Galatasaray Galatasaray'ın transfer planını canlı yayında duyurdu! İki takviye birden

Galatasaray'ın transfer planını canlı yayında duyurdu! İki takviye birden

30.10.2023 - 15:54 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup eden ve galibiyet serisini 9 maça çıkaran Galatasaray'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılıların transfer planını canlı yayında duyurdu ve takviye yapılacak iki bölgeyi açıkladı.

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor'u Sergio Oliveira'nın golüyle 1-0 mağlup ederek ligdeki galibiyet serisini 9 maça çıkaran Galatasaray'da flaş gelişmeler yaşanıyor.

Haberin Devamı

Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılıların gündemini Skorer TV'de değerlendirdi. Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlayan Nevzat Dindar, Galatasaray'ın transfer planını duyurdu.

Nevzat Dindar'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

"GALATASARAY, RİZESPOR MAÇINDAN ÇEKİNİYORDU"

"Maç öncesi haberlerimde de sezonun en zor deplasmanı olacağı yönündeydi. Rize maçı Kadıköy'den daha zor olacağı söyleniyordu. Gerçekten Galatasaray bu maçtan çekiniyordu. Bunun bazı sebepleri vardı birincisi Bayern Münih maçının getireceği fiziksel yorgunluktu. Rize'de maçlar gergin geçiyor. Rize'de maç olunca bir tartışma oluyor. Normalde Galatasaray ile Rize arasında problem olmaması gerekir. Oğulcan Çağlayan transferi yüzünden iki kulüp gerildi ama değmezmiş. Gergin geçen maçlar endişe yaratıyordu. Maçın hakemi de Galatasaray cephesine güven vermiyordu. Bütün bunları üst üste koyduğunuzda Galatasaray buna rağmen kazandı. Altın değerinde bir 3 puan olarak görüyorum."

Haberin Devamı

Galatasarayın transfer planını canlı yayında duyurdu İki takviye birden

"ICARDI YATMAYA GELMEDİ"

"Icardi ne kadar aidiyet duygusunu yaşadığını sözde değil özde Galatasaraylı olduğunu gösterdi. Demek ki buraya yatmaya gelmemiş. Icardi için Galatasaray tarihinin gelmiş geçmiş en iyi golcüsü dediğimizde bunu abartmamış olduk. Mauro Icardi başka bir seviye. Düşük bir olasılık da olsa risk almayı seviyor. Fatih Terim bayılır bu tarz oyunculara. Fatih hoca öğrencisi olsaydı Icardi'yi oğlu gibi severdi. Belhanda da kırık çene ile oynamıştı. Hoca bu tarz fedakarlık yapan oyuncuları seviyordu. Galatasaray yönetiminin de bazı önlemleri alması gerekiyor. Galatasaray golcü almalı."

Galatasarayın transfer planını canlı yayında duyurdu İki takviye birden

"KASIMPAŞA MAÇINDA DA 11'DE OLACAK"

"Ndombele konusunda ciddi bir hayal kırıklığı yaşanıyor. Beklentiler çok farklı boyuttaydı ama Galatasaray orta sahada Ndombele'den beklediğini alamadı. Fiziksel olarak Ndombele biraz farklı vücut anatomisi olarak kolay kilo verecek biri değil. Biraz rahat görüyorum Ndombele'yi... Biraz kafasına takıp dert etmeli. Icardi, Hagi ile birlikte Galatasaray'ın büyük bir efsanesi olacak gibi görünüyor. Icardi'ye yoğun bir tedavi uygulanmıyor. Takım izin yaptı bugün akşam idmanı olacak. Icardi, Kasımpaşa maçında ilk 11'de yerini alır. Icardi tedavi sürecini bu şekilde geçirecek. Anormal bir durum yok. Mauro Icardi, Kasımpaşa maçında fedakarlık yapacaktır. Icardi'nin süresini biraz daha azaltmak lazım. Icardi'nin 3-5 hafta oynamayacak gibi bir durumu yok."

Haberin Devamı

Galatasarayın transfer planını canlı yayında duyurdu İki takviye birden

"GALATASARAY, SÜPER KUPA'YI TÜRKİYE'DE OYNAMAK İSTİYOR"

"Metin Öztürk, Süper Kupa'nın Türkiye coğrafyası içinde oynanmasını istediklerini açıkladı. Galatasaray, Fenerbahçe ile oynanacak Süper Kupa maçının Türkiye'de oynamak istiyor. Fenerbahçe de destek verirse Süper Kupa, Türkiye'de oynatılabilir. Suudi Arabistan'da kulüpler belli bir miktar da kazanacaklar ama hassas bir konu. Fenerbahçe de destek verirse Türkiye'de oynanaması bize yakışır. Cumhuriyet'in 100. yılı olmasa bu konuda çok gelenekçi değilim. Para ve sermaye neredeyse bize gelsin isterdim. Bu konuda alınan kararlara karşı çıkmazdım ama bu maçın Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye'de oynanamasını isterdim. Galatasaray Kulübü bu konuyla ilgili düşüncesini açıkladı. Metin Öztürk bu maçın Türkiye'de oynanaması yönünde fikrini söyledi. Bakalım Fenerbahçe bu konuyla ilgili ne düşünecek. Zamanla göreceğiz. Futbolun marka değerini görüyoruz. Pendikspor-Fenerbahçe maçında 90 kişi maçı izledi. Bu konuda muhafazakar değilim. Bugün dünya devleri Suudi Arabistan'a gidiyorsa para bize de aksın."

