Galatasaray Galatasaray'da transfer bombaları yolda! 3 yıldız kalıyor, 3 yeni yıldız geliyor

Galatasaray'da transfer bombaları yolda! 3 yıldız kalıyor, 3 yeni yıldız geliyor

11.07.2023 - 09:01 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de geçtiğimiz sezonun şampiyonu Galatasaray, transfer bombalarını art arda patlatmaya hazırlanıyor. Artık geri sayıma geçen sarı-kırmızlılarda transferlerin kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor. İşte detaylar...

Galatasarayda transfer bombaları yolda 3 yıldız kalıyor, 3 yeni yıldız geliyor

Sezon bittiği günden beri Galatasaray taraftarının kafasını kurcalayan en kritik konulardan biri de Avrupa devlerinin talip olduğu Sarı-Kırmızılı oyuncular hakkında verilecek kararlardı. Bu oyuncularla ilgili görüşmeler uzun süredir devam ediyor. Operasyonu bizzat yürüten Erden Timur, hemen hemen her oyuncuya teklif aldıklarını söylerken, 2. başkan Metin Öztürk ise ocak ayına kadar hiçbir ismi satmayacaklarını dile getirmişti. Bu doğrultuda gözde oyuncuların başında gelen Sacha Boey, Victor Nelsson ve Nicolo Zaniolo ile Galatasaray Yönetimi’nin bir son dakika görüşmesi yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ZORLUK ÇIKARMADI

Sarı-Kırmızılı kulüp, 3 oyuncunun da en azından 1 sezon daha takımda kalmasını istiyor. Bu isimlerden Zaniolo’nun 35 milyon Euro’luk serbest kalma maddesi var ve Juventus transferiyle ciddi olarak ilgileniyor. Ancak 23 yaşındaki İtalyan yıldız, Galatasaray’ın isteğine ve Şampiyonlar Ligi’nde oynama fikrine çok sıcak bakıyor.

Galatasarayda transfer bombaları yolda 3 yıldız kalıyor, 3 yeni yıldız geliyor

SÖZ VERMİŞLERDİ

Aynı şekilde Nelsson’un da 25 milyon Euro’luk çıkış maddesi var. Arsenal ve Tottenham’ın transfer etmek istediği Danimarkalı savunmacı, geçen sezon da yönetimin isteği üzerine Sevilla’ya gitmeyip İstanbul’da kalmıştı. 24 yaşındaki stoper, İngiltere’ye gitmek istiyor, ancak 25 milyonluk teklif gelmezse, yönetim bu transfere de izin vermeyecek.

Haberin Devamı

ZAMLI YENİ SÖZLEŞME

Yine Galatasaray forması giyip de teklif üstüne teklif alan başka bir oyuncu olan Sacha Boey’de ise farklı bir formül uygulanacak. Sarı-Kırmızılı yönetim, 22 yaşındaki Fransız sağ beke yeni ve zamlı bir kontrat önererek, takımda tutacak. Bu sözleşmeye bir de serbest kalma maddesi eklenecek. Bu rakamın da 25-30 milyon Euro arasında olması düşünülüyor. Boey de böylece en azından 1 sezon daha Galatasaray’da kalabilecek.

KULÜP ZOR DURUMDA KALMAYACAK

Cim Bom kadroyu korumak isterken bir yandan da transferde şova başlıyor... Sarı-Kırmızılı kulüp, tüm Türkiye’nin merakla beklediği Mauro Icardi transferinde mutlu sona ulaştı, artık taraflar açısından geri sayım başlamış durumda. Bonservis konusunda PSG ile yıllık ücret konusunda da Arjantinli starla mutabakata varan Galatasaray Yönetimi, en kısa sürede golcü oyuncunun transferini açıklayacak. Icardi için uzun süredir aranan sponsorların da bulunduğu, hem 10 milyon Euro’luk bonservis bedelinin hem de 8 milyon Euro’luk yıllık ücretin bu destekle birlikte karşılanacağı ve bu dev transferin kulübü maddi olarak zor durumda bırakmayacağı öğrenildi.

Galatasarayda transfer bombaları yolda 3 yıldız kalıyor, 3 yeni yıldız geliyor

İKİ YILDIZ İKNA EDECEK

Icardi ile birlikte yine dört gözle beklenen transferlerden biri olan Leandro Paredes de artık mutlu son çok yakın. Sarı-Kırmızılılar, PSG ile bu transfer için de mutabakata vardı. Son yapılan görüşmelerde uzun vadeli ödeme takvimi üzerinde de anlaşma sağlandığı öğrenildi. Galatasaray’ın imza için önündeki tek pürüz, Paredes’e gelen diğer ciddi teklifler. Ancak bu sorunu aşmak için de hem Icardi hem de takımın diğer Güney Amerikalı yıldızı Torreira devrede. İki oyuncu da Paredes’i bir an önce Galatasaray’a “Evet” demeye ikna etmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

ANGELİNO'DA SORUN YOK

Böylece forvet ve orta sahasına dünyaca ünlü iki yıldızı takviye edecek olan Galatasaray, eksik olan diğer bölgesine de yine Avrupa’da çok konuşulacak bir isim getiriyor. Daha önce Manchester City forması giyen 26 yaşındaki İspanyol sol bek Angelino ile her konuda anlaşmaya varan Sarı-Kırmızılılar, sadece kulübü Leipzig’le bonservis pazarlığı ve ödeme takvimine noktayı koymaya çalışıyor. Angelino transferiyle birlikte Galatasaray’ın mevcut kadrosundaki eksiklerin büyük çoğunluğu giderilmiş olacak.

Galatasarayda transfer bombaları yolda 3 yıldız kalıyor, 3 yeni yıldız geliyor

DÜNYADA SES GETİRECEK

Bu üç transferin aynı anda açıklanmasına dair de kulüpte bazı planlar ve hazırlıklar yapıldığı öğrenildi. Özellikle sosyal medyadaki transfer tanıtımıyla ilgili dünyada ses getirecek bir proje üzerinde duruluyor. Teknik ekibin tek isteği ise gündemdeki 3 yıldızın da temmuz ayı sonundaki Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu maçlarına yetiştirilmesi. Kulüpteki tüm çalışmalar da Okan Buruk ve kurmaylarının bu isteğini yerine getirmek üzerine gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı