Fenerbahçe Fenerbahçe'ye dev forvet transferi! Gece yarısı duyurdular, 2 yıllık imza

Fenerbahçe'ye dev forvet transferi! Gece yarısı duyurdular, 2 yıllık imza

17.06.2022 - 07:50 | Son Güncellenme:

Jorge Jesus'un imza atmasının ardından transfer çalışmalarına yoğunlaşan Fenerbahçe'de UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynanacak Dinamo Kiev maçlarına kadar kadroya takviyelerin yapılması kararı alındı. Sarı-lacivertlilerle ilgili flaş bir transfer iddiası ortaya atıldı. Süper Lig devinin, dünyaca ünlü santraforla 2 yıllık sözleşme imzalamaya hazırlandığı belirtildi.

Fenerbahçeye dev forvet transferi Gece yarısı duyurdular, 2 yıllık imza

Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevine Jorge Jesus'un getirildiği sezonda kadro planlaması için çalışmalar hız kazandı. Sarı-lacivertlilerde Portekizli teknik direktörün transfer raporu doğrultusunda yürütülen çalışmalarda gündeme sürpriz bir ismin geldiği iddia edildi. Süper Lig devinin tecrübeli forvetle 2 yıllık sözleşme imzalamaya hazırlandığı öne sürüldü. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

LİNCOLN HENRİQUE'DEN 4 YILLIK İMZA

Sarı-lacivertlilerde 2022-2023 sezonunda ilk transfer hamlesi orta sahaya oldu. Jose Sosa'yla sözleşme yenilemeyen Fenerbahçe'de Arjantinli oyuncudan oluşan boşluk Lincoln Henrique ile doldu. Sarı-lacivertliler, 23 yaşındaki orta saha için Santa Clara'ya 3 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödedi. Fenerbahçe'nin 4 yıllık sözleşme imzaladığı Lincoln Henrique'nin güncel piyasa değeri 5 milyon euro olarak gösteriliyor.

Brezilyalı oyuncu geçtiğimiz sezon Santa Clara formasını 44 müsabakada giydi. Lincoln Henrique bu süreçte rakip fileleri 7 kez havalandırdı. 23 yaşındaki oyuncu takım arkadaşlarına 10 asist yapma başarısı gösterdi.

Fenerbahçeye dev forvet transferi Gece yarısı duyurdular, 2 yıllık imza

BRUMA SATIN ALMA OPSİYONUYLA KİRALANDI

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin gelecek sezon adına ikinci takviyesi PSV Eindhoven'dan Bruma oldu. Sarı-lacivertliler, Portekizli kenar oyuncusunu Hollanda temsilcisinden 1 yıllığına kiraladı. Süper Lig devinden transfer için yapılan açıklamada sözleşmede satın alma opsiyonunun da yer aldığı belirtildi.

27 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon PSV formasıyla 46 müsabakada şans buldu. Portekizli futbolcu rakip fileleri 10 kez havalandırdı. Bruma takım arkadaşlarına 4 gol pası verdi. Bruma'nın sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonunun bedeliyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Fenerbahçeye dev forvet transferi Gece yarısı duyurdular, 2 yıllık imza

BERKE, SOSA VE MURAT SAĞLAM AYRILDI

Sarı-lacivertlilerde yeni sezon öncesi ayrılıklar da yaşandı. Fenerbahçe'de Berke Özer ile yeni sözleşme imzalanmadı. 22 yaşındaki file bekçisi sözleşmesinin bitmesinin ardından kulübe veda etti. 37 yaşındaki Jose Sosa ve 24 yaşındaki sağ bek Murat Sağlam'ın da Fenerbahçe kariyerleri sona erdi.

BRUNO HENRİQUE'DE SAKATLIK KRİZİ

Fenerbahçe'nin transfer için anlaşma sağladığı Bruno Henrique, Flamengo'da çıktığı son maçta ciddi bir sakatlık geçirdi. Sarı-lacivertlilerin dizinden ameliyat edilmesi beklenen tecrübeli futbolcuyu transfer etmekten büyük oranda vazgeçtiği belirtildi. Öte yandan Fenerbahçe'yle ilgili BirminghamLive'dan sürpriz bir transfer iddiası ortaya atıldı.