Haberin Devamı

"NELSSON'UN DURUMU BELİRSİZ"

"Nelsson'un durumu şu an belirsiz. Sonuçta işler iyi gidiyor. Yerli denklemi var Sanchez'i kesemezsin. Nelsson, Sanchez'de bir problem olursa oynayabilir. Abdülkerim sol beke çekildi diyelim. Nelsson'u stoperde oynattığın vakit Galatasaray'ın yerli sorunu ortaya çıkıyor. Boey, Sanchez, Nelsson ve Abdülkerim'in oynatıldığı durumda orta sahada mutlaka bir yerli oynatılması gerekiyor. Oliveira çıktı ve 'Ben oynarım' mesajını verdi. Torreira-Oliveira ikilisine dönülecekse diğer 2-3 pozisyondan birini yerli düşünmek gerkeiyor. Bu da olmayacağına göre... Nelsson'u sadece Sanchez'in gerisinde olduğu için değil aynı zamanda yerli denkleminde elinizi rahatlatacak bir opsiyon olmadığı için tercih edilmiyor. Nelsson küsebilir gayet normal. Sonuçta futbolcu oynamazsa mutsuz olur. Okan hoca ne kaprisli ne kompleksli birisi. Asla bu tarz şeylere takılmaz. Takılsaydı geçen sene Gomis'in idam edilmesi gerekirdi. Okan Buruk gibi kompleksi olmayan bir teknik adam asla Nelsson'un açıklamalarına göre onun üzerini çizmez. Çeşitli lider profilleri vardır. Kimisi daha demokrattır dinler, eleştiriyi dikkate alır. Kimisi daha otoriterdir. Okan Buruk daha futbolcularına dinleyen ilk prfildeki gibi bir lider. Oyuncular istede hocayı yiyebilir. Nelsson hocayı yemek istese arkasından kim gider?"

Haberin Devamı

Galatasarayın transfer planını canlı yayında duyurdu İki takviye birden

"GALATASARAY'IN DAHA FAZLA GOL ATMASI GEREKİYOR"

"Bayern onursal başkanı Uli Hoenes açıklamaları dikkatimi çekmişti. Kendisi "3-0 veya 4-0 olduğunda içim rahat etmiyor. Daha fazlasını istiyorum" demişti. Ben de katılıyorum. Bayern bu hafta Darmstadt'a 8 gol attı. Onlar asla acımıyor. Galatasaray'ın da gidebildiği yere kadar gitmesi gerekiyor. Bu oyuncu grubu bunu vaadediyor. Ben de Galatasaray'ın daha fazla gol atması gerektiğini düşünüyorum."

"ANGELINO BEKLENENİ VEREMEDİ"

"Kerem Demirbay şu anda Galatasaray'ın çehresini değiştirecek bir oyuncu değil. Angelino'dan şu ana kadar beklenilen katkı alınamadı. Galatasaray'ın bu sezonki transferlerinde bazı soru işaretleri var."

Galatasarayın transfer planını canlı yayında duyurdu İki takviye birden

"TETE, ZAHA'DAN DAHA İYİ"

"Tete'den memnunum. Tete'de her an bir patlama potansiyeli görüyorum. Zaha'da emin değilim biraz soru işaretleri var. Galatasaray'ın geçen sezona dönüp Zaha'yı hamle oyuncusu olarak kullanması gerektiğini düşünüyorum. Zaha'da emin değilim ama Tete'de eminim. Biraz daha gelişecek. O son pası verecek yeri geldiğinde bencil olmayacak. Bayern maçında Tete iyiydi ama Zaha iyi değildi."

Galatasarayın transfer planını canlı yayında duyurdu İki takviye birden

"GALATASARAY EN AZ İKİ TRANSFER YAPACAK"

"Ben en az Galatasaray'ın 2 transfer yapacağını düşünüyorum. Orta saha ve golcü transferi yapılabilir. Bakambu bence Galatasaray'da şu an başka bir dünyanın içerisine girdi. Farklı bir lige gidiyordu bir anda süperstarların yer aldığı Galatasaray'a transfer oldu. Eski Bakambu'ya dönmesi lazım. Bakambu'yu buralara getiren performansa dönmesi lazım. Yıldızlarla dolu kadroda çıkıp oynaması lazım. Bakambu bu ikilemi yaşıyor. Aslında beklentim yok. Devre arasında ayrılık gündemde yok."

Galatasarayın transfer planını canlı yayında duyurdu İki takviye birden