Galatasaray Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çılgın geliri kaçırdı! Dudak uçuklatan para ödülü

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çılgın geliri kaçırdı! Dudak uçuklatan para ödülü

13.12.2023 - 07:16 | Son Güncellenme:

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag'a 1-0 mağlup oldu ve grubunu 3'üncü sırada tamamladı. Sarı-kırmızılılar, Devler Ligi arenasına veda ederek büyük bir gelirden oldu.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Liginde çılgın geliri kaçırdı Dudak uçuklatan para ödülü

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 6'ncı haftasında Galatasaray, Kopenhag deplasmanından 1-0 mağlup ayrıldı. Okan Buruk yönetimindeki sarı-kırmızılılar, bu sonucun ardından Devler Ligi'ne grup aşamasında veda etti.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın bu mağlubiyet sonrası Şampiyonlar Ligi'nden elde etmesi muhtemel dev geliri de kaybettiği öğrenildi. Sarı-kırmızılıların, hak edemediği Şampiyonlar Ligi bonusu dudak uçuklattı.

GRUPLARDA ÇILGIN GELİR

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme turlarını teker teker geçen Galatasaray, grup aşamasına kalarak çılgın bir geliri kasasına koymuştu. Sarı-kırmızılılar, UEFA'nın ayak bastı parası olarak kulüplere ödediği 15 milyon 640 bin euroluk bedeli kasasına koymuştu.

Galatasaray, aynı zamanda UEFA'dan katsayı payı da elde etmişti. Sarı-kırmızılılar, bu kalemden 9 milyon 96 bin euroluk geliri hanesine yazdırmıştı.

Haberin Devamı

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag ve Manchester United'la oynadığı maçlarda aldığı beraberlikler sonrası 930'ar bin euroyu daha kasasına koymuştu. Sarı-kırmızılılar, Old Trafford'da Manchester United'ı mağlup ettiği maçta ise 2 milyon 800 bin euro gelir elde etmişti.,

Haberin Devamı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon toplamda 29 milyon 396 bin euroluk gelir kazandı. Sarı-kırmızılılar, güncel kurla toplamda 921 milyon 316 bin 800 TL civarında bir gelir elde etti.

9 MİLYON 600 BİN EURO KAÇTI

Bayern Münih, Manchester Unitede ve Kopenhag'ın yer aldığı grubu 3'üncü sırada tamamlayan sarı-kırmızılılar, Devler Ligi'ne veda ederek çılgın bir gelir fırsatını tepti. Sarı-kırmızılı takım, UEFA'nın Son 16 Turu için vereceği 9 milyon 600 bin euroluk geliri hanesine yazdıramadı.

Galatasaray böylece güncel kurla 301 milyon TL'lik bir gelir fırsatını değerlendiremedi.