Voleybol Filenin Efeleri'nin yeni başantrenörü Cedric Enard oldu!

Filenin Efeleri'nin yeni başantrenörü Cedric Enard oldu!

16.02.2024 - 10:41 | Son Güncellenme:

A Milli Erkek Voleybol Takımı'nda yeni başantrenör Cedric Enard oldu. TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Filenin Efelerinin yeni başantrenörü Cedric Enard oldu

Türkiye Voleybol Federasyonu, A Milli Erkek Voleybol Takımı'nda başantrenörlük görevine Cedric Enard'ın getirildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Basın toplantısında konuşan Mehmet Akif Üstündağ şunları söyledi:

“Cedric Enard’ın Hırvatistan Milli Takımı ile sözleşmesi 1 yıl daha devam etmekteydi. Santarelli’de Sırbistan V. Federasyonu’nun gösterdiği kolaylıklar, bugün de Hırvatistan V. Federasyonu tarafından gösterildi. Cedric Enard ile yaptığımız 1+2 yıllık anlaşmanın imza törenindeyiz.”

ERNARD KİMDİR?
2004-2005 sezonunda Spacer’s Toulouse Volley ile başladığı antrenörlük kariyerinde yedi yıl yardımcı antrenörlük yaptıktan sonra aynı takımda altı yıl da başantrenör olarak görev alan Énard, 2017-2019 yılları arasında ise Fransa Erkek Milli Takımında Laurent Tillie’nin yardımcı antrenörlüğünü üstlendi.

Ülkesi Fransa’da Tours Volley-Ball’u çalıştırdıktan sonra beş yıl boyunca Alman ekibi Berlin Recycling Volleys’in başantrenörlüğünü yapan 1976 doğumlu Cédric Énard, bu dönemde 2020-2021 yılları arasında Estonya, 2022-2023 yılları arasında ise Hırvatistan Erkek Milli Takımını çalıştırdı. Profesyonel voleybol kariyeri döneminde orta oyuncu pozisyonunda oynayan Fransız isim, halen Fransa Erkekler Voleybol Ligi ekiplerinden Alterna Stade Poitevin’in takım menajeri olarak görev yapıyor.

Haberin Devamı

Geçmişte Berlin Recycling Volleys ile Almanya Erkekler Voleybol Ligi’ni 4 kez kazanma başarısı gösteren Énard’ın kulüp kariyerinde 4 Almanya Süper Kupası, 2 Almanya Kupası şampiyonluğu bulunuyor.

Hırvatistan Erkek Milli Takımı ile 2022 Akdeniz Oyunlarında şampiyonluk yaşayan deneyimli koç, yardımcı antrenörlüğünü üstlendiği Fransa ile 2019’de World League şampiyonluğu, 2019’da Voleybol Milletler Ligi ikinciliği elde etmişti.

2024 yılından itibaren A Milli Erkek Voleybol Takımımızın başantrenörü olarak görev yapacak olan Cédric Énard, Avrupa Altın Ligi’nde son üç sezonu bronz madalya ile bitirdi.

Yazarlar