Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk'tan Sparta Prag yorumu! Avrupa Ligi hedefini açıkladı

Galatasaray'da Okan Buruk'tan Sparta Prag yorumu! Avrupa Ligi hedefini açıkladı

18.12.2023 - 22:33 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Eleme Turu'nda Sparta Prag ile eşleşmelerinin ardından ilk kez konuştu.

Galatasarayda Okan Buruktan Sparta Prag yorumu Avrupa Ligi hedefini açıkladı

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Eleme Turu'nda Sparta Prag ile eşleşen Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Türk takımlarının Avrupa'da yoluna devam etmesini umduğunu belirten Okan Buruk, "Başarıları camia olarak kazanıyoruz. Hedefimiz bundan sonra da bu ödülleri kazanmak. Cumhuriyetin 100. yılında şampiyonluk çok önemliydi. Hem Türkiye'de hem de Avrupa'da iddialı bir Galatasaray var. Hem bizim hem de Fenerbahçe'nin Avrupa serüveni devam ediyor. Umarım Türk takımları Avrupa'da devam edecektir" diye konuştu.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Eleme Turu'nda Sparta Prag ile eşleşmelerinin hatırlatılmasının ardından Okan Buruk, "Bugünü heyecanlı geçirdik. 8 aday var, ister istemez seçiyorsunuz 'O olsun, bu olmasın' diye. Sparta Prag ligde lider durumda, iç sahada maç kaybetmiyorlar. Bir takım oyunu ortaya koyuyorlar. Üçlü savunma oynuyorlar, biz grupta hep dörtlü savunmaya karşı oynadık. Türkiye'de de çok üçlü oynayan takım yok. Bizim için önemli olan konsantre olabilmek. Bizim amacımız kadromuzu güçlendirebilmek" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kadro planlaması için henüz karar vermediklerini dile getiren Okan Buruk, "Karagümrük'ten sonra önümüzde Fenerbahçe maçı var. İki takım için de çok değerli bir maç çünkü birbirimize yakınız. Sonra Süper Kupa var, bu süreçte kadro için kararlarımızı alacağız ama şu an aldığımız bir karar yok" dedi.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki hedeflerinden bahseden Okan Buruk, "İlk maçı kendi sahamızda oynamak iyi oynarsak avantaj olacak, oynayamazsak dezavantaj olacak. Biz yukarılara gitmeyi hedefliyoruz. Avrupa Ligi'ne gelmemizin bir hayır olduğunu düşünüyoruz. Hep finalden bahsediyoruz, bunlar şu an bizim için bir hayal" açıklamasını yaptı.

Yazarlar