Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk'tan sürpriz! Mertens'e büyük görev

Galatasaray'da Okan Buruk'tan sürpriz! Mertens'e büyük görev

08.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, forvette bir dizi değişiklik yapacak. Icardi’nin oynamasının riskli olması nedeniyle yedekte tutacak olan Buruk, Gomis’i de kulübede oturtarak, Mertens’i santrfor olarak kullanacak.

Galatasarayda Okan Buruktan sürpriz Mertense büyük görev

Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk’un Kadıköy’de zafer planı belli oldu. Sarı-kırmızılı teknik adam, Fenerbahçe’nin özellikle savunma zaaflarını değerlendirmek istediği vurgulandı.

Haberin Devamı

Bu çerçevede, rakibinin özellikle defans arkasına yapılan koşularda yaşadığı problemleri kullanmak isteyen Buruk; Rashica, Mertens ve Kerem gibi hızlı oyuncularından bunu değerlendirmelerini istedi. Fenerbahçe’nin sık sık uyguladığı ofsayt taktiğini bozacak çalışmalar üzerinde durulduğu da öğrenildi. Böylece başarılı teknik adam, sarı-lacivertlileri en güçlü silahıyla vurmaya çalışacak. Bunun için de Fenerbahçe savunmasını zorda bırakacak ön alan baskısı yapılacağı bildirildi.

4-6 hafta riski

Galatasaray’da derbi öncesi en çok merak edilen konu, Mauro Icardi’nin ilk 11’de maça başlayıp başlamayacağıydı. Arjantinli futbolcu, takımla çalışmalara başlarken, sakatlığının nüksetmesi durumunda 4-6 hafta sahalardan uzak kalacağı teknik ekibe rapor edildi. Okan Buruk bunun üzerine Kadıköy’de Icardi ile maça başlamama kararı aldı. 29 yaşındaki golcü oyuncunun kulübede olacağı ve maçın gidişatına göre şans bekleyeceği bildirildi.

Haberin Devamı

Buruk, Icardi ile birlikte Gomis’i de yedekte tutacak. Başarılı çalıştırıcı, santrfor olarak Mertens’i kullanacağı ifade edildi. Sarı-kırmızılıların teknik patronu, maçın gidişatına göre Gomis’e görev verecek.

3 puan serisi devam edecek mi?

Cim-Bom 6’sı Süper Lig, 2’si Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 8 maçlık galibiyet serisiyle bugün Fenerbahçe karşısına çıkacak. Galatasaray bu karşılaşmalarda, ligde Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor ve Ankaragücü’nü, Türkiye Kupası’nda da Ofspor ve Keçiörengücü’nü yenmeyi bildi.

30 kişilik talebe red

Galatasaray Kulübü’nün protokol tribünü için 30 kişilik talebine Fenerbahçe Yönetimi olumlu yanıt vermedi. Sarı-kırmızılılara 15+1 (başkan) kişilik yer ayrıldı. Başkan Dursun Özbek ve yönetimin kurulu üyeleri ile beraber Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur maçı statta izleyecekler.

Kampa girmediler

Galatasaray, Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarını dün akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla tamamladı.

Dinamik ısınmayla başlayan idman, üç grup halinde 5’e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki antrenman, taktik çalışmayla sona erdi.

Haberin Devamı

Emre Taşdemir idmanın tamamında takımla çalışırken Kazımcan Karataş kendisi için hazırlanan özel program dahilinde çalışmalarını sürdürdü. Sarı-kırmızılı takım derbi öncesi kampa girmedi. Okan Buruk ise gece geç saatlere kadar tesislerde kalarak derbi maçının analizlerini yaptı.