Galatasaray Galatasaray derbi öncesi hata yapmadı! Karagümrük'ü tek golle mağlup etti

Galatasaray derbi öncesi hata yapmadı! Karagümrük'ü tek golle mağlup etti

20.12.2023 - 21:56 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 17'nci haftasında Galatasaray, Vavacars Fatih Karagümrük ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı ekip sahadan 1-0'lık galibiyet ile ayrıldı.

Galatasaray derbi öncesi hata yapmadı Karagümrükü tek golle mağlup etti

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 17'nci haftasında Fatih Karagümrük'ü konuk etti. Mücadelede rakibini 1-0 mağlup eden sarı-kırmızılı ekip zirve yarışını sürdürdü.

Haberin Devamı

GALİBİYET GOLÜ KEREM'DEN

Galatasaray'a galibiyeti getiren golü 41. dakikada Kerem Aktürkoğlu kaydetti.

ÜST ÜSTE 4. GALİBİYET

Bu sonuçla üst üste 4. galibiyetini elde eden Galatasaray, puanını 43'e yükselterek Fenerbahçe derbisi öncesi zirve takibini sürdürdü. Karagümrük ise 17 puanda kaldı.

9 KEZ KALESİNİ KAPADI

Mücadeleyi gol yemeden tamamlayan sarı-kırmızılılar, bu sezon Süper Lig’de 9. kez kalesinde gol görmedi. Aslan bu süreçte Kayserispor, Trabzonspor, Gaziantep FK, İstanbulspor, Antalyaspor, Çaykur Rizespor, Alanyaspor, Pendikspor ve Fatih Karagümrük karşılaşmalarında gol yemedi.

Galatasaray ligde yediği 9 golle de ligde en az gol yiyen takım konumunda bulunuyor.

İLK 11'LER

Galatasaray: Günay, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Barış Alper, Kerem Demirbay, Torreira, Ziyech, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.

Haberin Devamı

Fatih Karagümrük: Emre, Veseli, Braschi, Dresevic, Levent, Rohden, Feghouli, Eysseric, Mendes, Can, Lasagna.

FEGHOULI ESKİ TAKIMINA KARŞI FORMA GİYDİ

Fatih Karagümrük’te Sofiane Feghouli, Galatasaray maçıyla birlikte eski takımına karşı ilk kez forma giydi. 33 yaşındaki Cezayirli futbolcu, 2022-2023 sezonu başında Galatasaray ile olan sözleşmesi bitmiş ve serbest kalmıştı. Bir süre takım bulamayan Feghouli, Fatih Karagümrük ile 1.5 yıllığına sözleşme imzalamıştı. Ara transfer döneminin ardından Fatih Karagümrük formasını giyebilen tecrübeli oyuncu, bu sezon Süper Lig’in 17’nci haftasında oynanan Galatasaray mücadelesiyle eski takımına karşı görev yaptı. 5 sezon Galatasaray forması giyen Sofiane Feghouli, 162 karşılaşmada oynadı. Bu müsabakalarda 34 gol ve 32 asistlik performans sergileyen Feghouli, sarı-kırmızılı forma altında 2 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Süper Kupası kazandı.

NELSSON 100. MAÇINDA

Kolombiyalı futbolcu Davinson Sanchez'in yokluğunda savunmada Abdülkerim Bardakcı'nın yanında Victor Nelsson 11'de başladı. Nelsson bu karşılaşmayla birlikte sarı-kırmızılılarla ile 100. resmi maçına çıktı. 25 yaşındaki futbolcu, 2021 yılının yaz transfer döneminde Kopenhag'dan Galatasaray’a transfer olmuştu. Danimarkalı futbolcu, Süper Lig'de 79, Avrupa kupalarında 17 ve Türkiye Kupası'nda da 3 olmak üzere geride kalan 99 müsabakada 2 gol sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

SHOTA ARVELADZE YENİ TAKIMIYLA İLK MAÇINA ÇIKTI

Süper Lig'in 15’inci haftasında Antalyaspor mağlubiyeti sonrasında teknik direktör Alparslan Erdem ile yollarını ayıran Fatih Karagümrük, geçtiğimiz hafta takımın başına Shota Arveladze'yi getirmişti. 50 yaşındaki teknik adam, ligin 16’ncı haftasının ertelenmesi ile birlikte ilk kez 17’nci hafta oynanan Galatasaray karışılaşmasıyla ilk kez takımının başında resmi bir maça çıktı. Yeni takımıyla ilk maçına çıkan Gürcü teknik adam, daha önce Türkiye'de Kayserispor, Kasımpaşa ve Trabzonspor’u çalıştırmıştı.