Fenerbahçe Galatasaray derbisi öncesi İsmail Kartal'ın planı çöktü! Fenerbahçe'den prim kararı

Galatasaray derbisi öncesi İsmail Kartal'ın planı çöktü! Fenerbahçe'den prim kararı

23.12.2023 - 13:51 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 18. haftasında oynanacak derbi için heyecan giderek artarken Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerdeki son gelişmeleri değerlendirdi. Senad Ok, İsmail Kartal'ın derbi planından, Fenerbahçe'nin prim kararına kadar birçok konuya değindi.

Kayserispor galibiyeti sonrası Fenerbahçe'de tüm gözler Galatasaray derbisine çevrilmiş durumda. Brezilyalı yıldız Fred'in forma giyemeyeceği dev derbi öncesi hazırlıklar tüm hızıyla sürerken Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerdeki son gelişmeleri aktardı.

Haberin Devamı

Skorer Instagram canlı yayınında Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlayan Senad Ok, İsmail Kartal'ın derbi planından, Fenerbahçe'nin prim kararına kadar birçok bilgi verdi. 

Senad Ok'un açıklamaları şu şekilde: 

'DERBİ PLANI ÇÖKTÜ'

"Kayseri maçı kadrosu hazırlanırken Galatasaray düşünüldü. Dolayısıyla sınırdaki oyuncular riske edilmedi. Fenerbahçe'nin planı bir hafta önce başladı. Ama hesapta olmayan bir şekilde takımın en iyi oyuncusu kırmızı kart gördü. Dolayısıyla derbi planı çöktü. Tam kadro olarak çıkmak ilk hedefti ama olmadı."

Galatasaray derbisi öncesi İsmail Kartalın planı çöktü Fenerbahçeden prim kararı

'FRED'İN ALTERNATİFİ YOK'

"Fred'in oynadığı tüm maçları kazandı Fenerbahçe, oynamadığında ise sorunlar oluyor. Fred'in alternatifi yok. Mert Hakan yok, Zajc yok, o bölgede oynatabileceği oyuncu sayısı çok değil. Crespo veya İsmail maçta sakatlanırsa büyük sorun olabilir."

Haberin Devamı

İRFAN CAN ORTA SAHAYA GEÇER Mİ?

"İrfan Can orta sahaya geçebilir mi deniyor. Hocanın bunu deneyeceğini düşünmüyorum. Daha önce Fred yokken bunu denemedi. Özellikle böyle büyük bir maç için radikal bir değişiklik beklemiyorum."

Galatasaray derbisi öncesi İsmail Kartalın planı çöktü Fenerbahçeden prim kararı

"Cengiz'in hamle oyuncusu olarak gireceğini düşünüyorum, 90 dakikayı çıkarması için zamana ihtiyacı var."

CRESPO TERCİHİ 

"İsmail Yüksek'in sarı kartla oynamasının zor olduğu Crespo'nun ise daha dikkatli olduğu söylenmişti. Son maçlarda o yüzden Crespo tercih edilmişti. Ama İsmail'in gelişim kaydettiğini düşünüyorum. Fenerbahçe'nin Fred'in yokluğunu doldurması zor."

'TAKIM İÇİNDE MERT HAKAN'A TEPKİ YOK'

"Mert Hakan ve Fred tecrübeli futbolcular. Bu seviyelerde yapılmaması gereken şeyler. Mert Hakan gerginliği artırdı evet. Faturası ağır oldu. Fred, Mert Hakan'la doğrudan bağlantılı mı? Fred de biraz kendini kaptırdı olaya orada. Bu kadar ucuz kırmızı kart birçok kişinini canını yaktı. Takım içerisinde Mert Hakan'a bir tepki yok."

Galatasaray derbisi öncesi İsmail Kartalın planı çöktü Fenerbahçeden prim kararı

'ASIL SORU STOPER'

Asıl soru stoperde kim oynayacak? Serdar Aziz'in ilk maçıydı sakatlık sonrası. İsmail Kartal genelde oyuncuları kendi yerinde oynatmak istiyor. Ama gelen bilgiler Oosterwolde'nin ilk 11'de olabileceği yönünde.

PRİM KARARI

"Derbi için özel bir prim yok dendi. Normal Fenerbahçe'nin ezon başında belirlenen prim sistemi çerçevesinde galibiyette paralar verilecek. Bu maç için özel bir durum yok."

Haberin Devamı

ELJİF ELMAS'IN TRANSFERİNDEN KASAYA GİRECEK PARA

"Eljif Elmas'ın transferinden 2 milyon euro para gelecek Fenerbahçe'nin kasasına. Napoli daha önce satsaydı daha büyük teklifler vardı ve daha fazla kazanabilirdi Fenerbahçe."