Fenerbahçe Mert Nobre, Fenerbahçe'den Beşiktaş'a transfer sürecini anlattı! '30 gün kaldım, telefonu kapattım'

Mert Nobre, Fenerbahçe'den Beşiktaş'a transfer sürecini anlattı! '30 gün kaldım, telefonu kapattım'

18.12.2023 - 22:31 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın unutulmaz golcüsü Mert Nobre çarpıcı açıklamalarda bulundu. Alex de Souza'nın sarı-lacivertlilere gelişini anlatan Mert Nobre, Türkiye'de geçirdiği 20 yıla dair çarpıcı ifadeler kullandı.

Mert Nobre, Fenerbahçeden Beşiktaşa transfer sürecini anlattı 30 gün kaldım, telefonu kapattım

Türk futbolunun efsane isimlerinden Mert Nobre suskunluğunu bozdu. Alex de Souza'nın Fenerbahçe'ye transfer sürecindeki etkisinden bahseden Mert Nobre, 20 yıla yaklaşan Türkiye kariyerine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'a imza attıktan sonra uzun süre Kadıköy'e gitmediğini itiraf eden Mert Nobre, Fanatik'e verdiği röportajda Hooijdonk'la ilgili çarpıcı bir olayı anlattı.

Haberin Devamı

"Türkiye kariyerinizin bu kadar uzun olacağını tahmin ediyor muydunuz" sorusuna Mert Nobre şu cevabı verdi:

"Yeni bir ülke, farklı kültür benim için çok kolay değildi. Benim çocuğum 10 aylıktı. 1,5 senenin bizim için zor olacağını düşünerek '6 ay olsun' dedim. 6 aylığına geldik, 20 sene oldu."

"LUCIANO 'GEL' DEDİ"

Cruziero'dan Fenerbahçe'ye transfer sürecini anlatan Mert Nobre, "Cruziero bambaşka bir kulüptü. Hayatımdaki en iyi kulüp bence o. Özellikle 2003'te 3 kupayı birden kazandık. O takım müthişti. Transfer kararı biraz zordu. Brezilya'da çok iyi takımdı. Luciano ile konuştuğumda 'Gel, Fenerbahçe çok büyük bir kulüp' dedi. Her şey çok iyi oldu" ifadelerini kullandı.

Mert Nobre adaptasyon süreciyle ilgili, "Adaptasyon sürecim çok kolay oldu. Oyuncular çok iyiydi, inanılmaz karakterler vardı. Aurelio ve Luciano ve Van Hooijdonk inanılmaz destek verdiler" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Unutulmaz Denizlispor maçını anlatan Mert Nobre, "Maçtan sonra hiçbir ses yoktu. Zordu. Bizim o sene takımımız çok iyiydi, derbiler inanılmazdı. Son maçta değil bizim hatamız Manisa'da oldu. Şampiyonluğu orada kaybettik. Denizlisporlu oyuncular her şeylerini verdiler sahada. Biz yapmamız gerekeni yaptık ama olmadı" diye konuştu.

"ALEX MESAJ GÖNDERİYORDU"

"Alex'in transferinde bir payınız var mı" sorusuna Mert Nobre şu cevabı verdi:

"Çok var. Ben geldikten sonra lig başladı. Her hafta değil ama iki haftada bir Alex bana mesaj gönderiyordu. 'Nasıl bir ülke, bu maç nasıldı, bu şehir nasıl' her detayı sordu. Alex anlaşınca evini ben hazırladım. Telefonla aradım ve 'senin evin hazır' dedim."

Fenerbahçe'den takım arkadaşı Nicolas Anelka ile ilgili görüşlerini paylaşan Mert Nobre, "Anelka inanılmaz bir futbolcuydu ama çok rahattı. Anelka'da büyük bir potansiyel vardı. Çok profesyonel değildi. Fenerbahçe'den sonra gitti İngiltere'de gol kralı oldu. İnanılmaz bir hızı vardı. Anelka, 16 yaşına kadar Fransa'da atletizm milli takımındaydı. Bir teknik vardı" ifadelerini kullandı.

"ANELKA MÜZİK AÇTI VE UYUDU"

