Galatasaray Galatasaray'da ilaç gibi ara! Okan Buruk ve ekibine 'milli' sevinç

Galatasaray'da ilaç gibi ara! Okan Buruk ve ekibine 'milli' sevinç

07.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray, milli maçlar nedeniyle verilecek arada tam olarak ayağa kalkacak. Sarı-kırmızılılarda fiziksel ve mental yorgunluk bu şekilde giderilecek, sakat oyuncuların dönüşüyle de takımdaki forma rekabeti artacak.

Galatasarayda ilaç gibi ara Okan Buruk ve ekibine milli sevinç

Galatasaray’da milli ara ilaç olarak görülüyor. Bir tarafta fiziksel ve mental yorgunluk, diğer tarafta sakat futbolcuların durumu nedeniyle zor bir dönemden geçen Cim-Bom’da 2 hafta sonra verilecek aranın önemine dikkat çekildi. 

Haberin Devamı

Teknik Direktör Okan Buruk ve ekibinin yaptığı değerlendirmede, mart ayında kalan süreçte sadece 2 maçlarının olduğuna vurgu yapıldı ve bu durumun kendilerine avantaj sağlayacağı ifade edildi. Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa karşılaşmalarının ardından verilecek milli ara nedeniyle 2 hafta oynamayacak olan sarı-kırmızılıların fiziksel olarak toparlanacakları konusunda fikir birliğine varan Buruk ve ekibi, öncelikle oynayacakları iki maçın önemi üzerinde birleşti. 

Avrupa ve kupadan elenince yoğun maç takviminden çıkan sarı-kırmızılılarda büyük fedakarlık yaparak oynayan Icardi ve Kaan Ayhan’ın yanı sıra, iyileşme döneminde olan Zaha, Abdülkerim ve Ziyech için bu aranın çok iyi geleceği belirtildi. Aurier’in de bu arada tam olarak hazır geleceği bildirildi.

Haberin Devamı

Galatasaray’da sakat oyuncuların iyileşmesiyle beraber forma rekabetinin artacağı ve teknik kadronun elinin rahatlayacağı vurgulandı.

SANCHEZ'DEN KÖTÜ SÜRPRİZ

Üst üste maçlar oynayan, bu sırada bazı oyuncularını da sakatlığa kurban eden Galatasaray’da Beşiktaş derbisinden sonra kritik bir ismin daha problem yaşadığı ortaya çıktı. Cim-Bom’un savunmasındaki başarılı isimlerden Davinson Sanchez, dünkü antrenmanda yer almadı.

Takım içerisindeki sakatlarla ilgili bilgi veren Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce, Brezilyalı savunmacının, Beşiktaş derbisinin ardından arka adalesinde sertleşme yaşadığını anlattı, Rize maçında oynayıp oynayamayacağının bugünkü kontrollerde netlik kazanacağını dile getirdi. Tedbir amacıyla idmanda yer almadığı belirtilen Sanchez’in, gerekirse MR’nın çekileceği dile getirildi.

Cim-Bom’da diğer stoper Abdülkerim Bardakcı da Çaykur Rize karşısında yer alamayacak. Üst arka adalesinde zorlanma bulunan oyuncunun tedavisine devam edildiği dile getirildi.

Afrika Kupası’ndan sakat dönen yeni transfer Aurier’in durumuyla ilgili de açıklamada bulunan İnce, oyuncunun sakatlığının karşılığı olarak 6 haftayı gösterdi, Çaykur Rize ve Kasımpaşa maçlarında olmayacak gibi göründüğünü anlattı.

Sakat sakat oynayan Kaan Ayhan ile kemik ödeminden kurtulan Wilfried Zaha da antrenmana katıldı.

Haberin Devamı

ZIYECH'İN GİDİŞİ TEDAVİ DEĞİLMİŞ

Sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalan Hakim Ziyech’in Hollanda seyahatinin tedavi olmadığı ortaya çıktı.Takıma verilen izinden faydalanarak Türkiye dışına çıkan futbolcunun, kulüp sağlık heyetinin gözetiminde hareket ettiği, İstanbul dışında bulunduğu süre içerisinde, kulüp doktoru Yener İnce ile temasta bulunan fizyoterapistin çalışmasına yardım ettiği ifade edildi. Ziyech, dünkü antrenmanda da yer aldı.

OLIVEIRA RESMEN KADRO DIŞI

Çaykur Rizespor ile yarın karşılaşacak olan Galatasaray’da Sergio Oliveira resmen kadro dışı kaldı. Sarı-kırmızılıların son oynadığı Beşiktaş derbisinde 21 kişilik maç kadrosunda yer almayan Portekizli futbolcu, dünkü antrenmana da katılmadı. Teknik Direktör Okan Buruk ile soyunma odasında tartışma yaşadığı belirtilen oyuncuyla ilgili kararı Galatasaray Yönetimi verecek. 

Öncelikle bir disiplin cezası alacak olan tecrübeli futbolcuyla yolların ayrılabileceği de ifade edilmişti.