Fenerbahçeye dev forvet transferi Gece yarısı duyurdular, 2 yıllık imza

BERTNARD TRAORE İÇİN DEVREDE

Haberin Devamı

Aston Villa'da Steven Gerrard'la bir türlü anlaşamayan ve bu transfer döneminde Premier Lig ekibinden ayrılarak düzenli forma giyebileceği bir takıma gitmek isteyen Bertnard Traore için Fenerbahçe'nin devrede olduğu belirtildi. Sarı-lacivertlilerin transfer gündemindeki Burkina Fasolu sağ kanat oyuncusu geçtiğimiz sezon 10 maçta sadece 277 dakika sahada kalabildi. Güncel piyasa değeri 16 milyon euro olarak gösterilen Bertnard Traore'nin Aston Villa ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek.

AJ Auxerre altyapısında futbola başlayan Bertnard Traore daha sonra Chelsea, Vitesse, Ajax ve Olimpik Lyon'da oynadı. 26 yaşındaki hücum oyuncusu için şu ana kadar toplam 30 milyon 400 bin euro bonservis bedeli ödendi.

ARTEM DZYUBA İDDİASI

Championat'ta yer alan habere göre; Rus ekibi Zenit'ten ayrılması beklenen Artem Dzyuba, Fenerbahçe'ye transfer olmak üzere geri sayıma geçti. Tecrübeli golcünün sarı-lacivertli kulüple imzalaması beklenen sözleşmenin detayları da belli oldu.

Fenerbahçeye dev forvet transferi Gece yarısı duyurdular, 2 yıllık imza

2 YILLIK İMZA

Haberin Devamı

Tecrübeli santraforun maaşının Zenit'tekiyle benzer olacağı kaydedildi. Artem Dzyuba'nın Fenerbahçe'yle 2 yıllık sözleşme imzalayacağı belirtildi. Yıldız futbolcunun kısa bir süre önce transfer görüşmeleri için İstanbul'da olduğu haberin detaylarında yer aldı.

23 GOLE KATKI YAPTI

Artem Dzyuba geçtiğimiz sezon Zenit formasını 39 müsabakada terletti. Tecrübeli golcü rakip fileleri 13 kez havalandırma başarısı gösterdi. 33 yaşındaki oyuncu takım arkadaşlarına 10 gol pası verdi. Rusya Milli Takımı'nın formasını 55 kez giyen Artem Dzyuba'nın güncel piyasa değeri 6 milyon euro olarak gösteriliyor.

Fenerbahçeye dev forvet transferi Gece yarısı duyurdular, 2 yıllık imza

KIZILYILDIZ VE PAOK'U REDDETTİ

Fenerbahçe'nin transfer gündeminde olduğu iddia edilen 33 yaşındaki santrafor için Kızılyıldız ve PAOK'un da ilgisinin olduğu belirtildi. Rus santraforun iki takımdan gelen transfer tekliflerini olumsuz karşıladığı ve reddettiği kaydedildi.

RUSYA DIŞINA İLK KEZ ÇIKACAK

Artem Dzyuba, Fenerbahçe ile sözleşme imzalamsı halinde ilk kez Rusya dışında bir takımda forma giyecek. Spartak Moskova'da futbola başlayan Rus santrafor daha sonra kiralık olarak Tom Tomsk, Rostov formaları giydi. Zenit, 2015-2016 sezonu başında bonservis bedeli ödemeden Artem Dzyuba'yı kadrosuna kattı. Kısa bir dönem Arsenal Tula'ya kiralanan tecrübeli santrafor, Zenit'ten ayrılma kararı aldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçeye dev forvet transferi Gece yarısı duyurdular, 2 yıllık imza

9 KUPAYLA VEDA ATTİ

Rusya Milli Takımı'nda kaptanlık görevini üstlenen Artem Dzyuba, 4.5 sezonluk macerasının ardından Zenit'ten ayrıldı. Dev kulüpten yapılan açıklamada, "Zenit forması altında yaptıkları için Zenit Futbol Kulübü olarak Artem Dzyuba'ya teşekkür ederiz. İnanılmaz kararlılığı ve golleri kulübe birçok kupa kazandırdı. Artem'e kariyerinde en iyisini dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Darwin Núñez'in Liverpool'daki ilk açıklamaları