Galatasaray Galatasaray'da Milot Rashica ve Mauro Icardi harekete geçti! Dries Mertens takımda kalacak

Galatasaray'da Milot Rashica ve Mauro Icardi harekete geçti! Dries Mertens takımda kalacak

16.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray’ın parlayan iki yıldızı, Sportif AŞ Başkanvekili ve Teknik Direktör Okan Buruk ile görüşerek, kariyerlerini sarı-kırmızılı takımda sürdürmek istediğini söyledi. Bu iki oyuncunun faturasının en az 15 milyon eurodan başlayacağı öğrenildi.

Galatasarayda Milot Rashica ve Mauro Icardi harekete geçti Dries Mertens takımda kalacak

Kayserispor’u 6-0 yenerek şampiyonluk yolunda net bir mesaj veren ve büyük moral bulan Galatasaray’da performanslarıyla dikkat çeken Icardi ve Rashica’dan müjdeli haber geldi.

Haberin Devamı

Kayseri maçında hat-trick yapan ve ligde 12 gol, 7 asistlik bir istatistiğe ulaşan Icardi ile beraber yine bu sezonun flaş isimlerinden Rashica’nın kiralık olarak forma giydikleri sarı-kırmızılı kalmaya kararlı oldukları belirtildi.

Teknik direktör Okan Buruk ve Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur ile görüşen iki oyuncu da kariyerlerini sarı-kırmızılı takımda sürdürmek istediklerini söyledi. İki futbolcu ile ilgili en önemli durumun, futbolcuların vereceği karar olduğunu düşünen sarı-kırmızılılar bu durumun bonservis pazarlığında ellerini güçlendireceğini planlıyor.

Galatasaray’ın Icardi’nin bonservisi için PSG’ye 10-12 milyon euro arasında bir rakamı ödemeye hazır olduğu, yine Rashica için ise Norwich City’ye 5-6 milyon euro arasında bir ücret önereceği vurgulandı. Ancak Icardi’nin yıllık maaşı, Galatasaray standartlarının üzerinde... Arjantinli oyuncunun garanti ücretinin bu sezon 6 milyon 750 bin euro olduğu açıklanmıştı. Rashica ise net 1.5 milyon euro kazanıyor. Diğer taraftan sözleşmesinde opsiyon maddesi bulunan Mertens de önümüzdeki sezon Galatasaray forması giymeye devam edecek.

Haberin Devamı

Galatasarayda Milot Rashica ve Mauro Icardi harekete geçti Dries Mertens takımda kalacak

"39 DAKİKA YETTİ"

Galatasaray’ın sahasında Kayserispor’u 6-0 yendiği karşılaşmada 3 gol birden atarak hat-trick yapan Mauro Icardi, Fransa ve Arjantin basınında öne çıkan isim oldu.

Fransa basınından L’Equipe, ‘Türkiye’de lider Galatasaray’da Mauro Icardi, gollerini atmaya devam ediyor” diye yazdı. Canal Plus’ın yayınında da “Icardi, Galatasaray’da golleriyle parlamaya devam ediyor. Galatasaray’da başarılı bir sezon geçiren forvet oyuncusu, Kayserispor maçında hat-trick yaptı” ifadelerini kullandı.
Foot-Sur7 haber sitesi de, “Galatasaray’ın teknik direktörü, Icardi ile devam etmek istiyor, Paris’e mesaj var” dedi. Orange Sports kanalı da “Icardi’ye hat-trick için 39 dakika yetti” yorumunda bulundu.

Icardi’nin ülkesi Arjantin’de de yıldız isim ön plandaydı. Ole’nin haberinde, “Icardi, Galatasaray’da yıldızlaşıyor, 3 gol birden attı” derken Clarin Sports, “Mauro Icardi, hat-trick yaparak Galatasaray’a farklı galibiyeti getiren isim oldu” başlığını kullandı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Milot Rashica ve Mauro Icardi harekete geçti Dries Mertens takımda kalacak

RÖVANŞ ZAMANI

Galatasaray, ligin ilk yarısında puan kaybettiği rakiplerinden hesap soruyor. Kayserispor’a ligin ilk bölümünde kaybeden Cim-Bom, rövanşı 6-0’la aldı. Yine ligin ilk yarısında Giresunspor’a evinde 1-0 yenilen Aslan, ikinci devre deplasmanda rakibini 4-0 yendi. Sezonun ilk bölümünde 0-0 berabere kaldığı Trabzonspor’u 2-1 ile deviren Aslan, Adana Demirspor ile de benzer bir durum yaşadı. Sarı-kırmızılılar deplasmanda golsüz beraber kaldığı rakibini evinde 2-0 yendi. Cim-Bom’un ligin ilk yarısında puan kaybettiği son takım ise, 18 Nisan’da karşılacağı Alanyaspor...

KEREM'İN SIRRI ZIPLAYAN BARAJ

Teknolojinin spor yansımalarını yakından takip eden Galatasaray, Avrupa’nın önemli kulüplerinin kullandığı zıplayan barajı Florya’da kullanmaya başladı. Rakip takımdaki oyuncuların boylarına göre ayarlanabilen baraj, aynı zamanda otomatik olarak zıplıyor ve futbolculara maç pratiğini bire bir yaşatıyor. Baraj, antrenörün ipad üzerinden düğmeye basmasıyla zıplıyor. Kayseri maçında frikikten attığı golle alkışlanan Kerem Aktürkoğlu’nun, hafta içinde çok kez serbest vuruş çalıştığı açıklandı.

Haberin Devamı