Galatasaray Galatasaray - Sparta Prag maçında tartışma yaratan pozisyon! Eski hakem açıkladı: Penaltıyı atladı

Galatasaray - Sparta Prag maçında tartışma yaratan pozisyon! Eski hakem açıkladı: Penaltıyı atladı

16.02.2024 - 07:46 | Son Güncellenme:

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında sahasında ağırladığı Sparta Prag'ı 3-2 mağlup ederken hakem kararları da tartışma yarattı. Eski hakem Deniz Çoban, mücadeledeki pozisyonları ve kararları değerlendirdi.

Galatasaray - Sparta Prag maçında tartışma yaratan pozisyon Eski hakem açıkladı: Penaltıyı atladı

Galatasaray'ın Sparta Prag'ı 3-2 mağlup ettiği UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçında İspanya Futbol Federasyonu'ndan Alejandro Hernandez, düdük çaldı. Hernandez'in yardımcılıklarını ise Jose Naranjo ve Diego Sanchez Rojo yaptı.

Haberin Devamı

Eski hakem Deniz Çoban da Fanatik'te Alejandro Hernandez ve ekibinin görev aldığı mücadelenin tartışmalı pozisyonlarını değerlendirdi.

Deniz Çoban'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

'PENALTIYI ATLADI'

"Maçın tecrübeli İspanyol hakemi kendinden emin ve rahat bir maç yönetti. Kullandığı kartlarda, bir sarı kart hatası dışında, hataya düşmedi. Disiplinden taviz vermeyen bir yapısı vardı. 54. dakikada Icardi’nin şutunun direkten dönmesinin ardından topu kontrol eden Barış Alper’e savunma oyuncusu arkadan şarj yaptı. Hakemin yorum alanında olan bir pozisyondu. Penaltı kararı verse yanlış diyemezdik ama o devam demeyi tercih etti."

Galatasaray - Sparta Prag maçında tartışma yaratan pozisyon Eski hakem açıkladı: Penaltıyı atladı

ELE ÇARPAN TOP

"Pozisyonun hemen ardından yapılan ortada ise top savunma oyuncusunun eliyle buluştu. Burada hakemin devam kararı doğruydu. Çünkü savunma oyuncusunun kendi vurduğu top eline gelmişti."

Haberin Devamı

'KIRMIZILAR DOĞRUYDU'

"62. dakikada Nelsson’un rakibi Birmancevic’i düşürdüğü pozisyonda çıkan kırmızı kart doğruydu. Nelsson yaptığı faulle, açık şekilde rakibinin bariz gol atma şansını önledi. 80. dakikada konuk ekipte Rynes, Barış Alper’e yaptığı faulün ardından doğru şekilde ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü."

Galatasaray - Sparta Prag maçında tartışma yaratan pozisyon Eski hakem açıkladı: Penaltıyı atladı