başakşehir'in tecrübeli futbolcusu ve kaptanı Danijel Aleksic arasında sinirler gerildi. Yaşanan gerilimin ardından Youssouf Ndayishimiye de sarı kart gördü. Müsabakanın hakeminin gösterdiği kart sonrası Cochrane bir sonraki maç öncesi cezalı duruma düştü.

DUARTE'NİN HATASI GOLÜ GETİRDİ

Zorlu mücadelenin 90'ıncı dakikasında Leo Duarte'nin hatasında Hearts etkili geldi. Altıpas içinde çekilen şutu Muhammed Şengezer çeldi ancak dönen topu Atkinson önünde buldu. Atkinson'ın şutunda top ağlarla buluştu. Maçın skoru 3-1'e geldi.

Haberin Devamı

GRUPTAN LİDER OLARAK ÇIKTI

Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir, Avrupa kupaları tarihinde ikinci kez gruptan lider olarak çıkma başarısı gösterdi. Turuncu-lacivertliler son olarak Borussia Mönchengladbach, Roma ve Wolfsberger ile aynı grupta yer almış ve lider olarak gruptan çıkmıştı. Başakşehir son 32 turunda Sporting Lizbon'u saf dışı bırakmıştı.

BELÖZOĞLU'NDAN BİR İLK

Başakşehir'in 42 yaşındaki teknik direktörü Emre Belözoğlu kariyerinde ilk kez Avrupa kupalarında gruptan çıkma başarısı gösterdi. Emre Belözoğlu, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 12 maçta takımının başında sahaya çıktı. Turuncu-lacivertliler bu süreçte 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı.

Emre Belözoğlu, Avrupayı salladı Başakşehirin yıldızından inanılmaz performans

AVRUPA'DA TEK MAĞLUBİYET

Emre Belözoğlu'nun öğrencileri bu sezon Avrupa kupalarında gösterdiği performansla dikkat çekti. Turuncu-lacivertliler, UEFA Avrupa Konferans Ligi ön eleme turlarında sırasıyla Maccabi Netanya, Breidablik ve Antwerp'i eledi. Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu'nda Hearts, Fiorentina ve Rigas Skola'yı geçerek grubunu lider tamamladı. Turuncu-lacivertliler bu süreçte tek mağlubiyetini Fiorentina deplasmanında aldı.

Haberin Devamı

14 ATTI, 3 GOL YEDİ

Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir grup aşamasında oynadığı müsabakalarda rakip fileleri 14 kez havalandırdı. Turuncu-lacivertliler bu maçlarda toplam 3 kez kalesinde gol gördü. Başakşehir grup aşamasını 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 beraberlikle tamamladı. Emre Belözoğlu'nun öğrencileri 13 puanla grup lideri olarak son 16 turuna yükseldi.

Yazarlar