Galatasaray Galatasaray'dan Şampiyonlar Ligi'ne özel dünya yıldızı! Transfer için tüm şartlar zorlanacak

Galatasaray'dan Şampiyonlar Ligi'ne özel dünya yıldızı! Transfer için tüm şartlar zorlanacak

23.08.2023 - 08:01 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi play-off turunda Molde ile karşılaşacak olan Galatasaray'da bu maçın önemi çok büyük. Sarı-kırmızılılar, Molde deplasmanından avantajlı bir skorla dönmesi halinde 20 milyon euroluk dev bir gelirin sahibi olacak. Galatasaray'ın gruplara kalması durumunda dünyaca ünlü yıldızın transferi için resmi girişimler hız kazanacak.

Galatasaraydan Şampiyonlar Ligine özel dünya yıldızı Transfer için tüm şartlar zorlanacak

Galatasaray'da tüm gözler Molde ile oynanacak Şampiyonlar Ligi play-off maçına çevrildi. Sarı-kırmızılıların hedefi Norveç'ten avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek ve RAMS Park'ta taraftarının desteğiyle Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak. 

Haberin Devamı

Galatasaray, Molde'yi eleyip Şampiyonlar Ligi'ne kalması durumunda 20 milyon euroluk dev bir gelirin de sahibi olacak. Sarı-kırmızılı yönetim gruplara kalınması durumunda dünyaca ünlü yıldızın transferi için resmi girişimlerine hız verecek. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

GALATASARAY ELEMELERDE HATA YAPMIYOR

Şampiyonlar Ligi’ne odaklanan Cim-Bom, Avrupa kupalarındaki 307. maçını bugün Norveç deplasmanında Molde ile oynayacak.

Avrupa’da geride kalan 306 karşılaşmada 109 galibiyet, 82 beraberlik, 115 mağlubiyet alan sarı-kırmızılı takım rakip ağları 408 kez havalandırırken, kalesinde 450 gole engel olamadı. Şampiyonlar Ligi elemelerinde şimdiye kadar 30 maça çıkan Galatasaray, 20 galibiyet, 7 beraberlik, 3 yenilgi aldı.

Haberin Devamı

Galatasaraydan Şampiyonlar Ligine özel dünya yıldızı Transfer için tüm şartlar zorlanacak

MOLDE İLE İLK DEFA

Galatasaray, Avrupa kulvarında Molde ile ilk kez rakip olacak. Norveç takımlarına karşı daha önce 4 maça çıkan Cim-Bom 1 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgi aldı. 1998-99’da Şampiyonlar Ligi grubunda Rosenborg’a karşı 1 galibiyet, 1 mağlubiyet alan sarı-kırmızılı takım, 2005-06’da UEFA Kupası’nda Tromsö ile eşleşti. Rakibine deplasmanda 1-0 kaybeden Aslan evindeki maçtan 1-1’lik skorla ayrılarak kupaya veda etmişti.

SON 16 MAÇTA TEK YENİLGİ BARÇA’YA

Avrupa’da çıktığı son 16 maçta sadece 1 kez mağlup olan Galatasaray bu süreçte 8 galibiyet, 7 beraberlik aldı. Cim-Bom’a Avrupa’da tek yenilgiyi Barcelona yaşattı. 2021-22 sezonunda UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda 0-0’ın rövanşında İspanyol rakibini konuk eden Galatasaray sahadan 2-1 mağlup ayrılarak elenmişti.

YÖNETİM DÜĞMEYE BASTI

Galatasaray’da yönetim kurulu kesenin ağzını açtı. UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında bugün Norveç’te Molde’ye konuk olacak sarı-kırmızılılarda, gruplara kalmak için her türlü fedakarlık yapılıyor. Sarı-kırmızılı futbolcular dev turnuvada gruplara kalınması halinde hatırı sayılır bir prim elde edecek. Yönetim kurulu toplamda 1 milyon euroyu oyunculara dağıtma kararı aldı.

Galatasaraydan Şampiyonlar Ligine özel dünya yıldızı Transfer için tüm şartlar zorlanacak

ÖZEL PRİM UYGULMASI! KASAYA 20 MİLYON EURO GİRECEK

Gruplara kalması halinde yaklaşık 20 milyon euroyu kasasına koyacak Aslan’da özel prim uygulamasının grup aşamasında da devam edeceği ve böylece oyuncuların motivasyonun üst seviyeye çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi. Bu arada Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur rahatsızlığı nedeniyle takımla Norveç’e gidemedi. Timur’un kendisini iyi hissetmesi halinde bugün Norveç’e uçacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

RAMOS İÇİN GİRİŞİMLER HIZLANACAK

Bugün atacağı adım, maddi anlamda büyük önem taşıyan Cim Bom’da bugünkü müsabaka, bir önemli transfer için de kritik önem taşıyor. Stoper hattı için listede bulunan Sergio Ramos için yapılacak büyük atak, bugünkü karşılaşmaya bağlı...

İspanyol stoperin 2 yıllık sözleşme için yaklaşık 25 milyon Euro’luk bir talebinin olması sonrasında beklemeye geçen Galatasaray, Molde karşısında istediği sonucu alır ve tur için önemli bir adım atarsa Ramos’la temasları hızlandıracak.

Kariyerine Şampiyonlar Ligi’nde yer alan bir takımda devam etmek isteyen 37 yaşındaki savunmacı için eli de güçlenecek olan yönetim, böylelikle maliyeti düşürmek için de girişimde bulunabilecek.

Haberin Devamı

Galatasaraydan Şampiyonlar Ligine özel dünya yıldızı Transfer için tüm şartlar zorlanacak

BEŞİKTAŞ RESMEN ÇEKİLDİ

Ramos transferi için girişimlerde bulunan Beşiktaş, önceki gün bu konuda masadan kalkmıştı. Fransız basınında, ‘Ramos, Beşiktaş’ta’ haberleri çıksa da Siyah-Beyazlılar yaptığı resmi açıklamada, “Her kulübün, her başkanın ve her teknik adamın kadrosunda görmek isteyeceği, kalitesiyle dünya futbol piyasasında önemli bir yere sahip başarılı futbolcu Sergio Ramos, kulübümüzün de transfer gündeminde yer almıştır. Bu doğrultuda; bonservisi elinde bulunan Sergio Ramos’la temas kurulmuş; kulübümüzün menfaatleri gözetilerek yürütülen görüşmeler, maddi konulardaki anlaşmazlıklar nedeniyle sona erdirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Yazarlar