Galatasaray Galatasaray’da sponsorlar gaza bastı! Çılgın gelir elde edildi

Galatasaray’da sponsorlar gaza bastı! Çılgın gelir elde edildi

01.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gelecek sezon Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Galatasaray, şimdiden yıldız futbolcuları transfer ederek tüm dikkatleri üzerine çekti. Öte yandan üç sponsorluk sözleşmesi yapan Galatasaray'ın kasasına girecek olan rakam dudak uçuklattı.

Galatasaray’da sponsorlar gaza bastı Çılgın gelir elde edildi

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Bakambu, Zaha ve Icardi gibi yıldız futbolcuları kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çekti. Yapılan önemli transferlerde sponsorlarının büyük desteğiyle karşılaşan Galatasaray'ın kasasına çılgın bir rakam girdi.

Haberin Devamı

ANGELINO VE KAAN KADROYA KATILDI

Galatasaray'da savunma hattına şu ana kadar 2 takviye yapıldı. Sarı-kırmızılılar, Sassuolo'dan kiraladığı Kaan Ayhan'ın bonservisini aldı. 28 yaşındaki milli stoper için 2 milyon 800 bin euro bonservis bedeli ödendi.

Süper Lig devi sol bek pozisyonunu ise Angelino ile güçlendirdi. 26 yaşındaki sol bek satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandı. İspanyol oyuncu için 1 milyon 500 bin euro kiralama bedeli ödendi. Angelino'nun satın alma opsiyonunun 6 milyon euro olduğu aktarıldı.

FORVET HATTINDA YENİ İSİMLER

Galatasaray'da forvet hattına da önemli isimler dahil edildi. Sarı-kırmızılılar, 23 yaşındaki milli futbolcu Halil Dervişoğlu ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Birleşik Arap Emirlikleri ekiplerinden Al Nasr'da forma giyen Cedric Bakambu'nun bonservisi 700 bin euro karşılığında alındı. Kongolu santrforla 2 yıllık sözleşme imzalandı.

Haberin Devamı

Galatasaray’da sponsorlar gaza bastı Çılgın gelir elde edildi

ZAHA İLE 3 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANDI

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Fenerbahçe'nin uzun süre görüşmelerde bulunduğu Wilfried Zaha'yı renklerine bağladı. Sarı-kırmızılılar, Crystal Palace'tan ayrılan Fildişi Sahili uyruklu hücumcuyla 3 yıllık sözleşme imzaladı.

MAURO ICARDİ TRANSFERİNİ KAP'A BİLDİRDİ

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, forvet hattına Mauro Icardi'yi dahil etti. Galatasaray'dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcu Mauro Emanuel Icardi Rivero ve kulübü SAS Paris Saint Germain Football ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Buna göre, futbolcunun eski kulübüne, 4 sezona yayılmış taksitlerle, 10.000.000 EUR transfer bedeli ödenecektir. Futbolcu ile 2023-2024 sezonundan başlayarak 3 sezon için anlaşmaya varılmış olup her bir futbol sezonu için net 6.000.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir."

Galatasaray’da sponsorlar gaza bastı Çılgın gelir elde edildi

BAKAMBU ISINIYOR

Cim-Bom, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme rövanş maçının hazırlıklarına, dün akşam yapılan antrenmanla devam etti. Sarı-kırmızılılarda antrenmanlarda iyi bir görüntü sergileyen ve adı UEFA listesine eklenen Bakambu’nun rövanş maçında değerlendirileceği öğrenildi. Tecrübeli forvetin maça kulübede başlayacağı ama karşılaşmanın gidişâtına göre sahaya sürüleceği bildirildi.

Haberin Devamı

KULÜPLER GERİ ADIM ATTI

Galatasaray’a gelmek için oyuncular bastırıyor. Sarı-kırmızılılarda Fred, Kerem Demirbay ve Rashica, kulüplerini ikna etmek için elinden geleni yapıyor. Cim-Bom’un anlaşma sağladığı Fred, kulübü Manchester United’ı; Kerem Demirbay, B. Leverkusen’i, Rashica da Norwich City’yi ikna etmek için yoğun mesai harcıyor. Galatasaray’la anlaşan 3 futbolcunun bu kararlı duruşları sayesinde kulüplerinin geri adım attığı ve anlaşmaların yakın olduğu belirtildi.

GALATASARAY'A PARA YAĞMURU

Yapılan önemli transferlerde sponsorlarının büyük desteğiyle karşılaşan Galatasaray, son sponsoru olan SOCAR ile 3 yıllık sözleşmeye imza koydu.

Bundan önce göğüs sponsoru olarak SİXT rent a car ile 5 sezonluk bir anlaşma yapan ve ilk yıl 195 milyon lira + KDV karşısında şirketin sponsorluğunu alan CimBom, yaklaşık 6.5 milyon euroluk bir gelire ulaşmıştı. Ancak Socar, Avrupa maçlarında göğüs reklamına talip oldu ve yıllık 5 milyon euro+KDV olmak üzere, toplam üç sezonluk bir anlaşmaya imzasını koydu. Bu da bugünün değeriyle 148.7 milyon liraya karşılık bulacak.

Stat isim hakkı ve reklam anlaşması yaptığı RAMS Global de bunun karşılığı olarak sarı-kırmızılılara 213 milyon 600 bin lira + KDV vermeyi kabul etti. Bunun 136 milyon 180 bin lirası Galatasaray Sportif AŞ’ye ödeneceği açıklandı. Yaklaşık 7 milyon 200 bin euro tutarında bedelle başlayan anlaşmanın 5 sezon süreceği açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Galatasaray’da sponsorlar gaza bastı Çılgın gelir elde edildi


Böylece sadece bu sezon yaptığı üç sözleşme, Galatasaray kasasına 17 milyon 700 bin euro karşılığı, 557 milyon 300 bin lira koymuş olacak. Sarı-kırmızılıların daha önceden futbol için Nike ile yaptığı, giyim sözleşmesi de bulunuyor. Sponsorların transfere verdiği desteğin övünülecek bir şey olduğunu dile getiren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Galatasaray, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu. Galatasaraylı olan herkes destek vermek istiyor. Galatasaraylı olmasa da Galatasaray’ın başarısında katkısı olmak isteyen herkes kapımızda, bize destek vermek istiyorlar. Bu bence Galatasaray’ın nasıl bir marka ve kurum olduğunun en büyük göstergesi. Galatasaray camiası, Galatasaray kültürü hiçbir zaman bir firmanın tahakkümünü, logolarını falan kabul etmez. Galatasaray’ın büyüklüğü işte buradadır” dedi.

Özbek’in bu konuşması, Fenerbahçe’ye ve Başkan Ali Koç’a bir gönderme olarak yorumlandı.

Haberin Devamı

DURSUN ÖZBEK’TEN KARABAĞ VURGUSU

Karabağ’ın Türkiye ve Azerbaycan için çok önemli bir konu olduğuna dikkat çeken Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Galatasaray, bu konudaki duruşunu göstermek için Karabağ Kulübü’nü kardeş kulüp ilan etmiştir. Karabağ ile oynadığımız maçtaki bizim gördüğümüz misafirperverlik çok önemliydi. Bakü’deki stadyum 65 bin kapasiteli. Maçta 65 bin kişi oradaydı. Bakü’de kaldığımız otelde, otelin dışında Galatasaray sevgisi inanılmaz. İnanılmaz! Bizim bu sevgiye muhatap olmamız halinde bizim yapmamız gereken bir sürü faaliyetler var. Karabağ ile bunları planladık” ifadelerini kullandı. Özbek, Fenerbahçe ile oynanacak Süper Kupa finalinin Bakü’de oynanmasının çok iyi olacağını dile getirerek, “Oradaki kardeşlerimizi de memnun etmiş oluruz düşüncesindeyim” diye konuştu.

Galatasaray’da sponsorlar gaza bastı Çılgın gelir elde edildi

‘KUPAYI GÖRECEĞİMİZ GÜNLER YAKINDA’

Galatasaray ile kulübün enerji sponsoru SOCAR arasındaki sponsorluk, reklam ve tanıtım hakları anlaşmasının imza töreni dün Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park’ta düzenlendi.

İmza törenine Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile SOCAR Türkiye CEO’su Elchin Ibadov katıldı. Sponsorun kısa bir tanıtımını yapan Özbek, “SOCAR, hepimizin bildiği gibi kardeş ülke Azerbaycan’ın bir dünya markası haline gelmiş, çok önemli bir enerji şirketi. Avrupa’da büyük hedeflerle ilerlediğimiz bu yolda SOCAR’ın yanımızda olması bizim için çok değerli. Ayrıca Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bu süreci yakından takip ettikleri için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

SOCAR Türkiye CEO’su Elchin Ibadov’un konuşması ise şu şekilde: “Türkiye’nin en büyük dış yatırımcısıyız. Yabancı yatırımcı ibaresini özellikle kullanmadım. Biz hiçbir zaman kendimizi burada yabancı olarak hissetmiyoruz. Galatasarayımıza hem çarşamba günkü maçta hem de Şampiyonlar Ligi’nin diğer aşamalarında başarılar diliyoruz. İnşallah kupayı da burada göreceğimiz günlerin çok yakın olduğuna inanıyoruz.”

 

Yazarlar