Gökhan Türe

Gökhan Türe

gture@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türk Telekom da, Fenerbahçe Ülker de sanki kaliteyle bezenmiş kıran kırana mücadele için serinin dördüncü maçını beklemişlerdi... Bir final serisinde olması gerektiği gibi nefis bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada galibi, “küçük ancak önemli” bir detay belirledi.
Türk Telekom, Ankara’daki üçüncü maçta olduğu gibi oyunun genelinde pota altından rakibi çökertme yoluna giderken, bunda bu kez Lang’in yerine Dudley faktörüyle etkili oldu. Dudley, Vidmar bazlı Fener pota altını Tutku ve El Amin’in organizasyonundaki ikili oyunlarla kevgire çevirirken, Fenerbahçe’yi oyunda canlı tutan ise olağanüstü bir çizgi tutturan Ömer Onan oldu. Solomon’un erken faul problemine girdiği sarı - lacivertliler, bu sayede zaman zaman Mirsad ve Mrsic’in de devreye girmesiyle skoru hep dengede tuttular. Ancak ibrenin Fenerbahçe lehine dönmesini sağlayan maçın kırılma noktası ise son iki dakikada yaşandı.
İki takımın da beş dakika skor üretemediği bu periyotta Fenerbahçe, Tutku’nun serbest atışıyla 71 - 66 öne geçen Telekom’a karşı kalan iki dakikada şapkadan “Kinsey tavşanını” çıkardı. Kinsey, kaptığı toplar ve vurduğu smaçlarla takımını ayağa kaldırıp, Telekom’a psikolojik anlamda da üstünlük sağladı ve giden maçı çeviren isim oldu.

Haberin Devamı

El Amin yetmedi
Ankara ekibi ise uzatmada bile diğer isimlerden katkı göremeden, hâlâ El Amin ve artık yorulan Dudley’nin eline bakıyordu. Fenerbahçe bu bölümde tecrübeli isimleriyle dizginleri iyice eline alıp, farkı sekiz sayıya çıkarıp, kısacası kadro derinliğinin avantajını iyi kullanıp, şampiyonluk yolunda önemli bir virajı geride bıraktılar.
Maçın sonunda ortaya çıkan en ilginç istatistikte ise Fenerbahçe Ülker açık ara öndeydi. Gerçek bir blok ustası Ömer Aşık’ın “bloksuz” gecesinde buna rağmen Mirsad, White, Vidmar ve hatta Ömer Onan ile bu anlamda 9 - 0’lık üstünlük sağlayıp, rakibin 18 sayısına bu şekilde engel olup, adeta galibiyetin üzerine duvar ördüler.