Galatasaray Galatasaray'a sürpriz sol bek! Transfer için istenen bonservis bedeli netlik kazandı

Galatasaray'a sürpriz sol bek! Transfer için istenen bonservis bedeli netlik kazandı

22.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak isteyen Galatasaray'da kurmaylar transfer çalışmalarını bu doğrultuda hızlandırdı. Sarı-kırmızılılarda öncelikli transfer hedefleri arasında yer alan sol bek pozisyonu için sürpriz bir isim listeye dahil edildi. Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği başarılı futbolcu için kulübünün beklediği bonservis bedeli netlik kazandı.

Galatasaraya sürpriz sol bek Transfer için istenen bonservis bedeli netlik kazandı

Spor Toto Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray'da kurmaylar gelecek sezon adına transfe çalışmalarına hız verdi. Sarı-kırmızılılarda Okan Buruk'un öncelikli transfer istediği pozisyonlar arasında yer alan sol bek için sürpriz bir adayın belirlendiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği tecrübeli sol bek için istenen bonservis bedeli de netlik kazandı. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

SÖZLEŞMESİ BİTENLER AYRILDI

Galatasaray'da sözleşmesi biten futbolculardan Emre Taşdemir, Juan Mata, Bafetimbi Gomis ve Okan Kocuk'la yollar ayrıldı. Sarı-kırmızılılardan ayrılan isimlerden Okan Kocuk, Samsunspor'la anlaşma sağladı. Okan Kocuk, Karadeniz temsilcisiyle 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Süper Lig devinde kiralık sözleşmeleri sona eren Milot Rashica, Mauro Icardi ve Samuel Adekugbe de takımlarına geri döndü.

Galatasaraya sürpriz sol bek Transfer için istenen bonservis bedeli netlik kazandı

MOSTAFA MOHAMED'İN OPSİYONU KULLANILDI

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon 250 bin euro karşılığında Nantes'a kiraladığı Mostafa Mohamed, Fransa'da kaldı. Ligue 1 ekibi, Mısırlı futbolcunun sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonu maddesini kullandı.

Haberin Devamı

Galatasaray, Mostafa Mohamed'in Nantes'a transferinden 5 milyon 750 bin euro bonservis bedeli elde etti. Öte yandan sarı-kırmızılılar da Sassuolo'dan kiraladıkları Kaan Ayhan'ın sözleşmesinde yer alan zorunlu satın alma opsiyonu nedeniyle Serie A ekibine 2 milyon 800 bin euro ödedi.

Galatasaraya sürpriz sol bek Transfer için istenen bonservis bedeli netlik kazandı

SOL BEKTE SÜRPRİZ ADAY

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; Okan Buruk'un raporu doğrultusunda sol bek pozisyonuna takviye yapmak isteyen Galatasaray, Borna Sosa'yı gözüne kestirdi.

Sarı-kırmızılıların, başarılı sol bek için ayırdığı bütçenin 7 milyon euro olduğu vurgulandı. Stuttgart'ın tecrübeli oyuncu için 10 milyon euro talep ettiği kaydedildi.

Hırvat futbolcu geride kalan sezonda Stuttgart formasını 30 maçta giydi. Başarılı sol bek bu müsabakalarda 2 kez gol atma başarısı gösterdi. Sol bekin yanı sıra sol kanatta da oynayan Borna Sosa, 12 asist üretti. Stuttgart ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek Hırvat futbolcunun güncel piyasa değeri 15 milyon euro.

Galatasaraya sürpriz sol bek Transfer için istenen bonservis bedeli netlik kazandı

Dinamo Zagreb altyapısında yetişen Borna Sosa, 2018-2019 sezonu başında 6 milyon euro bedelle Stuttgart'a imza attı. Hırvatistan Milli Takımı'nda 14 maçta oynayan tecrübeli sol bek, 1 gol sevinci yaşadı.