Galatasaray Galatasaray'dan transfer taarruzu! Canlı yayında duyurdu: Net bir bilgi olarak verebiliriz

Galatasaray'dan transfer taarruzu! Canlı yayında duyurdu: Net bir bilgi olarak verebiliriz

22.05.2023 - 16:48 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında oynayacağı Ankaragücü karşılaşmasından galip ayrılması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek Galatasaray'da transferde de önemli gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, transferdeki son gelişmeleri Skorer TV'de değerlendirdi.

Galatasaraydan transfer taarruzu Canlı yayında duyurdu: Net bir bilgi olarak verebiliriz

Süper Lig'in 36. haftasında Ankaragücü ile karşılaşacak olan Galatasaray, bu maçtan galip ayrılması durumunda 23. şampiyonluğunu ilan edecek. Sarı-kırmızılılar ilk hedef Ankaragücü maçından galip ayrılmak. Sarı-kırmızılılarda şampiyonluğun ilan edilmesinin ardından transfere yoğunluk verilecek. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, transferdeki son gelişmeleri Skorer TV'de değerlendirdi.

Haberin Devamı

Nevzat Dindar'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

"GALATASARAY İÇİN TAHMİN EDİLENDEN KOLAY GEÇTİ"

"Galatasaray'ın fikstüründe kazanması en kolay maçlardan biri olsa da psikolojik olarak zorlanabileceğini düşünüyordum. Savunması oldukça güçlü bir takıma dönüştü Galatasaray. Bir İtalyan takımı gibi oldu. Torreira, Oliveira, Mertens ve Icardi gibi İtalya deneyimi olan oyuncular var. Takım skoru avantajını elde ettikten sonra takım savunması daha da güçlü hale geliyor. Galatasaray, Sivasspor'a karşı takım savunmasını çok iyi yaptı. Pozisyon bile vermedi. Taraftarlar daha farklı skorlar bekliyor ama bu haftalarda çok zor. Almanya'da Bayern, İngiltere'de Arsenal bu psikolojiyi iyi yönetemedi. Sivasspor maçı Galatasaray için tahmin edilenden daha kolay geçti diyebilirim."

Haberin Devamı

"Beni Barcelona'dan soğutan da bu pas oyunuydu. Spor biraz farklılık olunca daha heyecanlı oluyor. Dün izlediğim EuroLeague finalinde son saniyeye kadar Olympiakos önde götürdü ama son anda Sergio Llull son saniyede attığı basketle kupayı getirdi. Bu tarz heyecanları istiyoruz."

Galatasaraydan transfer taarruzu Canlı yayında duyurdu: Net bir bilgi olarak verebiliriz

"ERDEN TİMUR, TRANSFER GÖRÜŞMELERİ İÇİN İNGİLTERE'YE GİDECEK"

"Benim aldığım bilgi Erden Timur'un transfer görüşmesinde olduğu yönünde değildi. Kendisi açıklamadığı için bizim açıklamamız doğru olmaz ama bu görüşme gerçekleşmediği anlamına gelmez. Erden Timur, önümüzdeki günlerde transfer görüşmeleri için İngiltere'ye gidecek. Erden Timur rol çalmak da istemiyor. Organizasyonda Galatasaray'ın geçmiş başkanları Alp Yalman, Adnan Polat, Faruk Süren, Burak Elmas ve Ünal Aysal yer aldı. Erden Timur gelseydi bu toplantının ana odağıu kim olurdu? Bu organizasyonun ana gündemi Fatih Terim ve arasının bozuk olduğu başkanlardı. Erden Timur'un bir sağlık problemi sebebiyle gelmediğini öğrendim. Belki rol de çalmak istememiş olabilir. Erden Timur gelseydi bambaşka bir mesaj olacaktı. İnsanların ilgi odağı olmak da istememiş olabilir. Erden bey ile konuştuk. İşler yolunda. Galatasaray'da hep kaos ortamı olduğu için olmadığı zaman kendimiz yaratıyoruz. Bu hafta transfer görüşmeleri hızlanacak. Galatasaraylılar mutlu olacaklar ve yazın da bu devam edecek."

Haberin Devamı

Galatasaraydan transfer taarruzu Canlı yayında duyurdu: Net bir bilgi olarak verebiliriz

GALATASARAY'DAN KİMLER AYRILACAK?

