Galatasaray Galatasaray transfer bombasını patlatıyor! 60 milyon euroluk yıldız gündemde

Galatasaray transfer bombasını patlatıyor! 60 milyon euroluk yıldız gündemde

05.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da şampiyonluk hedefleyen kurmaylar gündemine yıldız bir oyuncuyu dahil etti. Sarı-kırmızılıların tecrübeli futbolcunun detaylı sağlık raporunu istediği kaydedildi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

Galatasaray transfer bombasını patlatıyor 60 milyon euroluk yıldız gündemde

Üst üste aldığı seri galibiyetlerle rakipleriyle arasındaki puan farkını açan Galatasaray transfer döneminde sona yaklaşırken bombayı patlatmak için harekete geçti. Kaan Ayhan'ı kadrosuna dahil ederek savunma kurgusunu güçlendiren sarı-kırmızılılar, Liverpool'un bonservisine 60 milyon euro ödediği tecrübeli futbolcu için çalışmalarını hızlandırdı.

Haberin Devamı

Okan Buruk'un transfer raporu doğrultusunda hareket eden sarı-kırmızılıların yıldız orta saha için gerekli evrakları talep ettiği öne sürüldü. İşte transfer haberinin detayları...

SAVUNMAYA KAAN AYHAN HAMLESİ

Süper Lig devi Galatasaray transfer döneminde ilk hamlesini stoper tandemine yaptı. Sarı-kırmızılılar, Sassuolo forması giyen milli stoper Kaan Ayhan'ı sezon sonuna kadar kiraladı. Kaan Ayhan'ı kiralamak için Serie A ekibine 400 bin euro ödeyen Galatasaray, satın alma opsiyonu maddesinin 2 milyon 800 bin euro olduğunu belirtti. Kaan Ayhan'a 9 milyon 500 bin euro maaş ödeyen Galatasaray'dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel Futbolcu Kaan Ayhan ve Kulübü US Sassuolo Calcio s.r.l. ile oyuncunun 2022-2023 sezonu için şarta bağlı satın alma opsiyonlu geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne net 400.000 Euro tutarında geçici transfer ücreti ödenecektir. Futbolcunun satın alma opsiyon bedeli 2.800.000 Euro'dur. Futbolcuya ise 2022-2023 sezonu için net 9.500.000 TL sezonluk ücret ödenecektir."

Haberin Devamı

Galatasaray transfer bombasını patlatıyor 60 milyon euroluk yıldız gündemde

AANHOLT VE METEHAN KİRALANDI

Galatasaray'da formsuz performansıyla tepki çeken Patrick van Aanholt, sezon sonuna kadar PSV Eindhoven'a kiralandı. Sarı-kırmızılılardan ayrılan bir diğer isim Metehan Baltacı oldu. 20 yaşındaki genç stoper sözleşme uzatmasının ardından sezon sonuna kadar Spor Toto 1. Lig ekibi Manisa FK'nın yolunu tuttu.

Galatasaray'da sezon başında Benfica'dan kiralanan ancak beklentileri karşılayamayan Haris Seferovic ile de vedalaşıldı. İsviçreli santrfor sezon sonuna kadar Celta Vigo ile anlaşma sağladı.

Galatasaray transfer bombasını patlatıyor 60 milyon euroluk yıldız gündemde

NABY KEITA BOMBASI

Fanatik'te yer alan habere göre; Orta saha kurgusunda Sergio Oliveira ve Lucas Torreira gibi yıldızlar bulunan Galatasaray, bir bomba daha patlatmak için harekete geçti. Süper Lig devinin Liverpool'da forma giyen Naby Keita'nın peşine düştüğü belirtildi.

Galatasaray kurmaylarının oyuncunun kontratının sezon sonunda bitecek olması nedeniyle elini çabuk tutmak istediği kaydedildi. Sarı-kırmızılıların Liverpool'a kiralama önerisinde bulunmaya hazırlandığı aktarıldı. Liverpool'un ikna edilmesi halinde transferin gerçekleşeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Galatasaray transfer bombasını patlatıyor 60 milyon euroluk yıldız gündemde

RAPORLARI İNCELENECEK

Gineli orta sahanın son 3 sezonda yaşadığı bilek, uyluk, diz ve kas sakatlıkları nedeniyle 300 günden fazla süre sahalardan uzak kalması ise kurmayların temkinli davranmasına yol açtı. Süper Lig devinin 27 yaşındaki yıldızın sağlık raporlarını detaylı şekilde inceleyeceği belirtildi.

Galatasaray transfer bombasını patlatıyor 60 milyon euroluk yıldız gündemde

Liverpool'da bu sezon 11 maçta oynayan Naby Keita gol ya da asist üretemedi. Gineli orta sahanın güncel piyasa değeri 20 milyon euro olarak gösteriliyor. Horoya'da futbola başlayan 27 yaşındaki orta saha daha sonra sırasıyla FC Istres, RB Salzburg ve RB Leipzig formaları giydi.

Liverpool, Naby Keita için 2018-2019 sezonu başında 60 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Gineli orta saha ülkesinin milli takımında 50 maça çıktı ve 11 gol kaydetti.