Galatasaray Galatasaray'dan transfer atağı! Xeka'dan sonra bir yıldız daha imzalıyor

Galatasaray'dan transfer atağı! Xeka'dan sonra bir yıldız daha imzalıyor

17.06.2022 - 08:29 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da yeni yönetimin transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Lille'den ayrılan Xeka ile prensip anlaşması sağlayan Sarı Kırmızılılar bir yıldızın daha transferinde son aşamaya geldi.

Galatasaraydan transfer atağı Xekadan sonra bir yıldız daha imzalıyor

Galatasaray'da yeni yönetim transferde atağa geçti. İlk olarak yeni teknik direktörünü belirleyecek olan Sarı Kırmızılılarda önemli transfer gelişmeleri de yaşanıyor. Lille ile sözleşmesi sona eren Portekizli orta saha oyuncusu Xeka ile prensip anlaşması sağlayan Galatasaray, bir yıldızın transferinde daha son aşamaya geldi. 

Haberin Devamı

TEKNİK DİREKTÖR HENÜZ BELLİ DEĞİL

Galatasaray'ın önceliği teknik direktör! Domenec Torrnet ile yola devam etmeme kararı alan Dursun Özbek ve yönetimi yeni teknik direktör arayışlarını tüm hızıyla sürdürüyor. Gündemde yer alan isimler ise Okan Buruk, Marco Rose, Marcelo Gallardo ve Rboerto De Zerbi... Galatasaray yönetiminde Marco Rose ve Okan Buruk isimleri ön plana çıkarken Alman teknik adama yapılan resmi tekliften geri dönüş bekleniyor. Marco Rose'den alınacak cevaba göre diğer adaylarla görüşme sağlanacak.

Galatasaraydan transfer atağı Xekadan sonra bir yıldız daha imzalıyor

Sarı Kırmızılılar, Marco Rose'den gelecek olumsuz bir yanıta karşılık ikinci alternatif olarak Marcelo Gallardo'yu gündeminde tutuyor. River Plate ile tarihi başarılara imza atan Marcelo Gallardo'nun River Plate ile sözleşmesi Aralık ayında sona erecek. 

Haberin Devamı

Galatasaraydan transfer atağı Xekadan sonra bir yıldız daha imzalıyor

Roberto De Zerbi'yle de görüşmelerini sürdüren Sarı Kırmızılılar, yıllık ücret konusunda henüz anlaşma sağlayamadı. İtalyan basını da De Zerbi'nin Türkiye'ye gitme konusunda henüz ikna olmadığını iddia etti. Galatasaray; Marco Rose, Marcelo Gallardo ve Roberto De Zerbi'yi ikna edemezse rota Okan Buruk'a dönecek.

Galatasaraydan transfer atağı Xekadan sonra bir yıldız daha imzalıyor

İddialara göre Okan Buruk ile henüz resmi bir görüşme gerçekleşmedi. Sarı Kırmızılı yönetimin ilk hedefi yabancı bir teknik direktör. Yabancı olmazsa listedeki tek yerli aday Okan Buruk ile görüşme gerçekleşecek.

Galatasaraydan transfer atağı Xekadan sonra bir yıldız daha imzalıyor

DURSUN ÖZBEK'TEN TEKNİK DİREKTÖR AÇIKLAMASI

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TFF seçimlerinden A Spor'a açıklamalarda bulundu. Özbek, kendisine sorulan teknik direktör sorusunu da yanıtladı.

İşte o açıklamalar;

"Mehmet Büyükekşi başkanı destekliyoruz. Mehmet Büyükekşi'nin iyi niyetinden ve şeffaflığından şüphemiz yok."

"Teknik direktör konusunda çalışmalarımız sürüyor. Kısa süre içerisinde açıklayacağız. Yerli veya yabancı olacağını açıkladığımızda görürsünüz."

"Mehmet Büyüekşi, hem hazırlığı yönünden hem de olaylara yaklaşım açısından oldukça pozitif. Kulüplerin yapması gereken de ona destek olmak. Mevcut sorunların içinden çıkmanın tek yolu beraber aynı potada erimekten geçiyor."

"En az 1 sene daha önceki yabancı statüsü devam etmeli. Adaptasyon kolay değil, yapılan kontratlar var. Yabancı havuzu kulüpler için önemli. 1 sene daha böyle devam ederse kulüpler rahat nefes alacaktır diye düşünüyorum."

