Galatasaray Galatasaray, yıldız futbolcunun transferini bitirdi! Anlaşma tamam

Galatasaray, yıldız futbolcunun transferini bitirdi! Anlaşma tamam

11.07.2023 - 18:38 | Son Güncellenme:

Yeni sezon için iddialı bir kadro kurmak isteyen Galatasaray'da flaş bir transfer gelişmesi yaşandı. Sarı-kırmızılı ekibin, yıldız futbolcu ve kulübü ile anlaşma sağladığı öğrenildi.

Galatasaray, yıldız futbolcunun transferini bitirdi Anlaşma tamam

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, gelecek sezon transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Sarı-kırmızılı ekibin kurmayları, yıldız futbolcu ve kulübü ile anlaşma sağladığı öğrenildi. İşte transfer haberinin detayları...

Haberin Devamı

UEFA AÇIKLADI! GALATASARAY'A ÇILGIN GELİR

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için 3 eleme turu geçmesi gereken Galatasaray, bunu başarabildiği takdirde en az 25 milyon avroluk kazanca ulaşacak. UEFA, 2023-2024 sezonunda Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi'nde dağıtacağı para ödüllerini açıklarken, geride kalan yıl uygulanan tarifede değişikliğe gitmedi. Her zaman olduğu gibi ödül pastasında en büyük dilim UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ait.

Galatasaray, yıldız futbolcunun transferini bitirdi Anlaşma tamam

KATILIM PAYI 15.64 MİLYON EURO

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezonda gruplarda yer alacak her takım, 15,64 milyon avroluk ayak bastı parasını kasasına koyacak. Takımlar, grup maçlarında alınacak her galibiyette 2,8 milyon, beraberlikte ise 930 bin avro kazanacak. Son 5 yıllık performansa göre 32 takıma dağıtılan katsayı payında, her hissenin bedeli 1,137 milyon avro. Bu çerçevede en yüksek puana sahip takım 32 hisse, ikinci sıradaki ekip 31 hisse, üçüncü sıradaki kulüp 30 hisse alacak ve bu silsile en alttaki takıma kadar devam edecek. Takımlar, market gelirinin (yayın havuzu) yanı sıra tur atladıkça kazancını da yukarı taşıyacak. Son 16 turuna kalan ekipler 9,6, çeyrek final oynayanlar 10,6, yarı finale kalanlar 12,5 ve finalistler 15,5 milyon avroluk gelire uzanacak. Şampiyon takım, bu gelirlere ilaveten 4,5 milyon avroluk ödülün de sahibi olacak.

Haberin Devamı

HEDEF AVRUPA'DA BAŞARI

Geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve yeni sezonda da unvanını korumak isteyen Galatasaray, Avrupa'da da başarı istiyor. Başkan Dursun Özbek ve Başkanvekili Erden Timur her fırsatta bu isteklerini dile getiriyor. Bu doğrultuda da güçlü ve alternatifli bir kadro kurmayı hedefleyen Sarı-Kırmızılılar'da operasyon tüm hızıyla devam ediyor.

SÖZLEŞMESİ BİTENLER AYRILDI

Galatasaray'da sözleşmesi biten futbolculardan Emre Taşdemir, Juan Mata, Bafetimbi Gomis ve Okan Kocuk'la yollar ayrıldı. Sarı-kırmızılılardan ayrılan isimlerden Okan Kocuk, Samsunspor'la anlaşma sağladı. Okan Kocuk, Karadeniz temsilcisiyle 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Süper Lig devinde kiralık sözleşmeleri sona eren Milot Rashica, Mauro Icardi ve Samuel Adekugbe de takımlarına geri döndü.

Haberin Devamı

Galatasaray, yıldız futbolcunun transferini bitirdi Anlaşma tamam

ICARDI İLE SONA DOĞRU

Sarı-kırmızılı ekip geçen sezon kazanılan şampiyonlukta önemli pay sahibi olan Mauro Icardi için PSG ile büyük ölçüde anlaşma sağladı. Yönetim ayrıca Icardi'nin ardından ünlü yıldızın transferinde mutlu sona yaklaştı.

ANGELINO İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Fabrizio Romano, Galatasaray'ın bonservisi Leipzig'de bulunan sol bek Angelino ile anlaşma sağladığını duyurdu. Sarı-Kırmızılılar ve İspanyol sol bek arasında hiçbir pürüz bulunmadığı ve anlaşmanın tam anlamıyla sağlandığı ifade ediliyor.

GERİDE KALAN SEZONU HOFFENHEIM'DE GEÇİRDİ

Genç yaşta Manchester City'nin alt yaş takımlarına transfer edilen Angelino, 2018'de 5.5 milyon Euro bonservis bedeliyle PSV Eindhoven'a transfer olmuş fakat 2019'da 12 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Manchester City tarafından geri alınmıştı. Sonrasında Leipzig'de kiralık bir dönem geçiren İspanyol sol bek, 2021'de ise 18 milyon Euro bonservis bedeliyle Alman ekibinin kadrosuna katıldı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon ise Angelino, kiralık olarak Hoffenheim forması giydi. 26 yaşındaki sol bek; Hoffenheim formasıyla toplam 35 maça çıkarken 1 gol, 10 asistlik skor katkısı sağladı.

Galatasaray, yıldız futbolcunun transferini bitirdi Anlaşma tamam

OKAN BURUK'UN GÖZDESİYDİ

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un sol bek için öncelikli tercihinin Angelino olduğu iddia edilmişti.

20 Ekim 2020'de Okan Buruk yönetimindeki Başakşehir, Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki ilk maçında Leipzig ile deplasmanda karşı karşıya gelirken Angelino, ilk yarıda attığı 2 golle maça damga vurmuş ve Alman ekibinin mücadeleden 2-0'lık sonuçla galip ayrılmasını sağlamıştı.

Yazarlar