Nicolas Anelka'yla ilgili bir anısını anlatan Mert Nobre, "Bir gün oteldeydik, maç toplantısından çıktık. Cristoph Daum döneminde. Nicolas Anelka en arkada. Baktım, bir müzik açtı ve uyuyor. Anelka'ya 'kalk toplantı var' dedim. 'Ya boşver' cevabını verdi. Bu kadar rahattı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Hooijdonk'tan bahseden Mert Nobre, "Hooijdonk, Brezilyalı oyunculara çok yakındı ve Portekizce biliyordu. Fenerbahçe'den önce Benfica'da oynamıştı. Biz her zaman beraberdik. Yemekte, kulüpte, dışarıda... Şampiyonlar Ligi maçından 2 gün önce gittik. Antrenmandan sonra biz otelden geldik. Tercüman 'Daum bir toplantı istiyor' dedi. Daum bize 'Siz Brezilyalı oyuncular ve Hooijdonk, Fatih Akyel'le oynamak istemiyor musunuz' diye sordu. Biz 'Senin kararın, kim oynuyor, kim oynamıyor. Bizim için önemli değil' dedik. Hooijdonk, Daum'a gidip 'Ya Fatih Akyel ya da ben ve Brezilyalı oyuncular. Biz karar aldık' demiş. Bizim haberimiz yok, Hooijdonk kendisi gitmiş. Sonra ben ve Alex, Hooijdonk'un yanına gittik. Bunun hocanın kararı olduğunu söyledik. Bize 'Fatih çok kötü oyuncu' dedi. Biz teknik direktör değiliz, oyuncuyuz. Sonra maç oldu, 1-0 öne geçti rakip. Hata Fatih Akyel tarafından. 2-0 oldu ikinci hata yine Fatih Akyel tarafından. Sonra Hooijdonk geldi ve küfür etti" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Beşiktaş'a transfer sürecini anlatan Mert Nobre, "Ben bir hafta İstanbul'da kaldım. Başkan Aziz Yıldırım maçtan önce beni çağırdı. Aziz Yıldırım bana maçtan önce 'Sakin kal, yeni sözleşme olacak' dedi. Maç oldu, şampiyonluk gitti. Ben kaldım ama hiçbir toplantı olmadı. Volkan Ballı aradı. Volkan Ballı, 'Başkanın telefonu kapalı, belki istifa edecek' dedi. Hiçbir haber yok. Trabzonspor, Beşiktaş, Brezilya'dan bir kulüp ve Sporting Lizbon'dan teklif yaptılar. Menajerim bana teklifleri gösterdi. Brezilya için 'Ben istemiyorum' dedim. Trabzonspor'a da 'yok' dedim. Ya Lizbon ya Beşiktaş. Ülkeyi tanıyorum. O kararda iki gün daha düşündüm. Zor kararlar, kolay değil. Aynı şehir, iki büyük takım. Türkiye'de herkesin fanatik olduğunu biliyordum. Açık söyleyeyim ben çok korktum. Kendi kendime 'imzadan sonra ben ne yapacağım' dedim. Ben imzadan sonra hemen havaalanına gittim ve Türkiye'den ayrıldım. Son maçtan sonra 6 gün kaldım, teklifi kabul ettim ve Brezilya'da 30 gün kaldım. Telefonu kapattım, Türkiye'de kaos olacağını biliyordum. Tatilden gelince dışarı çıkmadım. Özellikle Kadıköy tarafına gitmedim. 3 ay oldu, Samet beni aradı. Samet bana 'gel' dedi. Tepkilerden çekindim. Samet bana 'Fenerbahçe tarafı sakin' dedi. Bir gün sabah Kadıköy'e gittim ve oturdum. O günden bugüne kadar hiçbir şey olmadı" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Beşiktaş'a transferinizden sonra Aziz Yıldırım'la konuştunuz mu" sorusuna Mert Nobre şu cevabı verdi:

"Benim imzamdan 5 dakika sonra tüm ülkede son dakikalar geçti. Beşiktaş'a imzamdan sonra menajerimle otururken, menajerimin telefonu çaldı. Mahmut Uslu, 'Ne yaptınız siz' dedi. Menajerim 'Telefonuna bak, son 6 günde ben seni kaç kez aradım. Cevap vermediniz. Biz Volkan Ballı'yla konuştuk. İmzadan sonra 10 dakika olmadı sen beni aradın' diye konuştu. Beşiktaş'ta formayı giydikten sonra yüzde 100'ümü sahaya verdim."

Beşiktaş'tan eski takım arkadaşı Ricardo Quaresma'yı anlatan Mert Nobre, "Quaresma her zaman bana saygı duydu. Quaresma her zaman tekti. Yıldız havası vardı. Guti o kadar değildi" dedi.

Burak Yılmaz'ın ilk çıkış yaptığı dönemden bahseden Mert Nobre, "Burak Yılmaz, Trabzonspor'da çok büyük bir çıkış yaptı. Fenerbahçe'de hiç golü yok. Bir potansiyeli vardı. Beşiktaş'a geldi kanatta oynadı. Quaresma ve Simao vardı ve çok şans bulamadı. 21 yaşında tribünde 40 bin kişi var, kolay değil" diye konuştu.

Batuhan Karadeniz'le ilgili konuşan Mert Nobre, "Batuhan Karadeniz çok büyük potansiyeldi ama kafada yoktu. Antrenmanlarda takip ettim. İlk 11'de oynamadığı için mutsuzdu. 16 yaşında ilk 11'de oynamayı bekliyordu" ifadelerini kullandı.

Yazarlar