Galatasaray Galatasaray kazandı, oynamayan yıldız ön plana çıktı! 'Yerini dolduracak oyuncu yok'

Galatasaray kazandı, oynamayan yıldız ön plana çıktı! 'Yerini dolduracak oyuncu yok'

12.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Süper Lig’in 25’inci haftasında Kasımpaşa’yı 1-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılıların galibiyetini spor yazarları kaleme aldı. Galatasaray’da dün akşam forma giymeyen yıldız futbolcu için övgü dolu ifadeler kullanıldı.

Galatasaray kazandı, oynamayan yıldız ön plana çıktı Yerini dolduracak oyuncu yok

Spor Toto Süper Lig’in 25’inci haftasında Galatasaray, Kasımpaşa engeline takılmadı. Sarı-kırmızılıların 1-0’lık zaferini spor yazarları değerlendirdi. Süper Lig devinde dün akşam oynamayan başarılı oyuncu için çarpıcı yorumlar yapıldı.

Haberin Devamı

İşte Galatasaray - Kasımpaşa maçı sonrası yapılan değerlendirmeler…

ZANİOLO GERÇEK BİR YILDIZ / OSMAN ŞENHER

Galatasaray 34 gündür resmi maç oynamıyordu. Bu büyük bir sıkıntıydı. Rakip Kasımpaşa, Zaniolo’nun golü gelinceye kadar defans ağırlıklı bir futbol ortaya koydu. Icardi boş alan bulamadı, iyi toplar alamadı. İlk 45 dakika zor pozisyonda bir kafa vuruşu yaptı, 90’a giden topu kaleci Günay mükemmel kurtardı. Torreira’nın da iki şutu vardı. Konuk ekibin ise koca ilk yarıda tek şutu vardı. 

Öyle bir 45 dakika seyrettik ki, lacivert-beyazlılar, takım halinde savunma yaptı. Galatasaray ise bu kalabalık defansın içinde gol pozisyonuna girmekte zorlandı. 

Tabii ev sahibi takımın handikapları da vardı. Mata sakatlanıp çıktı, çıkıncaya kadar da takımına hiçbir katkı vermedi. Yunus bir şeyler yapmak istiyor ama maalesef fiziği yetersiz. O da takımına katkı sağlayamıyor. Bu da neyi gösteriyor? Mertens gerçekten çok büyük futbolcu, resmen takımın olmazsa olmazı. Şu an kadroda onun yerini dolduracak oyuncu yok.

Haberin Devamı

Galatasaray kazandı, oynamayan yıldız ön plana çıktı Yerini dolduracak oyuncu yok

İkinci yarı Zaniolo da oyuna girince daha baskılı oynayan bir Galatasaray ortaya çıktı. Rashica’nın mükemmel asistinde Zaniolo aynı güzellikte bir plaseyle topu filelere yolladı. İtalyan yıldız hazırlık maçlarında olduğu gibi, ilk resmi maçında da golünü attı. Şu an tam olarak hazır değil; ama gerçekten büyük bir yıldız. Arkadaşlarına o kadar isabetli paslar atıyor ki, ilerleyen haftalarda taraftarın Icardi’den sonra en çok sevdiği futbolcu olur. 

Muslera’nın dönüşü tabii ki arkadaşlarına büyük moral ama dün herhalde en rahat maçlarından birini oynamıştır. Fazla top gelmedi, hiç zorlanmadı. Defansta Abdülkerim’e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bu çocuk Türkiye’nin en iyi stoperi ve sarı-kırmızılıların en büyük transferi. O savaşçı ruhu ile takımına çok büyük katkı sağlıyor. Nelsson ile beraber gerçekten mükemmel ikili oldular. 

Orta sahada Oliveira çok iyi mücadele ediyor. Tekniği de oldukça iyi. Bilmiyorum, Mertens’in yokluğunda Icardi’nin arkasında oynasa herhalde Mata’dan da, Yunus’tan da daha etkili olur. Torreira’nın yanında Berkan bilhassa kesicilik görevini gayet mükemmel yapar. 

Haberin Devamı

Sol bek Adekugbe’nin iyi mücadele etmesine rağmen tekniği üst seviyede değil. Sacha Boey ayarında bir isim olduğunu düşünmüyorum. Ne var ki ilk defa büyük takımda forma giyiyor, belki ilerleyen haftalarda daha başarılı maçlar çıkaracak. Sonuçta Galatasaray için önemli olan üç puandı. Kalesinde fazla gol pozisyonu görmeden galip gelerek üç puanı aldı. 
Kasımpaşa ise yeni transferleriyle güçlenmiş. Bilhassa defanstaki iki usta oyuncu Djilobodji ile Donk, mükemmel hamleler yapıyor. Selçuk İnan üst seviyede bir futbolcuydu, eminim iyi de bir teknik direktör olacak. Kasımpaşa’nın futbolu da her hafta biraz daha yükseliyor.

