İspanya La Liga Vedat Muriqi, Atletico Madrid'i yıktı, kulüp tarihine geçti! Sözleşme fesih bedeli belli oldu

Vedat Muriqi, Atletico Madrid'i yıktı, kulüp tarihine geçti! Sözleşme fesih bedeli belli oldu

10.11.2022 - 09:36 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de 36 maçta 17 gol, 7 asistlik performans sergileyen Kosovalı golcü, başarısız geçen Lazio macerasının ardından Mallorca'da küllerinden doğdu. Atletico Madrid karşısında takımına zaferi getiren Vedat, krallık yarışında ünlü golcü Lewandowski'yi takip ediyor. Önemli kulüplerin radarına giren deneyimli forvetin sözleşme fesih bedeli belli oldu.

Vedat Muriqi, Atletico Madridi yıktı, kulüp tarihine geçti Sözleşme fesih bedeli belli oldu

Daha önce Süper Lig devi Fenerbahçe forması giyen Vedat Muriqi, başarısız geçen Lazio serüveni sonrası Mallorca'da adeta şov yapıyor. Bu sezon attığı gollerle adından çokça bahsettiren Kosovalı forvet, La Liga'nın 14. haftasında dev maçta ağları salladı. Mallorca konuk ettiği Atletico Madrid'i 16. dakikada Vedat'ın golüyle 1-0 mağlup etmeyi başardı. Üst üste 5 maçta ağları sallayan yıldız forvet, kulüp tarihine geçti.

Haberin Devamı

9 GOLE DİREKT KATKI SUNDU

Vedat Muriqi bu sezon Mallorca forması ile toplam 12 resmi müsabakaya çıktı. Söz konusu maçlarda 8 kez rakip fileleri sarstı. Bunun yanında 1 kez gol pası verdi. 

Vedat Muriqi, Atletico Madridi yıktı, kulüp tarihine geçti Sözleşme fesih bedeli belli oldu

LEWANDOWSKI'Yİ TAKİP EDİYOR

Kosovalı forvet gol krallığı yarışında Lewandowski'nin 13 golünün ardından ikinci sırada yer alıyor. 28 yaşındaki oyuncu ikinci sırayı 8 golü olan Iglesias ile paylaşıyor.

LAZIO İTİRAFI: ZİHİNSEL OLARAK İYİ DEĞİLDİM

Atletico Madrid maçının ardından DAZN'a konuşan Vedat Muriqi'den önemli itiraflar geldi. İşte tecrübeli oyuncunun açıklamaları: "Lazio'da oynadığımda futbolun benim için bittiğini sanıyordum. Başıma gelenlerin şans olduğunu düşünmeye başladım. Zihinsel olarak iyi değildim. Mallorca'ya gitme kararı aldım ve hayatım değişti. Lazio'dan teklif aldım ve şüphelendim.

Haberin Devamı

'HAYATIMIN ÇOK ZOR İKİ YILIYDI'

Ama Lazio İtalya'nın en iyi kulüplerinden biri ve o sırada Şampiyonlar Ligi'nde oynuyordu. Oraya gitmeye karar verdim ama sakatlandım ve iyi başlamadım. Günler geçti, İki gol attım ve geri döneceğimi düşündüm. Ama bana oynama şansı vermediler. Kötüyken 35-40 dakika oynadım ama iyiyken bana şans vermediler. Hayatımın çok zor iki yılıydı. Umarım kariyerimi Mallorca'da bitiririm. İnsanların bana Samuel Eto'o ve Guiza gibi bakmasını isterim."

SÖZLEŞME FESİH BEDELİ 38 MİLYON EURO

İspanyol basınında yer alan habere göre, Villareal ve Sevilla'nın ilgilendiği Vedat Muriqi için Mallorca 38 milyon euro istiyor. Mallorca'nın gol krallığında zirveye oynayan Kosovalı yıldızı sadece 38 milyon euroluk fesih maddesi devreye girerse göndermeyi kabul edeceği ifade edildi. Premier Lig'den de birkaç kulübün Vedat Muriqi'yi yakından takip ettiği belirtildi. Vedat'ın Mallorca'da kalmaktan mutlu olduğu, fakat fesih maddesinin devreye girmesi durumunda takımdan ayrılabileceği vurgulandı.