"Takımda kötü olup büyük hayal kırıklığı yaratan isimler kadar iyi performans sergileyip pazarda olan oyuncular olacak. Nelsson'un çıkış maddesi belli 25 milyon euro. Galatasaray, Nelsson'u satmak istemiyor. Erden Timur, Ocak ayında Nelsson'u kalması için ikna etmişti. Nelsson da gitme kararını erteledi. Bu yaz Galatasaray'ın Nelsson'u tutabileceğini zannetmiyorum. 25 milyon eurodan tek kuruş aşağısına bırakılmayacak. Sacha Boey için belirlenen rakam 20 milyon euro. Mata zaten emekli olacak. Zaniolo da gidecek. İtalya'ya Milan'a gidebilir. Galatasaray'a gelirken de bu pazarlıklar yapıldı. Gelecek teklif önceden belli olduğu için Galatasaray bu transferden para kazanarak çıkacak. Türkiye'deki performansı hayal kırıklığı olabilir. Yeni bir kültür ilk kez yurt dışına çıkıyor. Zaniolo belki bir yaz kampı görseydi bambaşka olacaktı. Galatasaray'ın yeni sezon ana planında Zaniolo'nun olacağını düşünmüyorum. Her gün İtalya basınında haber olması da tesadüf değil. Premier Lig için de uygun bir oyuncu. Fiziksel bazı dezavantajları var ama oyuncunun fiziksel yapısı ile yeteneklerine baktığımda İngiltere'deki baş altı takımlar için çok uygun bir oyuncu. Aston Villa veya Wolverhampton'a gitse çok başka bir şey izleyebiliriz. Yusuf Demir kiralık olarak gider. Yaz kampında olur. Okan hocanın gözüne girmeye çalışacaktır. Adekugbe de ayrılacak."

Haberin Devamı

Galatasaraydan transfer taarruzu Canlı yayında duyurdu: Net bir bilgi olarak verebiliriz

"ICARDI'NİN GİDİŞİ TARAFTARI ÇOK ÜZER"

"Geçtiğimiz hafta Icardi'yi Galatasaray tarihindeki en iyi forvetler arasında olduğunu ifade etmiştim. Ben bu kadar büyük etki yaratan bir forvet hatırlamıyorum. Taraftarın sembol ismi oldu Icardi... Galatasaray'ın yüzü Mauro Icardi'dir. Türkiye'nin Batı'ya açılan yüzüdür. Galatasaraylılar Mauro Icardi'de kendini görüyor. Normalde böylşe bir adamın kavgası isteği arzusu bitmez. Normalde bu tarz karakterler biraz problemli olur. Mauro Icardi'de bunlardan eser yok. Aşkın Olayım şarkısı Icardi'ye yakıştı. Galatasaray asla Icardi'siz Avrupa kupaları düşünemiyor bile. Kısa süreli beraberliklerin etki yarattığı futbolcuları hatırlıyorum Franck Ribery kısa sürede oynadığı futbolla taraftarın sevgilisi olmuştu. Kosecki de öyleydi. Bir diğeri Mario Jardel'dir. Galatasaraylılar hep 'Biz neden Jardel'i daha fazla izleyemedik' demiştir. O dönem için astronomik rakamlar ödenerek alınmıştı. Ribery de Galatasaray'dan kaçırılmıştı. Galatasaray'a gelirken nasıl gideceğini bile hesaplamışlardı. Mauro Icardi bu listede dördüncü. Icardi'nin gidişi taraftarı gerçekten üzer."

Haberin Devamı

Galatasaraydan transfer taarruzu Canlı yayında duyurdu: Net bir bilgi olarak verebiliriz

"DI MARIA, JUVENTUS İLE ANLAŞAMAZSA GALATASARAY DEVREYE GİRER"

"Galatasaray; Di Maria ile Juventus arasındaki süreç olumsuz ilerlerse bu transfer için devreye girecek. Di Maria, Galatasaray'ın radarındaki isimlerden biri. Juventus ile sözleşme imzalamazsa Galatasaray bu projeye Di Maria'yı da ekleyebilir. Di Maria da Galatasaray'ın markasına değer katar. Çok kolay bir transfer değil. Oyuncunun Juventus ile yapacağı görüşmeleri beklemek lazım."

Galatasaraydan transfer taarruzu Canlı yayında duyurdu: Net bir bilgi olarak verebiliriz

"VEDAT MURIQI, MALLORCA'DA KALACAK"

"Vedat Muriqi, Mallorca'da kalacak. Galatasaray'a gelme gibi bir durum söz konusu değil. Mallorca'da iyi bir sezon geçirdi ve orada kalma kararı aldı. Bunu çok net bir bilgi olarak verebiliriz. Artık bu saatten sonra Vedat'ın Galatasaray'a yazmamaları da gerekiyor."

