Galatasaray Galatasaray'dan transferde son gün bombaları: Davinson Sanchez ve Tanguy Ndombele

Galatasaray'dan transferde son gün bombaları: Davinson Sanchez ve Tanguy Ndombele

05.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi kadrosunu UEFA’ya teslim ettiği son gün Tottenham’dan iki yıldızı kadrosuna kattı. Fransız orta saha Tanguy Ndombele’yi kiralayan sarı-kırmızılılar, 4+1 yıllık anlaşma sağlanan Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez’i ise 9.5 milyon euro bonservisle renklerine bağladı.

Galatasaray’da Şampiyonlar Ligi grupları için UEFA’ya resmi listenin verileceği son gün sürpriz gelişmeler yaşandı.

Haberin Devamı

SATIN ALMA OPSİYONUYLA KİRALIK

Cim-Bom önceki gün anlaşma sağladığı Uruguaylı orta saha oyuncusu Matias Vecino’dan gelen tepkiler üzerine vazgeçerken daha önce de gündeminde olan Tanguy Ndombele’de karar kıldı. Sarı-kırmızılılar, Tottenham’ın 26 yaşındaki Fransız orta sahasıyla anlaşma sağladı. İngiliz kulübüyle de el sıkışan Galatasaray, Ndombele’yi satın alma opsiyonuyla birlikte kiraladı.

Cim-Bom, Ndombele için kiralama bedeli ödemeyecek. Sözleşmede zorunlu satın alma opsiyonu ise bulunmuyor. Diğer taraftan Ndombele’nin ücretinin 1 milyon eurosunu da Tottenham’ın vereceği belirtildi.

TOTTENHAM'DAN BİR TRANSFER DAHA

Orta sahanın yanı sıra savunma hattını da güçlendirmek isteyen sarı-kırmızılıların son stoper takviyesi de Tottenham’dan oldu. Cim-Bom 27 yaşındaki savunmacı Davinson Sanchez’i 9.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattı. 4+1 senelik sözleşme imzalanan Kolombiyalı futbolcunun bonservis bedelinin Tottenham’a 5 taksitle ödeneceği bildirildi. Sanchez’e ise yıllık 3.2 milyon euro maaş verilecek.

Haberin Devamı

G.Saray, Tanguy Ndombele ile beraber Davinson Sanchez’in ismini de UEFA’ya gönderilen son listeye dahil etti. Ndombele ve Sanchez, Şampiyonlar Ligi grup maçlarında forma giyebilecek.