Galatasaray Galatasaray'da Dries Mertens'ten veda sinyali! 'Belki de son sezonum'

Galatasaray'da Dries Mertens'ten veda sinyali! 'Belki de son sezonum'

12.07.2023 - 18:45 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Belçikalı yıldızı Dries Mertens açıklamalarda bulundu. Tecrübeli on numara geçtiğimiz sezon oynanan Fenerbahçe derbileri ile birlikte Avusturya kampı hakkında konuştu. Dries Mertens ayrıca sezon sonunda Galatasaray'a veda edebileceğini dile getirdi.

Galatasarayda Dries Mertensten veda sinyali Belki de son sezonum

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Dries Mertens suskunluğunu bozdu. Yıldız oyuncu, sarı-kırmızılılara şampiyon olmak için geldiğini dile getirdi. A Spor'a konuşan Dries Mertens, sezon sonuna dair dikkat çeken bir mesaj verdi.

Haberin Devamı

Avusturya kampını değerlendiren 36 yaşındaki futbolcu, "İyi bir kamp geçiriyoruz. Antrenmanlarımızı iyi bir şekilde yapıyoruz. Önümüzde önemli maçlar var. Bunlara hazır olmamız gerekiyor" dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olacaklarını düşündüğünü belirten Dries Mertens, "Geçen sene geldiğimde hem ligi hem kupayı kazanmayı istiyordum. Kupayı Başakşehir'e kaptırdık. Bu sene lig ve Şampiyonlar Ligi var. Ligi tekrar kazanmak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olacağımızı düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Galatasarayda Dries Mertensten veda sinyali Belki de son sezonum

"OYUNCU OLARAK BELKİ DE SON SEZONUM"

Futbolcu olarak belki de son sezonunu oynayacağını ifade eden Belçikalı yıldız, "Şampiyonluk anlarını yaşamak sıradışıydı. Takım olarak kutladık, çok güzeldi. Bu sezon da bunu tekrarlamak istiyorum. Oyuncu olarak belki de son sezonum. Bu nedenle yeniden şampiyonluk kazanarak bir şeylere nokta koymak istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Geride kalan sezonda oynadıkları Fenerbahçe derbilerine ayrı bir şekilde hazırlandıklarını itiraf eden Dries Mertens, "Galatasaray'da oynuyorsanız, kazanmak için sahaya çıkarsınız. Fenerbahçe maçına çıkıyorduk. Ayrıca bir önem atfettik bu maça. Hem kendi evimizde, hem deplasmanda 3-0 kazanmayı bildik" dedi.

Galatasaray'a şampiyonluk yaşamak için imza attığını vurgulayan 36 yaşındaki on numara, "Geçmişte Napoli'yle de şampiyonluk kazanmak isterdim ama olmadı. Ben buraya şampiyonluk için geldim. Benim için güzel bir sezon oldu. Kolay olmadı, çalışmamız gerekti. Bir önceki sene 13. bitiren bir takım vardı, transferler yapıldı ama sonrasında şampiyon olduk. İlerleyen dönemde de aynı şeyleri tekrar yaşamak ve daha da başarılı olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'da farklı bir sistemde oynadığını belirten Dries Mertens, "Galatasaray'da daha çok orta saha gibiyim, daha değişik. Çok oyuncu gelmişti, yeni sisteme adapte olmak zordu. Kendi açımdan bakacak olursam daha yaşlıyım ve daha yavaşım" açıklamasını yaptı.

Dries Mertens şu şekilde devam etti:

"Geldiğimde iyi oyuncular vardı. Barış geldiğinde daha farklıydı, sezon sonunda kendini çok geliştirdi. Milli takıma gitti. Sacha Boey kendini çok geliştirdi, sağ bekteki tüm sorunları çözdü. Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün vardı. Yunus sonradan oyuna girip değiştirdi. Takım olarak çok iyiydik aslında."

Haberin Devamı

Genç oyunculara tavsiyeler verdiğini dile getiren Dries Mertens, "Bafe gittikten sonra en yaşlılardan biriyim Nando ile beraber. Gençlerle ilgilenmeyi seviyorum. Aramda 15 yaş fark var. Onlara tavsiye vermeyi, yanlarında olmayı seviyorum" dedi.

Galatasaray'da bu kadar ilgi beklemediğini itiraf eden Dries Mertens, "Galatasaray'dan bu kadar büyük ilgi beklemiyorum. İtalya'ya, Belçika'ya gidiyorum, Galatasaray taraftarı her yerde. Napoli taraftarlarına benziyorlar. Tüm Türkiye'yi çok sevdim. Tatile Alaçatı ve Bodrum'a gittim. Çok çok sevdim. Lig çok güzel. Stadyumlar muhteşem. Galatasaray taraftarı her yerde bizi destekliyor, sanki kendi stadyumumuzda gibi oluyoruz" açıklamasını yaptı.

Okan Buruk'un şampiyonluktaki etkisinden bahseden Dries Mertens, "Hocaları karşılaştırmak çok zordur. Geçen sezon 15 maçlık bir galibiyet serisi vardı. Okan Hoca çok motiveydi, futbolcuları da motive etti. Rekor konusunda bizi çok motive etti. Futbolcu olarak tanınıyordu, hoca olarak da tanınacak ve çok sevdiği Galatasaray'a uzun yıllar hizmet edecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mauro Icardi'nin Galatasaray'a transfer olmasını istediğini dile getiren Dries Mertens, "Geçen sene bize çok katkı sundu Icardi. Güzel bir ilişkimiz vardı. Umarım Icardi gelir ve güzel olur" dedi.

Dries Mertens son olarak şu açıklamayı yaptı:

"Bu sene çok çalışmak ve geçirdiğim her andan keyif almak istiyorum. Takım benim için çok önemli. Bitirdiğim zaman da Galatasaray'ı kalbimde tutacağım. Gururla bir şekilde futbolu bırakmak istiyorum sadece."