Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk kritik virajlarda hata yapmadı

Galatasaray'da Okan Buruk kritik virajlarda hata yapmadı

12.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Okan Buruk bu sezon şampiyonluk yarışında en kritik virajları hep başarıyla döndü, en zor maçlardan galibiyetle çıkarak ‘winner’ yani ‘kazanan’ yönünü gösterdi, ligin ilk yarısında ve ikinci yarısında hata yapılmadı.

Galatasarayda Okan Buruk kritik virajlarda hata yapmadı

Galatasaray, bu sezon teknik direktör Okan Buruk yönetiminde kazanılması gereken maçları hep kazandı. Galatasaray’ın başında harika bir performans gösteren Okan Buruk hem ligin ilk yarısında hem de ligin ikinci yarısında kazanılması gereken bütün maçları kazanmasını bildi, kritik virajlar hep başarılı döndü.

Haberin Devamı

Buruk bu başarısıyla “winner” yani ‘kazanan’ yönünü gösterdi. Aslan’ın genç hocasının ligin ilk yarısındaki Beşiktaş maçının kaybedilmesi durumunda koltuğunun sağlanabileceği iddia ediliyordu. Bu maça Galatasaray, Beşiktaş’ın 1, Fenerbahçe’nin 5 puan gerisinde çıkmıştı. Okan Buruk 2-1’lik galibiyetle nefes almıştı. Yine deplasmandaki Başakşehir karşılaşması öncesi de olası bir kaybın 2022 Dünya Kupası arasında taşları yerinden oynatabileceği öne sürülüyordu. Buruk yönetiminde Galatasaray tam 7-0 kazanarak araya moralli ve sorunsuz girdi.

O maç öncesi Fenerbahçe ile puan farkı 5 idi ve yine o hafta sarı-lacivertliler evinde Giresunspor ile oynuyordu. Galatasaray ve Okan Buruk  için ligin ilk yarısındaki Fenerbahçe deplasmanı da kırılma maçlarından biri oldu. Aslan, Kadıköy’de 3-0 kazanarak hem net bir mesaj verdi hem de ikili averajı lehine çevirme yolunda dev bir adım attı.

Haberin Devamı

Ligin ikinci yarısında da gelenek devam etti. Galatasaray’ın Karagümrük ve Beşiktaş maçlarında yitirdiği 5 puanın ardından çıktığı Başakşehir karşılaşması daha önemli hale geldi. Olası bir puan kaybı panik ve endişeyi artıracaktı. Okan Buruk yönetiminde Galatasaray yine kazanılması gereken bir maçı kazanarak şampiyonluk yolunda çok büyük avantaj elde etti.

Ayrılık iddiası yalanlandı

Sarı-kırmızılıların milli futbolcusu Kaan Ayhan’ın menajeri Ersin Akan, ayrılık iddialarını yalanladı. Ersin Akan, milli futbolcunun sarı-kırmızılı takımda mutlu olmadığı ve sezon sonunda takımdan ayrılmak istediğine dair çıkan haberler sonrasında Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu. 

Akan, “Şunu çok net söylemek lazım; Kaan Ayhan, Galatasaray’da mutlu ve odaklandığı tek şey Galatasaray’ın şampiyonluğu. Ayrılık konusu gündeme bile gelmedi. Haberler kesinlikle doğru değil çünkü Kaan’ın tek düşüncesi Galatasaray ile şampiyonluk yaşamak. Ayrılıkla ilgili benden bir istekte bulunmadı, bu haberlere kimse inanmasın” ifadelerini kullandı.

Anlamlı işbirliği

Galatasaray, merkezi Almanya’da Stuttgart’ta bulunan uluslararası düzeyde aktif bir yardım kuruluşu olan Stelp ile yardım anlaşması imzalıyor. Stelp, Türkiye’nin birçok ilini derinden etkileyen depremin yaralarını sarmak için Galatasaray ile yardım anlaşmasına imza atıyor. Anlaşmanın imza töreni, bugün saat 14.00’te Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Başkan Yardımcısı Niyazi Yelkencioğlu, Stelp Yönetim Kurulu Başkanı’nın katılımıyla gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 34. haftada Galatasaray’ın deplasmanda İstanbulspor ile oynayacağı karşılaşmanın yeri belli oldu. 16 Mayıs Salı günü oynanacak olan mücadeleye Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı ev sahipliği yapacak.