Galatasaraydan transfer taarruzu Canlı yayında duyurdu: Net bir bilgi olarak verebiliriz

"KEREM AKTÜRKOĞLU'NA TEKLİFLER GELECEK! TORREIRA KALACAK"

"Kerem Aktürkoğlu'nun geçen sezon Avrupa'sı vardı bu sezon Türkiye'de oldukça iyi işler yapıyor. Bu sezon yanındaki oyuncular da onun oyunun geliştirdi. Avrupa'da yeniden transfer gündemine gireceğine düşünüyorum. Lyon'un transfer listesindeydi geçtiğimiz sezon. Kerem için hazırlanan scout raporunda olumsuz ifadeler yer alıyordu. Karar verme aşamasında bazı sıkıntılarının olduğu yazılmıştı. Kerem, Galatasaray için yerli denkleminde çok önemli bir oyuncu. Bu yaz Kerem'e teklifler gelecek. Galatasaray, Torreira'yı Arsenal'den 6 milyon euroya almıştı. Galatasaray ve Okan Buruk, Torreira'yı asla bırakmak istemiyor. Eğer oyuncu gitmek isterse 20 milyon euroluk bonservis bedeli belirlendi. Torreira'nın takımda kalacağını düşünüyorum."

Galatasaraydan transfer taarruzu Canlı yayında duyurdu: Net bir bilgi olarak verebiliriz

"LONDRA ÇIKARMASI VAR"

"Galatasaray'ın vizyonu ortada. Alacağı oyuncu porfilleri de belli. Vasat oyuncularla ilgilenmiyorlar. Bunlar netleşince Skorer'den bu bilgileri veririz. Şu anda bir Londra çıkarması olduğunu söyleyelim. İlerleyen günlerde gazetede veya Skorer TV'den bu bilgileri vereceğiz."

"ICARDI, KADIKÖY'E SADECE ŞAMPİYONLUK TURU ATMAK İÇİN GİDER"

"Icardi, Kadıköy'e sadece şampiyonluk turu atmaya gider. Fenerbahçe'nin Icardi transferini gerçekleştirecek bu bütçesi yok. Fenerbahçe'nin paraso var ama Icardi bunu kabul etmez. Icardi, Fenerbahçe'ye gitse hangi şarkı çalar? Transferde büyük konuşmamak lazım ama ben Icardi'de paranın sorun olmadığını düşünüyorum. Çocuklarıyla çıkıp eğleniyor, burada mutlu. Bunları parayla yaptıramazsın. Jesus'un istemediği söylenmişti. Icardi, Galatasaray'da çok mutlu."

Galatasaraydan transfer taarruzu Canlı yayında duyurdu: Net bir bilgi olarak verebiliriz

"PSG'DEN BAZI OYUNCULAR GELECEK"

"PSG tarafı da hareketli geçecek. Çok üst düzey olmasa da oradan da bazı oyuncular gelecek. Onlar da Galatasaray'da iyi performans sergileyen isimlerle ilgilenebilirler. Benmi kulüpten aldığım bilgi PSG ile ilişkilerinin çok iyi olduğu ve o bağlantılardan başka transferler de yapılacağı."

"GALATASARAY İYİ BİR 10 NUMARA ALACAK"

"Zaha'yı Galatasaray için duymamıştım. Menajerler sonuçta her tarafa gidiyorlar. Zaha'nın bonservisi de yüksek diye biliyorum. En kötü Chelsea'ye gideceğini düşünüyorum. Evander için yeni bir girişim yok ama Galatasaray iyi bir 10 numara alacak. İngiltere ve İtalya'da potansiyel iyi 10 numaralar var. Mertens'in yaşı 36, Mata da emekli olacak. Mertens'in son haftalardaki performansıyla çok eleştirildi. Galatasaray iyi bir 10 numara transferi yapacak."

"KUPA ANKARAYA GİTMEYECEK"

"Kupa Ankara'ya gitmeyecek. Garantilenmeden kupa gitmiyor. Sivas maçının bile galibiyeti 1-2 saat yaşandı. Planlı ve programlı yapılıyor her şey. Eğlencenin ve şovun en güzeli yapılır. Futbolcular seremonide kendi seçtikleri şarkılarla çıkıyorlar. Bu bir gelenek haline geldi. Podyuma çıkarken tercih edilen bir görüntü. Torreira'ya şarkı önerim var: endişeye mahal yok. Gerçekten Torreira varsa endişeye mahal yok."

"ZIYECH VE TRAORE RADARDA! UĞURCAN VE İLKAY İSE..."

"Hakim Ziyech ve Traore de Galatasaray'ın radarında. Üç tane yerli oyuncu oynatma zorunlulu var. Abdülkerim ve Kerem yerli rotasyonunda gayet yeterli ama üçüncü yerli konusunda şüpheler var. Galatasaray yönetimi ve Okan Buruk gözünü karartmış durumda. Uğurcan'sa Uğurcan, İlkay Gündoğan'sa İlkay... Ben Galatasaray'da Muslera'dan sonra Uğurcan'ı görmek isterim. Galatasaray'ın takasta kullanabileceği oyuncular var. Uğurcan transferinde her iki takımında ortak noktada buluşabileceği oyuncular da var. Takas formülü de düşünülebilir."

Galatasaraydan transfer taarruzu Canlı yayında duyurdu: Net bir bilgi olarak verebiliriz

Yazarlar