Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk'un sıradaki hedefi derbi zaferi! 'Bir hediye verelim'

Galatasaray'da Okan Buruk'un sıradaki hedefi derbi zaferi! 'Bir hediye verelim'

04.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe derbisinin ardından, bir sezonluk emeğinin karşılığını alacak olan Galatasaray, ezeli rakibini de yenerek bunu taçlandırmak istiyor. Teknik Direktör Okan Buruk, “Harika bir iş çıkardınız. Bu güzel günde taraftarımıza bir hediye verelim” dediği öğrenildi.

Galatasarayda Okan Burukun sıradaki hedefi derbi zaferi Bir hediye verelim

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, oyuncularından derbi zaferi istedi, Fenerbahçe karşısında da galibiyeti bulmaları gerektiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Futbolcularıyla bir toplantı yapan başarılı teknik adam, “Harika bir iş çıkardınız ve şampiyon oldunuz. Sevinmek ve eğlenmek hakkınız. Ancak bizim için sezon daha bitmedi. Bir derbi oynayacağız. Taraftarımıza bu güzel günde bir derbi hediyesi verelim” dediği öğrenildi.

Oyuncularının çalışma temposundan ve konsantrasyonundan çok memnun olan sarı-kırmızılı hocanın şöyle devam ettiği bildirildi: “Çok güzel bir sezon çıkardınız. Yarın (bugün) çıkıp en iyi olduğunuzu bir kez daha gösterin. Çünkü rakibinizin bir iddiası olacak ve bu maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklar. İlk dakikadan itibaren oyun gücünüzü sergilemenizi bekliyorum.”

Takım kaptanları Muslera, Kerem ve Gomis’in de arkadaşlarıyla toplantılar düzenleyerek, Fenerbahçe maçın önemini anlattıkları öğrenildi. Üç başarılı ismin, Okan Buruk’a da galibiyet sözü verdikleri vurgulandı.

Haberin Devamı

EVİNİN KRALI

Galatasaray, ligde Nef Stadyumu’nda oynadığı son 16 müsabakada yenilmedi. Sarı-kırmızılılar, evinde sadece 2. haftada Giresunspor’a 1-0’lık skorla mağlup olurken, bu maçın ardından oynadığı 16 mücadeleden 14 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig’de oynadığı son 4 karşılaşmadan 3 puanla ayrıldı. Ligde son olarak 32. haftada deplasmandaki Beşiktaş derbisinde yenilen Galatasaray, daha sonra Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor ve MKE Ankaragücü’nü mağlup etti.

7.8 MİLYARLIK DERBİ

Ligin iki başarılı ekibi Galatasaray ile Fenerbahçe, toplam 7 milyar 800 milyon liralık kadro değeriyle sahada olacak.

Transfermarkt’ın verilerine göre Cim-Bom; kadrosunda yer alan futbolcuların 176 milyon 430 bin euroluk değeriyle ligdeki takımlar arasında bu alanda ilk sırada yer alıyor. Sarı-kırmızılıların değeri ise 172 milyon 400 bin euro...

Aslan’ın İtalyan futbolcusu Nicolo Zaniolo derbide oynaması durumunda 28 milyon euro ile sahanın en değerli oyuncusu olacak. Sarı-kırmızılılarda Mauro Icardi 18, Victor Nelsson’un da 16.5 milyon euro değeri bulunuyor. Fenerbahçe’de ise 15 milyon euro ile Ferdi Kadıoğlu takımın en değerlisi konumunda yer alıyor. Sarı-lacivertlilerde ayrıca Attila Szalai’nin 14, Rossi’nin ise 12 milyon euro piyasa değeri var.

Haberin Devamı

KUPAYI BÜYÜKEKŞİ VERECEK

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray’ın şampiyonluk kupasını bugün teslim edecek.

Süper Lig Statüsü’nün 11. maddesindeki, “Süper Lig müsabakalarını birinci olarak tamamlayan kulübün, mevcut puan durumuna göre matematiksel olarak daha erken belirlenmesi halinde, ilgili kulübe ev sahibi olarak oynayacağı son lig müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası verilir” açıklamadan dolayı Spor Toto Süper Lig Kupası bugün sarı-kırmızılılara takdim edilecek.

SİMGE SAĞIN SÜRPRİZİ

Bu sezon, Mauro Icardi ve Galatasaray’ın parçası olan “Aşkın olayım”, şarkının sahibi Simge Sağın’ın canlı performansıyla Ali Sami Yen’de ruh kazanacak. Sağın, Arjantinli golcüyle birlikte şarkısını söyleyecek.

Simge, önceki akşam Turkcell Vadi’de verdiği konserde, sarı-kırmızılıların davetini kabul ettiğini açıkladı. Başarılı şarkıcı, “Çok mutluyum. Koyu bir Beşiktaşlı olarak öncelikle Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutluyorum. Bize bu yakışır. ‘Aşkın Olayım’ hepimizin şarkısı. Icardi ve Galatasaray camiasına da teşekkür ediyorum. Şampiyonluk kutlamaları için çok nazik bir davet aldım. Davete icabet gerekiyor. Benim de onlara bir teşekkür borcum var” dedi.

Haberin Devamı

PERDE DERBİYLE KAPANACAK

Galatasaray ve Fenerbahçe, 2022-23 sezonunu, bugün oynayacağı derbiyle noktalayacak.

Cim-Bom, normal fikstürde son hafta Hatayspor ile karşılaşacaktı. 6 Şubat’taki yaşanan deprem felaketinden dolayı Hatayspor’un ligde çekilmesiyle, sarı-kırmızılılar son haftayı müsabaka yapmadan geçirecek ve 3-0 hükmen galibiyet alacak.

Aynı şekilde Kadıköy ekibi de son haftasında Gaziantep’i konuk edecekti. Ancak kırmızı-siyahlıların da deprem nedeniyle çekilmesiyle, Fenerbahçe de maç yapmadan 3-0 hükmen galibiyetle haftayı tamamlayacak.

Galatasaray ile Fenerbahçe, bugün 397. kez rakip olacak. Ezeli rekabette sarı-lacivertlilerin 148’e 126 üstünlüğü bulunuyor. İki takım 122 karşılaşmada ise birbirlerine karşı üstünlük sağlayamadı.

İki ezeli rakip, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 131 kez rakip oldu. Ligde de galibiyet sayılarında Fenerbahçe’nin üstünlüğü bulunuyor. Sarı-lacivertliler, 52 kez rakibini mağlup etmeyi başardı. Cim-Bom ise, 36 kez 3 puanla ayrılan taraf olurken, 43 maç ise berabere sona erdi.

Haberin Devamı