Diğer Floyd Mayweather, İngiliz fenomenle boks ringine çıkacak

Floyd Mayweather, İngiliz fenomenle boks ringine çıkacak

08.11.2022 - 19:16 | Son Güncellenme:

ABD'li eski yıldız boksör Floyd Mayweather, İngiliz internet ünlüsü Deji Olatunji ile gösteri maçı yapacak.

Floyd Mayweather, İngiliz fenomenle boks ringine çıkacak

Profesyonel boks kariyerinde çıktığı 50 müsabakayı da kazanan 45 yaşındaki Mayweather, Youtube kanalında 11 milyona yakın takipçisi bulunan 25 yaşındaki Olatunji ile karşılaşacak. Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentindeki maç, 13 Kasım'da Coca-Cola Arena'da düzenlenecek.

Haberin Devamı

Mayweather, 2017'de İrlandalı karma dövüş sanatları sporcusu Conor McGregor'u yenerek profesyonel kariyerini noktaladı. Mayweather, İlki 2018 yılının aralık ayında olmak üzere 4 gösteri maçı yaparken, bu müsabakalardan skor tutulan iki karşılaşmayı teknik nakavtla kazandı.

Floyd Mayweather, İngiliz fenomenle boks ringine çıkacak

Kariyerindeki tek profesyonel boks karşılaşmasında, kendisi gibi internet ünlüsü olan Fousey'yi teknik nakavtla yenen Olatunji ise ilk gösteri maçına çıkacak.

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞTI

Floyd Mayweather, 7 Haziran 2021'de Youtuber Logan Paul ile karşı karşıya gelmişti. Profesyonel müsabakaların aksine dünyaca ünlü iki isim arasında yapılan ve bu maçın kazananını sadece nakavt belirleyecekti. Yani maç boyunca alınan puanların bir önemi olmadı. Son zil çaldığında ise şaşırtan bir sonuç ortaya çıktı. Florida eyaletinin Miami kentindeki Hard Rock Stadyumu'nda yapılan karşılaşma, yerel saatle 20.00'de başladı. Karşılaşmada, Paul 8 raunt boyunca rakibi eski efsane boksör Mayweather'a karşı dayandı.

Haberin Devamı

Floyd Mayweather, İngiliz fenomenle boks ringine çıkacak

8 raunt boyunca daha yoğunlukla Floyd'un ataklarının olduğu mücadelede, tecrübeli boksör genç rakibini devirmek için birçok atakta bulundu fakat başarılı olamayınca müsabaka berabere sona erdi. Maçtan sonra açıklama yapan Paul, "Kimsenin bana bir daha hiçbir şeyin imkansız olduğunu söylemesini istemiyorum. Tüm zamanların en iyi boksörlerinden biriyle burada olmam, imkansızların yenilebileceğini kanıtlıyor" dedi. İnternette rakibine sataşan Paul, Mayweather ile ringi paylaşmaktan onur duyduğunu sözlerine ekledi.

Yazarlar