Fenerbahçe Ferdi Kadıoğlu'nu Hatayspor maçında izlediler! Dünya devinden transfer hamlesi

Ferdi Kadıoğlu'nu Hatayspor maçında izlediler! Dünya devinden transfer hamlesi

30.12.2022 - 10:07 | Son Güncellenme:

Bu sezon performansıyla zirve yapan Ferdi Kadıoğlu, dünya devlerini peşine taktı. Sarı-lacivertlilerin Hatayspor karşılaşmasında dünya devi Ferdi'yi yakın takibe aldı.

Ferdi Kadıoğlunu Hatayspor maçında izlediler Dünya devinden transfer hamlesi

Ferdi Kadıoğlu, Fenerbahçe'nin bu sezon parlayan yıldızı oldu. Genç yıldız performansıyla dünya devlerini peşine taktı. Inter, Napoli ve Milan'ın yakın takibe aldığı Ferdi Kadıoğlu için bir dünya devi daha devreye girdi. Ferdi Kadıoğlu'nu Hatayspor karşılaşmasında canlı izlediler. İşte Fenerbahçe'deki son gelişmeler ve transferin tüm ayrıntıları...

Haberin Devamı

Ferdi Kadıoğlunu Hatayspor maçında izlediler Dünya devinden transfer hamlesi

Haberin Devamı

JESUS'UN LİDERLİK HESAPLARI

Süper Lig’de 4-0’lık Atakaş Hatayspor maçıyla beraber yeniden moral toplayan Fenerbahçe, yeni bir galibiyet serisi yakalamak ve liderliği kalıcı olarak elde etmenin hesaplarını yapıyor. Jorge Jesus ve öğrencileri, Antalyaspor deplasmanı, içeride Galatasaray derbisi ve daha sonra tekrar deplasmanda oynanacak Gaziantep FK maçlarını kazanıp 3’te 3 yapmayı amaçlıyor.

Böylece sarı-lacivertliler hiçbir rakibine bakmadan ligin ilk yarısını zirvede tamamlamayı hedefliyor. Dünya Kupası arasından önce olduğu gibi psikolojik üstünlüğü yeniden kazanmak isteyen Fenerbahçe’de bu süreç son derece kritik görülüyor.

Haberin Devamı

Ferdi Kadıoğlunu Hatayspor maçında izlediler Dünya devinden transfer hamlesi

Zira iç sahadaki Galatasaray maçında gelecek 3 puanın şampiyonluk yarışındaki doğrudan rakiple hem ikili averaj hem de puan farkı açısından önemli olacağı savunuluyor. Ligin ilk yarısının bir galibiyet serisiyle tamamlanmasının şampiyonluk yolunda da ciddi avantaj sağlayacağı vurgulanıyor.

Fenerbahçe’nin kalan 3 maçı da kazanması durumunda puanı 41 olacak. Ligin ikinci yarısında da ilk 4 haftada sadece 1 kez İstanbul dışına çıkılacak. Ümraniyespor deplasmanı İstanbul’da olacağı için yalnızca Adana Demirspor maçı için farklı bir şehre gidilecek. Kasımpaşa ve Konyaspor mücadeleleri içeride olacak.

Ferdi Kadıoğlunu Hatayspor maçında izlediler Dünya devinden transfer hamlesi

ORTA SAHADA ARAO KALİTESİ

Dünya Kupası arası sonrası 3 resmi maça çıkan Fenerbahçe’de Willian Arao performansıyla dikkat çekiyor. Miguel Crespo’nun hem formsuz hem de kart cezalısı olduğu bir dönemde orta alanda sorumluluk alan Brezilyalı futbolcu, özellikle Atakaş Hatayspor maçındaki performansıyla etkili oldu. Benzer şekilde sarı-lacivertli takım, Trabzonspor deplasmanında kaybetse de sahanın en iyilerinden biri Arao idi. Tecrübeli futbolcu, son Hatayspor maçında 6 top kesme, 3 top kapma, 4 hava topu mücadelesi kazanma ve yüzde 83 pas isabetiyle oynadı.

Haberin Devamı

Ferdi Kadıoğlunu Hatayspor maçında izlediler Dünya devinden transfer hamlesi

OYNADIĞI HER BÖLGENİN JOKERİ: FERDİ KADIOĞLU

Milli yıldız, geçen sezon yakaladığı çıkışı Jorge Jesus döneminde zirveye taşıdı. Ferdi Kadıoğlu, oynadığı her maçta performansıyla takımın en iyilerinden olmayı başardı. Üstelik bunu tek bir pozisyonda değil, birçok farklı mevkide yaptı.

Ferdi Kadıoğlu, 2018-19 sezonunun başında Nijmegen'den büyük umutlarla transfer edildi. Hollanda ekibinde, 10 numara pozisyonunda sergilediği performansla dikkat çeken dönemin genç yeteneği, Portakallar'ın alt yaş kategorilerinde Milli formayı da terletti. Ancak Ferdi'nin Fenerbahçe macerası iyi başlamadı. Hatta ilk 3 sezonunda beklentilerin çok altında kaldı, birçok kez ayrılığı gündeme geldi. Geçtiğimiz sezon Vitor Pereira'nın takımın başına geçmesi belki şampiyonluğu getirmedi ama 23 yaşındaki oyuncu için adeta milat oldu. Üstelik Ferdi Kadıoğlu hiç alışık olmadığı bir bölgede, sol kanat bekinde oynayarak müthiş bir çıkış yaptı. Bu sezon Jorge Jesus yönetiminde ise performansı adeta tavana vurdu.

Haberin Devamı

Ferdi Kadıoğlunu Hatayspor maçında izlediler Dünya devinden transfer hamlesi

NEREDE OYNARSA OYNASIN...

Sarı-Lacivertliler'de bu sezon birçok oyuncu formunu yükseltti ama kaybedilen maçlarda bile istikrarını koruyan belki de tek isim Ferdi Kadıoğlu oldu. Üstelik Milli oyuncu bunu tek bir mevkide oynayarak yapmadı. Sağ bek, sağ kanat beki, sol bek, sol kanat beki ve sol açıkta forma giyen 23 yaşındaki futbolcu, futbolda çok kullanılan 'joker oyuncu' tanımının gerçek anlamda hakkını verdi. Ferdi, Fenerbahçe'nin oynadığı 28 resmi maçın 23'ünde süre alarak takımın en istikrarlı isimlerinden biri olmayı da başardı.

DEVLERİ PEŞİNE TAKTI

Ferdi'nin bu sezonki müthiş çıkışı, Avrupa'da birçok takımın dikkatini çekti. Özellikle Napoli, Milli yıldızı uzun süredir takip ediyor. Bir diğer İtalyan ekibi İnter'in de 23 yaşındaki oyuncuya ilgisi var. Ocak ayında Dumfries'in satılması halinde Lacivert-Siyahlılar'ın Ferdi Kadıoğlu için Fenerbahçe'nin kapısını çalması muhtemel.

Ferdi Kadıoğlunu Hatayspor maçında izlediler Dünya devinden transfer hamlesi

Yıldız futbolcu için harekete geçen son takım ise Dortmund oldu. Alman devinin Hatayspor maçına gözlemci gönderdiği ve özel olarak izlettirdiği isimlerden birinin Ferdi olduğu öğrenildi. Sarı-Lacivertliler, Jesus'un vazgeçilmezleri arasında yer alan Ferdi Kadıoğlu'nu satmayı düşünmüyor. Ancak çok yüksek bir teklif gelmesi halinde, o zaman yönetimi zor bir karar bekleyecek.

Yazarlar