Galatasaray Galatasaray'ın farklı zaferi sonrası öve öve bitiremedi: 11'de oynayacak ilk isim

Galatasaray'ın farklı zaferi sonrası öve öve bitiremedi: 11'de oynayacak ilk isim

15.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 29'uncu haftasında Galatasaray, Kayserispor engelini 6-0'lık skorla geçti. Sarı-kırmızılıların farklı galibiyetini spor yazarları kaleme aldı. Galatasaray'da Mauro Icardi'nin performansı geceye damga vururken, usta kalem bir başka yıldızı öve öve bitiremedi.

Galatasarayın farklı zaferi sonrası öve öve bitiremedi: 11de oynayacak ilk isim

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 29'uncu haftasında Kayserispor'u 6-0'lık net bir skorla mağlup etti. Süper Lig devinin bu galibiyetini spor yazarları değerlendirdi.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılıların farklı zaferinin ardından Milliyet Gazetesi yazarlarından Osman Şenher çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Osman Şenher, bonservisi Galatasaray'da olmayan tecrübeli futbolcuyla ilgili flaş övgüler dizdi.

İşte Galatasaray - Kayserispor maçı sonrası yapılan değerlendirmeler...

Galatasarayın farklı zaferi sonrası öve öve bitiremedi: 11de oynayacak ilk isim

Haberin Devamı

DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU

Galatasaray son haftalarda kazansa bile sıkıntılı maçlar oynadı. Ancak; Başakşehir karşılaşmasında yaşananlardan futbolcular belli ki ders almış. Kayserispor karşısında sahada koşmayan, mücadele etmeyen, arkadaşlarının kademesine girmeyen bir tek futbolcu yoktu.
Takım olarak bütünleşmişler. Eleştirdiğimiz orta saha tek kelimeyle mükemmeldi. Hele ki Torreira’nın o kadar çok artısı var ki resmen atom karınca. Hücuma çıkıyor, defansına yardım ediyor. Sahada dün gece basmadık yer bırakmadı. Ancak takım olarak maçın başında bu belliydi. Icardi her atılan uzun topu kovaladı, Kayseri defansına baskı yaptı, goller attı, gol attırdı. Gerçek kalitesini sahaya koydu.

Haberin Devamı

Kerem ilk yarı Icardi’nin golünde asist yaptı. Takımına bir penaltı kazandırdı. Üç de gol pozisyonuna girdi. Şansı biraz yanında olsaydı, kendi adına attığı gol sayısını artırabilirdi ama iyi bir maç çıkardı. Rashica, Boey’in önünde ilk 11’de oynayacak ilk isim. Kayseri maçında attığı gole bakın; rakibini geçiyor, topu sürüyor, olağanüstü bir mücadele ve gücü bitmiyor. Sonuçta akıllı bir vuruşla da golünü attı. Bu yetmiyormuş gibi arkadaşlarına devamlı yardım etti. Mükemmele yakın oynadı.
Mertens sakatlıktan yeni çıktı. Kendini güç olarak biraz daha toparlarsa çok daha iyi işler yapacak. Şunu kabul edelim ki, çok akıllı, çok zeki ve çok büyük bir yetenek. Oliveira eski maçlara nazaran daha hareketliydi. O da arkadaşlarına ayak uydurdu. Orta sahada iyi paslar verdi, defansına yardım etti. Son beş-altı müsabakadaki kaybolan bütünlüğü dün gece tüm futbolcularda gördük.

Haberin Devamı

Galatasarayın farklı zaferi sonrası öve öve bitiremedi: 11de oynayacak ilk isim

Zaniolo sonradan oyuna girdi. Sol ayağıyla attığı bir altıncı gol var ki; gerçekten saygı duymamak mümkün değil. Böyle güzel şutlar ve goller ile o topu kazanırkenki mücadeleyi seyrettikçe insanlar futboldan daha çok keyif alıyor. İtalyan forvet daha tam olarak hazır değil. Biraz daha güçlendiğinde bu müthiş yetenek çok daha faydalı olacak.
Sonuçta Sam Adekugbe, Victor Nelsson, Sacha Boey ve Abdülkerim Bardakçı olmak üzere geri dörtlüdeki oyuncular iyi bir 90 dakikayı geride bıraktılar. Hakem Kürşad Filiz, ilk yarıda Nelsson’a kart çıkartabilirdi, Danimarkalı futbolcu ucuz kurtuldu.

