Galatasaray Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'ndan transfer itirafı! Fatih Terim vurgusu: İnanılmaz bir onurdu

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'ndan transfer itirafı! Fatih Terim vurgusu: İnanılmaz bir onurdu

12.12.2023 - 19:13 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın milli yıldızı Kerem Aktürkoğlu, İspanyol basınına konuştu. Tecrübeli futbolcu, sarı-kırmızılı takıma transfer sürecini anlattı. Kerem Aktürkoğlu'nun Fatih Terim vurgusu dikkat çekti.

Galatasarayda Kerem Aktürkoğlundan transfer itirafı Fatih Terim vurgusu: İnanılmaz bir onurdu

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, İspanyol basınına dikkat çeken bir röportaj verdi. Sarı-kırmızılı takıma transfer sürecini anlatan Kerem Aktürkoğlu, geleceğine dair hedeflerini açıkladı.

Haberin Devamı

Kariyerinin genç çocuklara örnek olmasına dair konuşan Kerem Aktürkoğlu, "Benim mesajım, kariyerine yeni başlayan genç futbolcular için düzenli oynama süresi yakalamanın çok önemli olduğudur. Bu inanç benim alt liglerde oynama kararımı yönlendirdi. Bu tercihin faydalı olduğu ortaya çıktı. Her hafta oynamak gelişimim için çok önemliydi. Her genç oyuncu sürekli olarak kendini geliştirmeye ve profesyonelliğini artırmaya odaklanmalı. Şu anda bir alt ligde oynamak, gelecekte zirveye ulaşma olasılığını sınırlamaz. Önemli olan süreci kabullenmek ve istikrarlı bir şekilde gelişmekle ilgili" dedi.

Galatasaray'a transfer sürecini anlatan milli futbolcu, "Galatasaray tarafından aranmak bir rüyanın gerçekleşmesi gibiydi. Özellikle de imzamda önemli bir rol oynayan teknik direktör Fatih Terim'in ilgisi inanılmaz bir onurdu. O benim Galatasaray'daki ilk antrenörümdü ve onunla çalışmak çok değerli bir deneyimdi. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da böylesine zengin bir tarihe sahip bir kulübü temsil etme fırsatı benim için büyük bir gurur. Galatasaray formasını giymek ve bu prestijli kulübün bir parçası olmak hayatımda tarihi bir andı ve bir rüyanın gerçekleşmesiydi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Marca'ya verdiği röportajda adaptasyon sürecini hızlı geçirdiğini vurgulayan Kerem Aktürkoğlu, "Yavaş yavaş Galatasaray'da A Takıma entegre oldum. Takımın dinamiklerine adaptasyonum nispeten hızlı oldu ve şimdi düzenli olarak ilk 11'de oynadığım için büyük gurur duyuyorum. Galatasaray formasını her hafta giymek benim için bir onur ve yeni bir yetenekten takımın kilit bir üyesine dönüşme yolculuğumu simgeliyor" diye konuştu.

Sıkı çalışmasının ve özverisinin meyvelerini topladığını dile getiren Kerem Aktürkoğlu, "Bu başarılara paralel olarak, tek bir maçta hat-trick yapmak bir dönüm noktası olmasa da hayatımın en önemli anlarından biriydi. Böyle bir başarı nadir ve benzersizdir, her maç için harcanan sıkı çalışma ve özverinin bir kanıtıdır. O anı yaşadığım için kendimi şanslı hissediyorum. Topu hatıra olarak saklamak kariyerimde önemli bir yeri olduğunu gösteriyor. Hayatımın geri kalanında değer vereceğim bir anı" dedi.

Haberin Devamı

Her gün çalışması gerektiğine inandığını belirten Kerem Aktürkoğlu, "Sadece futbol sahasında değil, saha dışındaki hayatımda da kendimi geliştirmek için her gün çalışmam gerektiğine inanıyorum. Günlük hayatımda her zaman daha iyi oynamama yardımcı olacak şeyler arıyorum. Çünkü antrenmanlar önemli olsa da, sadece birkaç saat sürüyor. Günün geri kalanında evde ya da arkadaşlarınızla olduğunuzda, bu zamanı akıllıca yönetmek çok önemli. Hayatımın her alanında elimden gelenin en iyisini yapmaya odaklanırsam, sahadaki başarının da geleceğini biliyorum" ifadelerini kullandı.

EURO 2024 için heyecanlı olduğunu vurgulayan Kerem Aktürkoğlu, "Almanya'daki EURO 2024 finallerine katılmaya hak kazanmak bizim için kayda değer bir başarı. İlk günden itibaren yeni teknik direktörümüz Montella'nın önemli ve olumlu bir etkisi oldu. Kendisi takım içinde güçlü bir birlik duygusunu hızla geliştiren olağanüstü bir teknik direktör. Hepimizin birlikte çalışması çok önemli ve o da herkesi bu zihniyete ortak etmeyi bşardı. Kariyerimde bir başka antrenörden, özellikle de Montella gibi olağanüstü bir oyuncudan bir şeyler öğrenme fırsatına sahip olmak bir ayrıcalık. Onun varlığı ve rehberliği bir oyuncu olarak benim için paha biçilmez değerde. O sadece harika bir teknik direktör değil; tecrübesi ve yaklaşımıyla bize önemli bir avantaj sağlıyor. Onun liderliğinde Avrupa Şampiyonası'nda bizi nelerin beklediğini görmek için hepimiz heyecanlı ve istekliyiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Galatasaray'daki başarılarının perde arkasını anlatan milli futbolcu, "Galatasaray'da inanılmaz bir takıma ve Okan Buruk gibi muhteşem bir teknik direktöre sahip olduğumuz için şanslıyız. Geçen yıldan bu yana birlikte büyüdük, sürekli geliştik ve gelişiyoruz. Bugün bu kadar güçlü bir konumda olmamızın nedeni kolektif bir büyümedir. Teknik direktörümüzden her bir oyuncumuza kadar aramızda ortak bir hedef etrafında birleşen derin bir birlik duygusu var. Bu takımın bir parçası olmak gerçekten bir ödül" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Manchester United'a iki maçta da gol attığının hatırlatılmasının ardından Kerem Aktürkoğlu, "Manchester United gibi bir takıma Old Trafford'da ve kendi sahamızda gol atmak her oyuncu için özel bir andır. Özellikle Galatasaray formasını giydiğimde bu beni mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Ancak her zaman belirttiğim gibi futbol bir takım oyunudur. Birlikte kazanırız ve birlikte kaybederiz" dedi.

"Gelecek için ne gibi planlarınız var" sorusuna Kerem Aktürkoğlu şu cevabı verdi:

"Şu anda tüm dikkatimi Galatasaray'a vermiş durumdayım, hedefimiz ligi kazanmak ve Şampiyonlar Ligi'nde mümkün olduğunca ilerlemek. Ancak bir futbolcu olarak her zaman farklı liglerde oynamak ve yeni zorlukları keşfetme arzusu vardır. Bir gün başka bir Avrupa liginde oynamak, kendimi ve ülkemi yeni bir futbol ortamında temsil etmek için güçlü bir arzum var. Ancak futbolda zamanlama her şeydir. Doğru fırsat, doğru takım, doğru kulüp ve doğru teknik direktörün mükemmel uyumunu gerektirir. Böyle bir hamlenin gerçekleşmesi için ilgili herkes için bir kazan-kazan durumu olması gerekir; mevcut kulübüm, ben ve potansiyel kulüp."

İspanya futbolu hakkında konuşan Kerem Aktürkoğlu, "İspanya şüphesiz Avrupa'nın en iyi beş liginden biri ve olağanüstü futboluyla tanınıyor. Ülke; birçok harika takım, tutkulu taraftarlar ve canlı bir kültürel ortam ile zengin bir futbol geleneğine sahip. Bu ligi takip ediyorum ve seviyorum. Bir gün bu ligde oynayabileceğimi hayal ediyorum. Futbolda ne olacağını asla bilemezsiniz. Her şey zamanlamayla ilgili. Ancak her gün daha iyi olduğum ve odaklandığım sürece doğru fırsatların ortaya çıkacağını düşünüyorum" dedi.