Voleybol Filenin Sultanları'nın komik diyaloğu: İnsan var içinde gördüm ben

Filenin Sultanları'nın komik diyaloğu: İnsan var içinde gördüm ben

17.09.2023 - 10:45 | Son Güncellenme:

İki şampiyonluk apoletine sahip Filenin Sultanları, olimpiyat elemelerinde Bulgaristan'ı 3-0 mağlup etti. Maç sonunda turnuvanın maskotu ile milliler arasında komik diyaloglar yaşandı.

Filenin Sultanlarının komik diyaloğu: İnsan var içinde gördüm ben

2023 Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri ikinci maçında Bulgaristan ile karşılaştı.

Haberin Devamı

B Grubu’nda mücadele eden dünya 1 numarası Filenin Sultanları karşılaşmayı; 25-20, 25-19 ve 25-13 sonuçlanan setlerle 3-0 kazandı ve 2’de 2 yaptı.

Millilerimiz, elemelerde ev sahibi Japonya’nın yanı sıra Porto Riko, Bulgaristan, Peru, Arjantin, Brezilya ve Belçika ile mücadele ediyor.

ÜST ÜSTE 17. GALİBİYET
Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonluğunda üst üste galibiyetler alan Filenin Sultanları, Bulgaristan karşısında da serisini devam ettirerek üst üste 17. galibiyetine imza attı.

Filenin Sultanlarının komik diyaloğu: İnsan var içinde gördüm ben

DERYA: ÇOK RADİKAL BİR KARAR VERDİM
Maçın ardından konuşan Derya Cebecioğlu, Japonya'ya transferi hakkında şunları söyledi: Bence benim kariyerimde yaptığım en büyük değişikliklerden birisi oldu. Çok radikal bir karar verdim ama çok mutluyum, çok heyecanlıyım, çok sabırsızım. Buradan sonra 10 gün kadar tatil var ve sonra takımla buluşacağız ve başlayacağım. İnşallah benim için çok güzel geçer.

Haberin Devamı

MASKOT BABO CHAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Japonya'da oynanan olimpiyat elemelerinin maskotu Babo Chan büyük ilgi gördü. Özellikle Filenin Sultanları, maskotu tatlı bulurken rabot mu, insan mı? olduğuna bir türlü karar veremediler. İlk kez 1977 Dünya kupasında maskot daha sonrasında Japon halkının çok benimsediği bir simge oldu.

Porto Riko maçı sonrasında Sultanlar, Chan ile fotoğraf çektirmişti. Bulgaristan maçı sonrasında ise milliler arasında komik diyaloglar yaşandı.

Filenin Sultanlarının komik diyaloğu: İnsan var içinde gördüm ben

Aslı Kalaç: Abla acaba içeride biri var mı?
Eda Erdem: Vardır ya
Elif Şahin: Aa bu makine! Eli yok
Aslı Kalaç: Abla robot diyorum robot! O zaman yuvarlayabilirim
Gizem Örge: Makine makine
Ebrar Karakurt: Sen makine misin?
Zehra Güneş: Var insan var içinde gördüm ben buradan

EDA ERDEM'DEN 13 SAYI
Melissa vargas 15 sayı, Hande Baladın 11 sayı ve Eda Erdem Dündar 13 sayı kaydetti.

1/4

2/4

3/4

4/4

MİLLİ TAKIM, OLİMPİYATLARA NASIL KATILIR?
Filenin Sultanları, grubunu ilk 2 sırada tamamladığı takdirde Fransa'da yapılacak olan olimpiyat oyunlarına katılma hakkı kazanacak.
Olimpiyat elemelerinde gruplarında ilk 2 sıraya giremeyen ülkelerin olimpiyat umutları bitmeyecek. Paris'te yapılacak olimpiyat şampiyonasına katılamayan ülkeler, elemelerin bitiminde 2024 Milletler Ligi'nde mücadele edecek. Milletler Ligi'nde oluşacak 2024 yılı sıralamasına göre ülkeler, olimpiyat için kota hakkı kazanacak.

Haberin Devamı

Yazarlar