Kayserispor ise rakibini yenmeye gelmiş. Çok kişiyle hücuma çıkınca savunma bloğunu önde kurunca o boş alanları Cim Bom çok iyi değerlendirdi. Çağdaş hoca Fenerbahçe maçında da aynı hatayı yaptı. Büyük takımlarla oynarken birinci bölgeyi daha geride tutması lazım.

Haberin Devamı

Galatasarayın farklı zaferi sonrası öve öve bitiremedi: 11de oynayacak ilk isim

LİDERLİĞİN HAKKINI VERİYOR / BURCU KAPU

Her hafta şampiyonluk kupasına bir adım daha yaklaşan Galatasaray, ligdeki konumunun hakkını vermeye devam ediyor. Peş peşe tam 10 iç saha maçını kazanan takım olmak, rakipler adına şüphesiz tedirgin edici... Bunun farkında olan Çağdaş Hoca, taraftar baskısı altında geçecek 90 dakikaya geriden topla çıkarak değil, her topu Thiam’a uzun göndererek başladı.
Kendi yarı sahasında yapacağı her fazladan pas, sadece sarı-kırmızılı oyuncuların baskısı değil taraftarın da yıpratıcı baskısı altında kalacağının bilincindeydi. Zira bu sezon Galatasaray taraftarı, takımı bir gol atarsa bir gol de onlar attırıyor. Ama merkezi düşürüp savunman da bu kadar defolu olunca, sarı-kırmızılılara, evinde, önde yoğun baskı yapmak pek akıllıca değil. Bu sayede Galatasaray forvet hattının cezayı kesmesi hiç zor olmadı.

İlk yarı soyunma odasına 4-0 skorla giden Galatasaray’da taraftarın yüzünü güldüren sadece gol sayısı değil, aynı zamanda Icardi’nin 45 dakikada hat-trick yaparak fabrika ayarlarının bile ötesine dönmüş olmasıydı. Ligde en son deprem felaketinden önceki Trabzonspor maçında gol atmış olan Icardi, sırtı dönük muazzam oyunu, topla buluştuğu her anı mükemmel kılışıyla son haftalarda kendi formunu kendi düşürdüğü gibi yine kendi çıkardı.
Icardi’nin bu sert dönüşüne katkı sağlayan isim Kerem’i de es geçmemek lazım. Galatasaray’ın oyununda puzzle’ın en önemli parçalarından biri Kerem. Evet, çok top kaybı yapıyor. Ama topu kaybetmek için önce sahip olmak yani sorumluluk almak gerekir. Evet hala ilk dokunuşunu daha iyi bir hale getirebilir. Ancak hakkını teslim edelim. Kerem sahada her yerde, takımın her hücum organizasyonunda.

Galatasarayın farklı zaferi sonrası öve öve bitiremedi: 11de oynayacak ilk isim

Sezon başı inatlaştığı skor ısrarından vazgeçince, başarılı bir oyun kurucu kanat oyuncusuna da dönüştü. Onun ön alandaki etkinliği takım arkadaşlarına konfor yaratıyor, en başta da Icardi’ye. Birbirlerini ne kadar iyi okuduklarını ilk golde gösterdiler. Diğer yandan Kayserispor stoperlerinin hamle ağırlığı ise yedikleri her golde ortaya çıktı.
Galatasaray büyük bir coşkuyla şampiyonluğa yürüyor. Geride güven veren kalecisi ve savunma hattı, cengaver Torreira, oyun aklı Mertens, soğukkanlı Rashica... Bakın daha sonradan girip gol atan wonderkid (mucize çocuk) Zaniolo’dan bahsetmedik bile.

Futbolu sanata benzetirim hep. Büyük futbolcuları ise sanatçılara. Da Vinci’yi hepiniz bilirsiniz. Vakti zamanında demiş ki; “Başarılı insanlar, geri çekilip başlarına bir şey gelmesini beklemeyen insanlar oluyorlar. Onlar kendilerini hamle ediyor, dünyanın başına gelen şey oluyorlar.” Galatasaray’ın şampiyonluk yürüyüşünde şüphesiz herkes pay sahibi. Ama işte tam da Da Vinci’nin benzetmesi gibi Icardi bu sezon Galatasaray’ın başına gelen o “şey” oldu. Süper Lig’de gerçek bir sanatçı izliyoruz.

Yazarlar