Voleybol Filenin Sultanları, olimpiyat oyunlarına nasıl katılır? Eleme heyecanı başlıyor

Filenin Sultanları, olimpiyat oyunlarına nasıl katılır? Eleme heyecanı başlıyor

15.09.2023 - 11:16 | Son Güncellenme:

Avrupa Şampiyonası'nda tarihi bir başarıya imza atarak altın madalyaya uzanan Filenin Sultanları, rotasını olimpiyatlara çevirmiş durumda. Elemeler öncesi Filenin Sultanları'nın olimpiyat oyunlarına nasıl katılacağı merak ediliyordu. İşte Milli Takım'ın olimpiyat oyunlarında mücadele edebilmesi için yapması gerekenler...

Filenin Sultanları, olimpiyat oyunlarına nasıl katılır Eleme heyecanı başlıyor

VNL şampiyonluğu yaşayan Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası'nda da zirveye çıktı. Tarihi başarıların ardından frene basmayan Milli Takım, şimdi olimpiyat oyunlarını gözüne kestirdi.

Haberin Devamı

FİLENİN SULTANLARI İLK KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU

Sırbistan'ı finalde 3-2 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, ilk kez Avrupa şampiyonu oldu. Daha önce 2003 ve 2019 yıllarında finale
çıkan Ay-Yıldızlı ekip, iki maçı da kaybederek gümüş madalyanın sahibi olmuştu. Turnuvada oynadığı 9 maçı da kazanan Filenin Sultanları, namağlup şampiyon oldu. Millletler Ligi'ndeki son 6 maçtan galip ayrılan A Milli Kadın Voleybol Takımı, yenilmezlik serisini 15 maça çıkardı.

DÜNYA SIRALAMASINDA ZİRVEDEYİZ

Filenin Sultanları, Dünya sıralamasında zirvedeki yerini koruyor. Finalde Sırbistan'ı 3-2 mağlup etmemizin ardından 3.4 puan hanemize yazdırdık. A Milli Kadın Voleybol Takımımız 384 puanla liderliğini sürdürürken ABD 366 puanla ikinci sırada yer aldı. Filenin Sultanları'nın CEV Avrupa Şampiyonası finalinde yendiği Sırbistan ise 357 puanla dünya sıralamasında üçüncü sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Filenin Sultanları, olimpiyat oyunlarına nasıl katılır Eleme heyecanı başlıyor

ELEME HEYECANI BAŞLIYOR

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın mücadele edeceği 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri, 16-24 Eylül tarihlerinde Japonya, Çin ve Polonya'da düzenlenecek.

SULTANLARIN RAKİPLERİ

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nda mücadele edecek Ay-yıldızlılar, Fransa'daki olimpiyat oyunları elemelerinde kota için mücadele edecek. 16-24 Eylül tarihleri arasında Japonya, Çin ve Polonya'da düzenlenecek Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde Ay-yıldızlılar, B Grubu'nda ev sahibi Japonya, Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin ve Peru ile karşılaşacak. 

Filenin Sultanları, olimpiyat oyunlarına nasıl katılır Eleme heyecanı başlıyor

MİLLİ TAKIM, OLİMPİYATLARA NASIL KATILIR?

DHA'da yer alan habere göre Filenin Sultanları, grubunu ilk 2 sırada tamamladığı takdirde Fransa'da yapılacak olan olimpiyat oyunlarına katılma hakkı kazanacak.

Olimpiyat elemelerinde gruplarında ilk 2 sıraya giremeyen ülkelerin olimpiyat umutları bitmeyecek. Paris'te yapılacak olimpiyat şampiyonasına katılamayan ülkeler, elemelerin bitiminde 2024 Milletler Ligi'nde mücadele edecek. Milletler Ligi'nde oluşacak 2024 yılı sıralamasına göre ülkeler, olimpiyat için kota hakkı kazanacak.

İLK RAKİP PORTO RİKO

Haberin Devamı

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri 3 grup şeklinde Çin, Japonya ve Polonya'da oynanacak. Elemelerde 24 takımın yer aldığı bu organizasyonda, ülkeler olimpiyat vizesi için karşı karşıya gelecek. Filenin Sultanları, elemelerdeki ilk maçında yarın Porto Riko ile karşılaşacak. Mücadele TSİ 07.00'de başlayacak.

Filenin Sultanları, olimpiyat oyunlarına nasıl katılır Eleme heyecanı başlıyor

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri Grupları şu şekilde:

  • A Grubu (Çin): Çin, Kanada, Çekya, Dominik Cumhuriyeti, Meksika, Hollanda, Sırbistan, Ukrayna
  • B Grubu (Japonya): Japonya, Türkiye, Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin, Peru
  • C Grubu (Polonya): Polonya, Kolombiya, Almanya, İtalya, Güney Kore, Slovenya, Tayland, ABD

MAÇ PROGRAMI

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Tokyo'da oynayacağı maçların programı şu şekilde:

  • Yarın: 07.00 Türkiye - Porto Riko
  • 17 Eylül:07.00 Türkiye - Bulgaristan
  • 19 Eylül: 07.00 Türkiye - Peru
  • 20 Eylül: 07.00 Türkiye - Arjantin
  • 22 Eylül: 10.00 Türkiye - Brezilya
  • 23 Eylül: 13.30 Türkiye - Japonya
  • 24 Eylül: 10.00 Türkiye - Belçika