Galatasaray Galatasaray'dan ezeli rakiplere iki çalım birden! Şampiyonlar Ligi faktörü

Galatasaray'dan ezeli rakiplere iki çalım birden! Şampiyonlar Ligi faktörü

24.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Wilfried Zaha’yı ezeli rakibinin elinden aldı. Bundan önce Halil Dervişoğlu transferiyle Beşiktaş’ı zor durumda bırakan sarı-kırmızılılar, dün de Fildişi Sahilli futbolcuyu kaptı, Fenerbahçe’ye gol attı.

Galatasaraydan ezeli rakiplere iki çalım birden Şampiyonlar Ligi faktörü

Transferi tamamlayabilmek için sürekli fiyat yükselten Fenerbahçe’nin teklifini kabul etmeyen Zaha’ya Suudi Arabistan, İtalya ve İngiltere’den teklifler gelmişti. Crystal Palace ile sözleşmesi sona eren futbolcu, Avrupa’da kalmaya karar verirken, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde yer alması, başarılı sağ kanat oyuncusunu cezbetti. Fildişi Sahilli oyuncunun bu nedenle tercihini Cim-Bom’dan yana kullandığı vurgulandı.

Haberin Devamı

KAP’A AÇIKLAMA YAPILDI

Sarı-kırmızılılar, dün sürpriz bir şekilde Zaha transferini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Galatasaray’ın KAP ile sosyal medyadan duyurduğu transfer için, “Profesyonel futbolcu Dazet Wilfried Armel Zaha’nın kulübümüze transferi konusunda futbolcu ile resmi görüşmelere başlanmıştır” ifadelerine yer verildi. İstanbul’a gelen Zaha’nın sağlık kontrollerinden geçeceği, resmi imzanın atılmasıyla birlikte takıma katılacağı belirtildi.

Galatasaraydan ezeli rakiplere iki çalım birden Şampiyonlar Ligi faktörü

ALİ CABBAR BENZETMESİ

G.Saray, Zaha transferi sonrası F.Bahçe’ye olay göndermede bulundu. Sarı-kırmızılılar, “Zahaha” mesajıyla Fenerbahçe’yi Ali Cabbar’a benzetti.

ÖNCE AĞABEYİNİ İKNA ETTİLER

Galatasaray, üç gündür İstanbul’da bulunan Zaha’nın ağabeyini ikna ederek transferi tamamladı. Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, ağabeyine yapmak istediklerini ve hedeflerini anlattı, ardından da kulübü tanıttı. Icardi, Torreira ve Zaniolo’nun durumunu ağabeye sunan ve ikna eden sarıkırmızılılar böylece transferi tamamladı. Transferde Zaha’nın vatandaşı Drogba’nın da çok etkili olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

MUHTEŞEM KARŞILAMA

Londra’dan kalkan özel uçakla İstanbul’a gelen Zaha, Galatasaray taraftarının büyük coşkusuyla karşılandı. Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nden çıkan Fildişi Sahilli oyuncu, kapıdan çıkışta boynuna sarı-kırmızılı atkıyı aldı, sonra kendisine öğretildiği şekilde üçlü çektirmeye çalıştı. “One, two, three” diyerek ortama coşku katmaya çalışan futbolcu, daha sonra ailesiyle birlikte otele geçti.

Galatasaraydan ezeli rakiplere iki çalım birden Şampiyonlar Ligi faktörü

TATİLDEN DÖNDÜ TAKIMA KATILACAK

Galatasaray’ın anlaşma sağladığı başka bir isim olan Gaziantep kalecisi Günay Güvenç dün tatilden döndü. İstanbul’a gelen tecrübeli eldiven bugün kendisini 2 seneliğine sarıkırmızılılara bağlayacak sözleşmeye imza atacak. Bu arada Galatasaray’da gözden çıkarılan Emre Kılınç da Başakşehir ile anlaştı.

Haberin Devamı

BAKAMBU’YA 1.5 MİLYON EURO

Cim-Bom’un yeni transferi Cedric Bakambu dün sağlık kontrolünden geçti ve imzayı attı. Önceki gece İstanbul’a gelen 32 yaşındaki futbolcu ile 2 senelik anlaşma yapıldı. Bakambu için eski kulübü Al-Nasr’a 700 bin euro bonservis bedeli, oyuncuya da yıllık 1.5 milyon euro ödeneceği açıklandı. Tecrübeli futbolcunun ismi UEFA listesine de dahil edilecek.

GALATASARAY BUGÜN LİTVANYA YOLCUSU

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Zalgiris ile yarın deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray, bugün saat 11.00’de Litvanya’ya hareket edecek. Sarı-kırmızılılar son antrenmanını saat 19.00’da Vilnius LFF Stadı’nda yapacak. Teknik Direktör Okan Buruk, son idman öncesinde, saat 18.30’da bir basın toplantısı düzenleyecek.