Galatasaray Galatasaray'da Tete gelişmesi! Molde maçında oynayabilecek

Galatasaray'da Tete gelişmesi! Molde maçında oynayabilecek

23.08.2023 - 10:03 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın yeni transferi Mateus Tete, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi halinde takımdaki yerini alabilecek.

Galatasarayda Tete gelişmesi Molde maçında oynayabilecek

Galatasaray'ın ses getiren transferlerinden Mateus Tete, Okan Buruk'un görev vermesi halinde Molde maçında forma giyebilecek. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

GALATASARAY VE FENERBAHÇE'Yİ KARŞI KARLIYA GETİRDİ

Galatasaray ve Fenerbahçe, Wilfried Zaha transferinde olduğu gibi Mateus Tete transferinde de karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, Brezilyalı oyuncuyu Türkiye'ye getirerek menajeriyle görüşme gerçekleştirdi. Sarı-lacivertliler, Ukrayna'daki savaş sebebiyle sözleşmesini tek taraflı fesheden Tete'nin transferinde hukuki bir sorunla karşılaşmamak adına bu transferden vazgeçtiğini açıkladı.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Futbolcu ve ekibi, geçtiğimiz günlerde Türkiye ziyaretinde bulunmuşlardır. Bu ziyaret esnasında adı geçen oyuncu, menajerleri tarafından kulübümüze önerilmiştir. Kulübümüz muhtemel transfer ihtimaline istinaden şartları sorgulamış ancak yapılan hukuki, finansal ve teknik değerlendirmeler sonucunda oyuncunun transferinin tarafımıza uygun olmadığı kanaatine varılmıştır." denildi.

Haberin Devamı

Galatasarayda Tete gelişmesi Molde maçında oynayabilecek

GALATASARAY TRANSFERİ BİTİRDİ

Fenerbahçe'nin bu açıklamasının ardından gözler Galatasaray'a çevrildi. Sarı-kırmızılılar, uluslarlarası hukuk firmalarından gelen onay doğrultusunda Tete'nin transferini gerçekleştirdi. Sözleşmesi elinde bulunan Brezilyalı yıldız için kulübü Shakhtar Donetsk'e bonservis bedeli ödenmedi. 

Galatasaray'dan Tete için KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins ile 4+1 sezon opsiyonlu olmak üzere transferi konusunda anlaşmaya varılmış olup her bir sezon için net 2.800.000 euro garanti ücret ile toplam 3.100.000 euro net imza ücreti ödenecektir."

UKRAYNA'DAN BOMBA İDDİA: FIFA'YA ŞİKAYET

Ukrayna basını, Shakhtar Donetsk'in Tete transferi sebebiyle Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etmeye hazırlandığını iddia etmişti. Ukrayna'dan Terrifon'da yer alan habere göre Shakhtar Donetsk, Tete'nin Galatasaray'a transferini FIFA'ya şikayet etti. Ukraynalı kulüp, 2023 sonuna kadar sözleşmesi bulunan Brezilyalı kanat oyuncusunun sözleşme feshini tek taraflı olarak yapmaya hakkı olmadığını kanıtlamaya çalışıyor.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Türk kulübü sözleşmeyi hazırlarken, savaşın başında UPL kulüpleriyle sözleşmesi olan yabancı oyuncuların bu anlaşmaları tek taraflı olarak askıya alıp başka kulüplere gidebileceğine dair bilinen FIFA kuralına dayandı. Ancak Shakhtar, Tete'nin savaş sırasında Ukrayna'ya döndüğü ve FIFA kuralının artık kendisi için geçerli olmadığı konusunda ısrar ediyor. Bu bağlamda Shakhtar hem Tete'ye hem de Galatasaray'a yaptırım uygulanmasını talep ediyor."

Haberin Devamı

Galatasarayda Tete gelişmesi Molde maçında oynayabilecek

SHAKHTAR BELGELERİ GÖNDERMEDİ!

Galatasaray, 10 Ağustos'ta kadrosuna kattığı Mateus Tete'nin lisansını Shakhtar Donetsk belgeleri göndermediği için çıkaramamıştı. Sarı-kırmızılılar, Brezilyalı yıldızın geçici lisansının çıkması için FIFA'ya başvuru yaptı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Molde maçından önce yapılan basın toplantısında Tete'nin lisansının çıkması durumunda oyuncudan faydalanabileceğini açıkladı.

GALATASARAY'A MÜJDE! TETE'NİN LİSANSI ÇIKTI

Şampiyonlar Ligi play-off turunda Molde deplasmanına konuk olacak Galatasaray'da önemli bir gelişme yaşandı.

Sarı-kırmızılı takım, bu mücadele öncesi yeni transferi Tete'nin lisansını çıkardı.

Haberin Devamı

Brezilyalı futbolcu, teknik direktör Okan Buruk'un şans vermesi halinde mücadelede forma giyebilecek.

Galatasarayda Tete gelişmesi Molde maçında oynayabilecek