Galatasaray Galatasaray'da Dursun Özbek tarihe geçmek istiyor! İşte ödenmesi gereken rakam

Galatasaray'da Dursun Özbek tarihe geçmek istiyor! İşte ödenmesi gereken rakam

07.03.2024 - 09:02 | Son Güncellenme:

Seçim çalışmalarına başlayan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in en büyük hedefi Bankalar Birliği anlaşmasından tamamen çıkmak. Sarı-Kırmızılı kulüp, 2.3 milyar TL’lik ödeme için arayışları hızlandırdı.

Galatasarayda Dursun Özbek tarihe geçmek istiyor İşte ödenmesi gereken rakam

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kongre çalışmalarına erken start verirken, seçim gündeminin 1. maddesine Bankalar Birliği anlaşmasını koydu. Her basın toplantısında kulübü faiz yükünden kurtarmak istediğini dile getiren Özbek’in en büyük hedefi, seçim konuşması yaparken, kongre üyelerine Bankalar Birliği’nden tamamen çıkmış bir şekilde seslenmek.

Haberin Devamı

Ancak Başkan’ın işi hiç kolay değil. Çünkü Sarı-Kırmızılı yönetim şu ana kadar 1.5 milyar TL’den fazla faiz ödemesi yaptı, ama ana para borcunda hiçbir azalma olmadı. Anlaşmanın sonlanması için Galatasaray’ın ödemesi gereken miktar ise tam 2.3 milyar TL.

Faiz ödemeleri nedeniyle gelirlerinin bir kısmı da temlikli olan Galatasaray’daki planlardan biri de, 2.3 milyar TL’lik borcu kapatırken, herhangi bir taşınmazın kesinlikle satılmaması yönünde. Dursun Özbek bir orta yol bulabilmek adına sık sık Türkiye Bankalar Birliği ile görüşerek müzakere sürecini yönetiyor. Camiadan da tam destek isteyen Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, Bankalar Birliği anlaşmasını sona erdirip, seçimi de kazandıktan sonra Kemerburgaz projesini tamamlayarak bir anlamda Galatasaray tarihine geçmeyi hedefliyor.

Yazarlar