Diğer Formula 1'de yine zirve Max Verstappen’in

Formula 1'de yine zirve Max Verstappen’in

10.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Formula 1’in 18. ayağı Japonya GP’sinde Red Bull pilotu Max Verstappen damalı bayrağı ilk sırada görürken, en yakın rakibi ile puan farkını 113’e çıkardı, sezonun bitimine 4 yarış kala şampiyonluğunu garantilemeyi başardı.

Formula 1de yine zirve Max Verstappen’in

Formula 1’de sezonun 18. ayağı Japonya Grand Prix’sinde rakiplerini geride bırakan Red Bull pilotu Max Verstappen, bitime 4 yarış kala üst üste ikinci kez dünya şampiyonu oldu.

Suzuka Pisti’nde yapılan yarışa yağmur damga vurdu. Sağanak yağış altında başlayan mücadele 3. turda kırmızı bayrakla durduruldu. Yarışın yapılması için 3 saatlik zaman kısıtlamasının tamamlanmasına 45 dakika kala yeniden başlayan mücadeleyi ilk sırada tamamlayan Verstappen, bu sezon 12. kez podyumun zirvesine çıktı.

Zaferin ardından pilotlar klasmanında puanını 366’ya çıkaran ve en yakın takipçisi, takım arkadaşı Sergio Perez ile farkı 113 puana yükselten Verstappen, bitime 4 yarış kala şampiyonluğu garantiledi.

Hollandalı pilot, Hamilton, Vettel, Alonso, Schumacher, Hakkinen, Senna, Prost, Brabham, Fangio ve Asari’nin ardından üst üste şampiyonluk sevinci yaşayan 11. sürücü olmayı başararak alkışı kaptı.

Öte yandan yarışta Sergio Perez’e geçilmemeye çalışan ve ikinci sırada damalı bayrağı geçen Ferrari’den Charles Leclerc 5 saniyelik cezanın ardından ikinciliği Perez’e bırakmak zorunda kaldı.

‘BU GERÇEKTEN İNANILMAZ’

Max Verstappen, yarış sonrasında duygularını paylaştı. Hollandalı pilot, “Ne söyleyebilirim ki, şampiyon olmak inanılmaz. Ayrıca bunu burada tüm Honda çalışanları ve yöneticileriyle, Japon taraftarların önünde yapmak... Farklı bir duygu” dedi. Üst üste ikinci kez şampiyon olan Red Bull sürücüsü, “Burada kazandığım için mutluyum, tüm taraftarların burada kaldığını gördüğüm için de mutluyum. Hava biraz karardı ama yarışabilmek güzeldi. Buradan yarış yapamadan ayrılmak rezalet olurdu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar