Galatasaray Galatasaray'da Mauro Icardi'den Fenerbahçe'ye yanıt!

Galatasaray'da Mauro Icardi'den Fenerbahçe'ye yanıt!

26.02.2024 - 19:04 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da Mauro Icardi, Fenerbahçe'nin yaptığı açıklamaya sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile cevap verdi. Öte yandan Antalyaspor maçının 2-1 kazanılmasının ardından Icardi manidar bir söz paylaştı.

Galatasarayda Mauro Icardiden Fenerbahçeye yanıt

Galatasaray'da Mauro Icardi'nin cezası belli oldu. PFDK, Arjantinli yıldızın 1 maç ceza aldığını açıklamıştı. Tahkim Kurulu, PFDK'nın aldığı kararı onadı.

Haberin Devamı

ANTALYASPOR MAÇINDA YOK DERBİDE SAHADA

PFDK'nın Mauro Icardi'ye 1 maç ceza vermesinin ardından Arjantinli yıldız bu akşam oynanacak Antalyaspor maçında forma giyemeyecek. Icardi, Türkiye Kupası'nda oynanacak Fatih Karagümrük ve Süper Lig'in 28. haftasında oynanacak Beşiktaş derbisinde oynayabilecek.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DEN ICARDI PAYLAŞIMI
Fenerbahçe, Mauro Icardi'ye verilen 1 maçlık cezaya yaptığı açıklamayla tepki verdi. Sarı lacivertli kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

"Rakip tribünlere yapılan UTANMAZ harekete verilen bir (1) maçlık cezanın hikayesi, fotoğraftaki hayranlıkta gizli…
Bir örneği daha yok demiştik, tarafsız olması gerekenlerin ortaya koyduğu bu duruşun.
Şampiyonluk yarışını etkileyebilecek kural tanımayan bu hukuksuzluk, bir takım lehine bu kadar açık ve net bir kayırma daha önce görülmemiştir.

Haberin Devamı

Bugün, sözün bittiği yerdeyiz! Bu saygısızlık sadece Ankaragücü tribünlerine değil, Türk sporuna ve tüm sporseverlere yapılmıştır. Mehmet Büyükekşi ve TFF çatısı altında Türk futbolunu yönetenler; Saha içinde ve dışındaki tüm kararlarınızın, bir takımı kayırma, o takımı şampiyon yapma refleksiyle alındığını kamuoyu bir kez daha görmüştür."

Galatasarayda Mauro Icardiden Fenerbahçeye yanıt

ICARDI'DEN FENERBAHÇE'YE ŞAMPİYONLUK KUPASIYLA YANIT
Sarı-lacivertli takımın paylaşımına cevap veren Mauro Icardi: "10 yıl boyunca şampiyonluk fotoğrafı paylaşmayı beklediniz. Ve işte en iyi fotoğraf." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Galatasaray - Antalyaspor maçı öncesi Rams Park'ta Mustafa Sandal'ın şarkısı çaldı, tribünlerden "Fener Ağlama" tezahüratları yapıldı.

GALİBİYET SONRASI PAYLAŞIM
Galatasaray'ın Antalyaspor'u 2-1 mağlup etmesinin ardından Icardi şu sözü paylaştı: "Rakiplerin varlığından önce titrediğinde bu oyunda bir adım önde olduğunu biliyorsun."

Haberin Devamı

ICARDI'NİN CEZASINA "HAKSIZ TAHRİK" İNDİRİMİ

Futbol Disiplin Talimatı'nın (FDT) 41/1-a maddesine göre hakaret suçunu işleyen futbolculara 2 ila 5 maç arasında ceza veriliyor. Ancak Icardi'ye tribünlerden gelen yabancı maddeleri göz önüne alan PFDK, FDT'nin 12. maddesinde yer alan "Haksız tahrik" maddesini uyguladı. Bu maddede "Fiilin haksız tahrik sonucu işlenmesi halinde cezada indirim yapılır. Disiplin Kurulu, haksız tahrikin derecesini dikkate alarak, verilecek cezayı üçte birine kadar indirebilir." ifadeleri yer alıyor. Kurul, bu maddenin uygulanması suretiyle Icardi'nin cezasını 1 maç men olarak açıkladı.

Aynı madde, Arjantinliye verilen para cezasında da uygunlandı ve 35/4. maddeye göre 39 bin TL olan para cezası 19 bin 500 TL olarak açıklandı.