Galatasaray Galatasaray'ın transferde yeni rotası Manchester City! İngilizler duyurdu

Galatasaray'ın transferde yeni rotası Manchester City! İngilizler duyurdu

23.12.2023 - 19:05 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da Angelino konusundaki belirsizlik devam ederken İngiliz basınından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Sarı-kırmızılıların transferdeki yeni hedefinin Manchester City'den olduğu belirtildi.

Galatasarayın transferde yeni rotası Manchester City İngilizler duyurdu

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da kurmaylar hem Avrupa Ligi hem de Süper Lig şampiyonluğu için kollarını sıvadı. Hedeflerine ulaşmak isteyen sarı-kırmızılılarda Angelino'nun geri gönderilmesinin hesapları yapılırken çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Haberin Devamı

İngiliz basınında yer alan habere göre; Galatasaray, Manchester City forması giyen Sergio Gomez'i transfer gündemine dahil etti. Sarı-kırmızılıların İspanyol sol beki renklerine bağlamak istediği aktarıldı.

Galatasarayın transferde yeni rotası Manchester City İngilizler duyurdu

Galatasaray'ın Sergio Gomez transferinde ilk olarak satın alma opsiyonlu kiralama formülünü değerlendireceği kaydedildi. Süper Lig devinin, 23 yaşındaki sol beki 1,5 yıllığına kiralamak istediği belirtildi.

Galatasaray'ın Angelino'nun geri dönmesi için RB Leipzig ile anlaşması halinde sol bek adayları için harekete geçeceği vurgulandı. Sergio Gomez'in listedeki tek isim olmadığı ve sarı-kırmızılıların başka alternatifler üzerinde de durduğu kaydedildi.

23 yaşındaki sol bek bu sezon Manchester City'de 8 maçta oynadı ve toplam 265 dakika sahada kaldı. Sergio Gomez bu müsabakalarda 1 asist üretti. Sergio Gomez'in Manchester City ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. 23 yaşındaki sol bekin güncel piyasa değeri 10 milyon euro.

Haberin Devamı

Galatasarayın transferde yeni rotası Manchester City İngilizler duyurdu

Badalonya altyapısında futbola başlayan Sergio Gomez daha sonra Espanyol altyapısı ve Barcelona altyapısında forma giydi. Borussia Dortmund, 2017-2018 sezonunda 3 milyon euro karşılığında genç sol beki renklerine bağladı. Huesca'da 2020-2021 sezonunu kiralık olarak geçiren Sergio Gomez, 2021-2022 sezonu başında 3 milyon 500 bin euro bedelle Anderlecht'in yolunu tuttu. Manchester City, 2022-2023 sezonu başında 15 milyon euro karşılığında Sergio Gomez'i kadrosuna kattı.

İspanyol futbolcu daha önce şu başarılara imza attı:

1 - UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu
1 - FIFA Kulüpler Şampiyonası şampiyonu
1 - UEFA Süper Kupası şampiyonu
1 - İngiltere Premier Lig şampiyonu
1 - İngiltere Kupası şampiyonu
1 - Almanya Süper Kupası şampiyonu
1 - UEFA Gençlik Ligi şampiyonu
1 - U19 Avrupa Şampiyonası şampiyonu
1 - U17 Avrupa Şampiyonası şampiyonu