Dünyadan Futbol Futbolculuk genlerinde var! Lukaku, Hazard...

Futbolculuk genlerinde var! Lukaku, Hazard...

01.10.2022 - 10:43 | Son Güncellenme:

Yeşil sahalarda birçok kardeş futbolcu birlikte mücadele ediyor. Dünyaca ünlü futbolcuların da bu yer aldığı bu listede bazı isimler çok büyük kariyerlere sahip olurken kardeşleri ise adını geniş kitlelere duyuramadı. İşte futbol kariyeri devam eden kardeş futbolcular...

Futbolculuk genlerinde var Lukaku, Hazard...

Hem Türkiye'de hem de Avrupa'da geçmişten günümüze birçok kardeş birlikte futbol kariyerlerini sürdürürken çok önemli isimler adını bu listeye yazdırdı. Bazı kardeşler birlikte kariyer zirvesini gördü bazıları ise bambaşka kariyerlere sahip oldu. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Rafael Da Silva - Fabio Da Silva

2020-2021 sezonunda Başakşehir forması giyen yıldız futbolcu Rafael, yolu Türkiye'ye düşmeden önce yıllarca Manchester United ve Lyon'da oynamıştı. İkiz kardeşi Fabio da Rafael gibi Kırmızı Şeytanlar'da forma giymişti. Daha sonra Cardiff ve Middlesbrough'da top koşturan Fabio, şu anda Ligue 1 ekibi Nantes'ta oynuyor.

Futbolculuk genlerinde var Lukaku, Hazard...

GRANIT XHAKA - TAULANT XHAKA

Premier Lig devi Arsenal'in orta sahası Granit Xhaka, kardeşiyle birlikte futbolcu olan bir diğer isim. Daha önce Basel ve Gladbach kulüplerinde de forma giyen İsviçreli yıldızın kardeşi Taulant Xhaka ise 2013 yılından bu yana Basel'de oynuyor.

Futbolculuk genlerinde var Lukaku, Hazard...

Lars Bender - Sven Bender

Alman ön libero Lars Bender 2009'dan 2021'e kadar aralıksız olarak Leverkusen forması giydi, sonrasında ise TSV Brannenburg'a transfer oldu. Sven Bender de kardeşi gibi 2021 yılında TSV Brannenburg'a katılırken öncesinde Dortmund ve Leverkusen formaları giydi.

Haberin Devamı

Futbolculuk genlerinde var Lukaku, Hazard...

Barış Alıcı - Kerim Alıcı

Altınordu altyapısında yetişen ikiz kardeşlerden Barış Alıcı 2018'de Fenerbahçe'ye transfer olup sonrasında kiralık olarak başka kulüplerde forma giyerken 2 yıldır Gençlerbirliği'nde mücadele ediyor. Kerim Alıcı ise geçtiğimiz sezonu Göztepe'de tamamlamış, transferin son günlerinde de Hatayspor'a imza atmıştı.

Futbolculuk genlerinde var Lukaku, Hazard...

Kevin Prince Boateng - Jerome Boateng

Bayern Münih'in Manchester City'den 2011 yılında transfer ettiği ve şu anda kariyerini Lyon'da sürdüren Jerome Boateng, burada tam 10 sene forma giydi. Alman ekibinde kazanmadık kupa bırakmayan futbolcu, Alman Milli Takımı ile 2014 yılında Dünya Kupası'nı da kazandı. Kardeşi Kevin Prince Boateng ise Gana Milli Takımı'nın forması giyerken Barcelona, Frankfurt, Fiorentina gibi kulüperlerde oynadı. 35 yaşındaki deneyimli futbolcu, 2020 yılında yarım sezon Beşiktaş forması da giydi.

Futbolculuk genlerinde var Lukaku, Hazard...

Andre Ayew - Jordan Ayew

Ayew kardeşlerden büyüğü olan Andre Ayew, Fransa ve İngiltere'deki tecrübelerinin ardından 2018 yılında kiralık olarak Fenerbahçe'de oynamıştı. 32 yaşındaki Ganalı oyuncu kariyerini Katar'da devam ettirirken kardeşi Jordan Ayew, 2019 yılından bu yana Premier Lig ekibi Crystal Palace'ta oynuyor.

Haberin Devamı

Futbolculuk genlerinde var Lukaku, Hazard...

Thiago Alcantara - Rafinha Alcantara

Yıllarca Barcelona ve Bayern Münih'te forma giymesinin ardından 2 yıl önce Liverpool'a transfer olan İspanyol orta saha Thiago Alcantara, üst liglerde tam 31 kupa kazanmayı başarmış bir oyuncu. Kendisinden iki yaş küçük olan kardeşi Rafinha da Barcelona'da yetişti. İnter, PSG ve Real Sociedad gibi kulüplerde oynayan Rafinda, sonrasında Katar'ın yolunu tuttu.

Futbolculuk genlerinde var Lukaku, Hazard...

Eden Hazard - Thorgan Hazard

Chelsea'de gösterdiği müthiş performansla Real Madrid'e 115 Milyon Euro'ya transfer olan Eden Hazard, 2 Premier Lig, 1 La Liga ve 1 Şampiyonlar Ligi kupası kazanmayı başardı. Son yıllarda sakatlık sorunları sebebiyle sahadan uzak kalan 31 yaşındaki Belçikalı yıldızın kardeşi Thorgen Hazard ise 2019 yılından bu yana Bundesliga devi Dortmund forması giyiyor. 29 yaşındaki kanat oyuncusu 2012 yılında Chelsea'ye transfer olmuş olsa da Londra ekibinde kalıcı olamadı.

Futbolculuk genlerinde var Lukaku, Hazard...

Romelu Lukaku - Jordan Lukaku

Haberin Devamı

Chelsea, Manchester United ve Inter gibi dev kulüplerde oynayan ve kariyer zirvesine Inter ile şampiyonluk sevinci yaşadığı 2020-2021 sezonunda ulaşan Romelu Lukaku, geçtiğimiz yaz Chelsea'ya tam 113 Milyon Euro'ya transfer olarak dikkat çekmişti. Kardeşi Jordan Lukaku ise Belçika ve İtalya'da oynamasının ardından son olarak İspanya La Liga temsilcisi Ponferradina'ya transfer oldu.

Futbolculuk genlerinde var Lukaku, Hazard...

Paul Pogba - Florentin Pogba - Mathias Pogba

2016 yılında Juventus'tan 105 Milyon Euro'luk bonservis bedeliyle M.United'a transfer olan ve bu yaz bedelsiz olarak Juventus'a geri dönen Fransız yıldız Paul Pogba'nın abisi Florentin Pogba, ülkemizde Gençlerbirliği formasıyla 6 ay futbol oynamıştı. Şimdilerde ise Hindistan ekibi ATK Muhan Began kulübünde forma giyiyor. Pogba kardeşlerden bir diğeri ise son olarak Fransa 4.liginde oynayan, şu an ise serbest statüsünde olan Mathias Pogba.

Futbolculuk genlerinde var Lukaku, Hazard...