Galatasaray kazandı, oynamayan yıldız ön plana çıktı Yerini dolduracak oyuncu yok

MERTENS TAKIMIN HER ŞEYİYMİŞ / BURCU KAPU

Uzun aralar sonrası ilk maçlar hep tehlikeli olur. Galatasaray da 5 hafta aradan sonra lige eski ritminden uzak geri döndü. Temposu düşük ve golsüz geçen ilk yarı, büyük bir özlemle tribünleri dolduran taraftarların da coşkusunu düşürdü.

Haberin Devamı

İlk 11’de Mertens’siz sahaya çıkan Galatasaray’ın oyun gücü etkilenecek mi sorusuyla başladı maç. Yerine oynayan Mata her ne kadar eksikliğini hissettirmeyecek akıl ve yeteneğe sahip olsa da, belli ki artık vücudu futbol oynamaya elverişli değil. Maçın başında sakatlanıp çıkınca Galatasaray orta sahasından forvet hattına top taşınması da sıkıntıya girdi.

Bölgenin asıl oyuncusu Mertens yok, yedeği Mata oyundan çıkmış, bölgeye idareten vekalet eden Yunus da oyun kurulumunda ve hareketlenmede geç kalıp Icardi’ye uzak oynayınca, Galatasaray hücum üretmekte zorlandı. Sarı-kırmızılıların ön hattındaki oyuncular ilk yarı rakip ceza sahasında sadece 6 kez topla buluştu, İcardi, Kerem’in servislerini değerlendiremedi. Sarı-kırmızılılar uzun süredir resmi maç yapmamanın hamlığıyla soyunma odasına gitti. 

Kasımpaşa’nın kendi yarı sahasını terk etmediği ve kalesini kalabalık koruduğu maçta Galatasaray’a üç puan, yeni transferi Zaniolo’dan geldi. Oyuna girer girmez golünü atan İtalyan yıldız, tribünleri de ateşledi. Statta ise golü atan oyuncu olarak depremde hayatını kaybeden Muhammed Emin Özkan’ın ismi anons edilince, sanırım herkesin yüreği burkulmuştur. Dilerim tüm spor kulüpleri en azından sezon bitene kadar depremi bir şekilde unutturmamaya devam eder.

Haberin Devamı

Galatasaray kazandı, oynamayan yıldız ön plana çıktı Yerini dolduracak oyuncu yok

Sarı-kırmızılıların tamamlanmış transferlerinden sonra oyununa dair birkaç şey söylemek gerekirse; Adekugbe oyunu genişletiyor ancak Kerem çizgiye gelip pas opsiyonu yaratmaya çalıştığında devamlılık sağlayamıyor. İlk maçı olduğu için bu uyumsuzluk olabilir ancak Galatasaray beklerin katkısını geliştirmek zorunda gözüküyor.
Yunus’un bu seviyeler için hala gelişime ihtiyacı var. Marcao’nun kaybını bir an bile hissettirmeyen Abdülkerim kusursuza yakın oynuyor.
Sarı-kırmızılılar bu maçla beraber galibiyet serisini 14’e çıkararak yeni bir rekora imza attı, Süper Lig’de en uzun galibiyet serisi. Her şey iyi, hoş, lakin Okan Hoca’nın bir an önce Mertenssiz oyuna bir çözüm bulması gerekiyor. Meğer yıldız oyuncu takımın her şeyiymiş. Hatlar arasındaki bağlantıyı sağlaması, takım presini yükseltmesiyle belki bugüne kadar oyuna istatistik olarak değil ama takımın oynamak istediği oyunun lideri olarak etki etmiş. Bazı oyuncular Mertens gibi yokluklarıyla varlıklarının değerini gösterir.  

Son bir söz de rakip takımın teknik direktörü olarak eski evine dönüş yapan Selçuk İnan için söylemek istiyorum. Eminim futbolculuk dönemindeki sergilediği centilmenlik ve çalışkanlığı hocalık döneminde de sergileyecektir. Henüz yolun çok başında. Kendisini bu sezon saha kenarında hiç takım elbiseyle görmemiştik. Belli ki bu “jilet” gibi kıyafetini kaptanlığını yaptığı kulübe saygısından özenle seçmiş, pek de iyi etmiş. Belki küçük ama güzel bir detay.

Galatasaray kazandı, oynamayan yıldız ön plana çıktı Yerini dolduracak oyuncu yok