Fenerbahçe Fenerbahçe'ye 'viking' stoper! Yeni hedef Premier Lig'den

Fenerbahçe'ye 'viking' stoper! Yeni hedef Premier Lig'den

17.12.2023 - 18:35 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de ara transfer dönemi için çalışmalarına başlayan kurmayların yeni hedefini Premier Lig'de bulduğu iddia edildi. Sarı-lacivertlilerin tecrübeli stoper için görüşmelerde bulunacağı aktarıldı.

Fenerbahçeye viking stoper Yeni hedef Premier Ligden

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde doğrudan son 16 turuna yükselen, Süper Lig'de de zirvede yer alan Fenerbahçe'de sezon sonu hedefleri için ara transfer döneminde yapılacak takviyelere gözler çevrildi. Bu sezon mutlak şampiyonluk isteyen kurmayların, ara transfer döneminde savunmaya takviye kararı aldığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin bu doğrultudaki hedefi belli oldu. Süper Lig devinin, Premier Lig ekibinde oynayan İsveçli stoperi renklerine bağlamak istediği öne sürüldü. Takvim'in haberine göre; Fenerbahçe, Premier Lig ekiplerinden Burnley'de forma giyen Hjalmar Ekdal'ı yakın takibe aldı.

Fenerbahçe idarecilerinin kısa süre içerisinde Hjalmar Ekdal'ın menajeri ile temas kurmayı planladığı belirtildi. Sarı-lacivertlilerin aynı zamanda Burnley'le de masaya oturmayı planladığı aktarıldı.

Burnley'de bu sezon forma şansı bulmakta zorlanan Hjalmar Ekdal'ın milli takımdaki yerini kaybetmemek için düzenli olarak şans bulabileceği bir takıma gitmeye sıcak baktığı kaydedildi. Sarı-lacivertlilerin, İsveçli stoperi satın alma opsiyonu maddesiyle birlikte sezon sonuna kadar kiralamak istediği vurgulandı.

Haberin Devamı

25 yaşındaki stoper bu sezon Burnley'de 4 maçta şans buldu ve toplam 164 dakika sahada kaldı. Premier Lig temsilcisiyle sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek Hjalmar Ekdal'ın güncel piyasa değeri 8 milyon euro. 25 yaşındaki savunmacı, İsveç Milli Takımı'nda toplam 6 müsabakada forma şansı buldu.

IF Bromma altyapısında yetişen Hjalmar Ekdal daha sonra UNC Wilmington, IK Frej Taby, Assyriska FF, Hammarby, Sirius ve Djurgarden formaları giydi. Burnley, 2022-2023 sezonu devre arasında 2 milyon 800 bin euro bedelle Hjalmar Ekdal'ı renklerine bağladı.