Haberin Devamı

Galatasaraydan transfer atağı Xekadan sonra bir yıldız daha imzalıyor

TRANSFERDE İLK ADIMLAR ATILMAYA BAŞLANDI

Galatasaray'da teknik direktörün belirlenmesinin hemen ardından anlaşma sağlanan isimler açıklanacak. Sarı Kırmızılılar Lille ile sözleşmesi biten Portekizli orta saha oyuncusu Xeka ile prensip anlaşması sağladı. Transferde bir aksilik olmaması durumunda Portekizli yıldız ilk açıklanacak isimler arasında yer alıyor.

Xeka'nın Galatasaray'dan imza parası da alacağı ve 3 yıllık bir kontrat üzerinde anlaşmanın sağlandığı iddia edilmişti. Geçtiğimiz sezon Lille'de 31 karşılaşmada görev yapan Xeka 4 gol atıp 1 asist yapmıştı. Transfermarkt verilerine göre Portekizli yıldızın piyasa değeri 9 milyon Euro...

Galatasaraydan transfer atağı Xekadan sonra bir yıldız daha imzalıyor

XEKA'DAN SONRA BİR BOMBA DAHA

Galatasaray 'ın yeni başkanı Dursun Özbek, seçimi kazandıktan hemen sonra vakit geçirmeden transfer çalışmalarına başladı. Futbol yapılanmasının başına Cenk Ergün’ü getirmeye hazırlanan Özbek yönetimi, Keita Balde transferinde önemli bir yol katetti.

Haberin Devamı

30 HAZİRAN'DA SERBEST KALACAK

Bir süredir Senegalli yıldız ile görüşme halinde olan yönetimin kısa süre içerisinde transfere nokta koyması bekleniyor. Cagliari'nin Serie B'ye düşmesinin ardından sözleşmesinde serbest kalma maddesi bulunan ve 30 Haziran'da İtalyan ekibine veda edecek olan 27 yaşındaki forvet ile anlaşmanın kısa süre içerisinde tamamlanacağı haberler arasında.

Geçtiğimiz sezon 26 maçta 3 gol, 2 asistle skor katkısı veren tecrübeli forvet, Cagliari'nin Serie B'ye düşmesine engel olamadı.

Galatasaraydan transfer atağı Xekadan sonra bir yıldız daha imzalıyor

30 MİLYON EUROYA MONACO'YA GİTTİ

Barcelona altyapısından yetişen ve Temmuz 2011'de 300 bin Euro bedelle Lazio'ya transfer olan Keita, İtalyan ekibindeki büyük çıkışıyla adından söz ettirdi. Burada 137 maçta 31 gol, 22 asistle oynayan ve Ağustos 2017'de 30 milyon Euro bonservisle Monaco'nun yolunu tutan Senegalli'nin Fransız ekibindeki macerası ise istediği gibi gitmedi.

KİRALIK DÖNEMLERİ

Haberin Devamı

2017/18 sezonunda 33 resmi maça çıkan ve 8 gol, 11 asistle oynayan yıldız hücumcu, Ağustos 2018'de 5 milyon Euro kiralama bedeli ile Inter'in yolunu tuttu ve Serie A'ya döndü. Inter'de 30 maçta 5 gol, 2 asistle skor katkısı veren Keita, Monaco'ya döndü. İkinci döneminde Monaco'da 26 maçta 8 gol atıp 4 gol pası veren 1.81 boyundaki forvet, Eylül 2020'de 1.8 milyon Euro kiralama ücretiyle Sampdoria'ya katıldı.

Galatasaraydan transfer atağı Xekadan sonra bir yıldız daha imzalıyor

SON DURAĞI CAGLİARİ

Sampdoria'da 26 maçta 7 gol atıp, 2 de asist yapan Keita, Ağustos 2021'de bedelsiz olarak Cagliari'ye transfer oldu. Geçtiğimiz sezon 26 maçta 3 gol, 2 asistle skor katkısı veren tecrübeli forvet, takımın Serie B'ye düşmesine engel olamadı. Cagliari'ye 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık imza atan Senegalli yıldız 30 Haziran'dan itibaren takımdan ayrılacak ve bonservissiz olarak transfer olabilecek.

Senegal A Milli Takım formasını 36 kez giyen Keita, 6 gol atma başarısı gösterdi. İsmi Beşiktaş ile de anılan yıldız oyuncunun güncel piyasa değeri 3 milyon Euro.