Galatasaray Galatasaray'da Erden Timur için 'başkanlık' iddiası! 'Yıldızı parladı ama...'

Galatasaray'da Erden Timur için 'başkanlık' iddiası! 'Yıldızı parladı ama...'

10.11.2022 - 12:22 | Son Güncellenme:

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, Dursun Özbek yönetiminin en faal ve etkili ismi olarak dikkat çekiyor. Icardi, Torreira, Mertens ve Mata gibi ünlü yıldızların transferlerinde önemli rol oynayan Timur için çok konuşulacak iddia geldi. Milliyet Gazetesi'nden Mustafa Anıklı, bu haftaki köşesinde sarı-kırmızılı kulübün parlayan ismiyle ilgili bir yazı kaleme aldı.

Galatasarayda Erden Timur için başkanlık iddiası Yıldızı parladı ama...

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, yaz transfer dönemindeki icraatlarıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. Dünyaca ünlü golcü Mauro Icardi'nin yanı sıra Torreira, Mertens ve Mata gibi yıldızların takımın bünyesine kazandırılmasında başrolü oynadı. Milliyet Gazetesi'nden Mustafa Anıklı, yaptığı transferlerle tribünlerin gönlünde taht kuran Erden Timur'la ilgili çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı. İşte Anıklı'nın 'Erden Timur'u nasıl bilirsiniz?' başlıklı yazısı...  

Haberin Devamı

'CÜMLE ALEM TANIDI'

"Galatasaray'da son dönemin parlayan bir yıldızı var; Erden Timur... Basında yıldız, taraftar arasında yıldız, yönetim (Sportif AŞ) arasında yıldız... Yönetimdeki onlarca kişinin adı bile bilinmezken, Metin Öztürk dışındaki birçoğu, karşısındakine, "Galatasaray yöneticisiyim" diye kendini tanıtma ihtiyacı hissederken, Erden Timur'u cümle alem tanıdı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç bile "Ne kadar para harcadın yaa..." diye takıldı.

"Seni sevdik, gönül verdik, şanlı Galatasaray" demenin dışında, başka bir görevi yoktu oysa... Ne zaman adını "Ali Sami Yen Spor Kompleksi"ne kazıdı, fahri yönetici koltuğuna oturdu, o sırada niyeti de belli oldu.

Galatasarayda Erden Timur için başkanlık iddiası Yıldızı parladı ama...

'ELMAS 1 NUMARALI KOLTUK İÇİN ADAY GÖSTERDİ'

Haberin Devamı

Burak Elmas, o, "en değerli ve 1 numaralı koltuk" için aday bile göstermişti Timur'u... "O gaz"la, kimleri kimleri geçirdi transfer tezgahından... Mertens bir hayal deniyordu oldu, Icardi'nin kramponu gelir deniyordu, çoluk-çocuk geldi.

"İyi pazarlıkçı" olduğu söylendi ama kendi adına hiç pazarlık yapamadı. Neden? Sırf aklına düşen bir ihtiras, sevda, hayal, hedef; her ne derseniz deyin, onun yüzünden... Ama nafile Sayın Timur... O tezgâhtan kimler geldi, kimler geçti? Yaş itibariyle Ergun Gürsoy'a kıyıdan köşeden yetişmiş olabilirsiniz. Ali Dürüst'ü nispeten bilebilirsiniz. Haldun Üstünel'i "tribünde"yken takdir etmiş olabilirsiniz. Hele Abdurrahim Albayrak'ın onca yaptıklarına yakından şahit olmuş olabilirsiniz.

'PARLAYANLAR BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURAMADI' 

O yüzden Galatasaray'da "parlayan"ların, hiçbir zaman başkanlık koltuğuna oturamadığını anlayabilirsiniz. O günlerde, telefonu susmayan bu isimler, bugün ancak eş-dost tarafından hatırlanıyor. Oysa, hepsi öylesine değerli o kadar iş bilirdi ki... Onların unutulması, kendilerinden değil, başkalarının nankörlüğünden...

Çok uzak, çoook Erden Timur... Aday olabilmek, birçok dengenin bir araya toplanması demek... Liseliler-liseciler-kulisçiler-paralılar-akıl verenler hepsi bir araya gelecek; ve, "Sen olacaksın" diyecek. Kıssadan hisse; "Galatasaray Başkanı" genel kuruldan çıkar. Ama o genel kurul karşısına, ancak "seçilmiş"ler çıkar.

Haberin Devamı