Galatasaray Galatasaray'da Cemal Özgörkey'den 500 milyon dolarlık Columbus projesi

Galatasaray'da Cemal Özgörkey'den 500 milyon dolarlık Columbus projesi

11.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray’da Dursun Özbek’in listesinde yer alan Cemal Özgörkey, Columbus Projesi’nin fikir babası olduğunu söyledi, pazarlama, dijital ve yayıncılık şirketlerini birleştireceklerini, 3 sene sonunda şirketin toplam değerinin 500 milyon dolar olacağını ifade etti.

Galatasarayda Cemal Özgörkeyden 500 milyon dolarlık Columbus projesi

Galatasaray’da başkan adayı Dursun Özbek’in listesinde yer alan Cemal Özgörkey, mimarı olduğunu söylediği Columbus Projesi’nin sarı-kırmızılılar açısından çok kıymetli olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Özgörkey, projenin fikir babası olduğu belirterek, aynı çatı altında toplanacak şirketlerin toplam değerinin 3 sene sonunda 500 milyon dolara ulaşacağını söyledi. Pazarlama, dijital ve yayıncılık olmak üzere 3 farklı şirketi tek çatı altında buluşarak değerlendirileceğini dile getiren Cemal Özgörkey, bu konuda uzman kişilerden de yardım alacaklarına vurgu yaptı. Coca Cola CEO’su Burak Başarır ile Anadolu Grubu Enerji ve Sanayi Başkanı Demir Şarman’ın projeye destek vereceğini açıklayan Özgörkey, her iki ismin de danışma kurulunda olacağını belirtti.

Özgörkey, daha önce birlikte olduğu Eşref Hamamcıoğlu ile yollarının ayrılması konusuna da açıklık getirdi. Cemal Özgörkey şunları söyledi:
“Bu çürümüşlüğü ancak birleşme ile çözebiliriz. Biz ayrılmadık. Biz birleşmenin olduğu bir yerde yer aldık. Çürümenin bir parçası. Neden arkadasın. Biz gençlerin önünü açıyoruz ağabeyleri olarak. Ön-arka planda kalmak hiç önemli değil. Alkışın kime gittiği ile ilgilenmiyoruz. Galatasaray’a kim değer katıyor onunla ilgileniyoruz.”

Haberin Devamı

“Ben borç ödemem, yönetirim. Böyle slogan olmaz” diyen Özgörkey, “Zarar ediyorsunuz. Cirodan fazla zararınız var. Bu sözler finansman departmanlarına saygısızlık. Yönetilebilen bir de yönetilemeyecek duruma gelmiş borç vardır. Borç yönetmek uzmanlık işidir. Maharet ister” yorumu yaptı.

İLK ZİYARET ANITKABİR'E

Günler süren çalışmaların karşılığını bugün almak isteyen Dursun Özbek, seçilmesi durumunda ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret edeceğini açıkladı. Özbek, “Görev aldığımız ilk sezon yani 2023, biliyorsunuz Cumhuriyet’in 100. Yılı. Bu önemli yılda Galatasarayımızı başarılara ulaştırmak için bu başlangıcın çok değerli olacağını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Roberto Firmino: Premier Lig'deki en iyi Brezilyalı