Gökhan Türe

Gökhan Türe

gture@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dört yıl önce, dört yıl sonra

Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde en son 2004’te boy gösteren 12 Dev Adam, dört yıl geçen “elemesiz” sürecin ardından ilk kez 2009 Avrupa Şampiyonası’na katılabilmek için mücadeleye girişecek

A Milli Basketbol Takımımız, eleme turu oynamadan geçen dört yılın ardından ilk kez yarın başlayacak olan 2009 Avrupa Şampiyonası elemelerinde boy gösterecek.
2004 yılında eleme gruplarında, Bosna Hersek, Hollanda ve Estonya ile birlikte yer aldığı E Grubu’nda ilk sırayı alarak final vizesini kapan ay - yıldızlılar, bu kez de Fransa, Belçika ve Ukrayna’nın bulunduğu C Grubu’nda, Polonya’da önümüzdeki yıl düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nın biletini almaya çalışacak.
Millilerimiz, grubundaki ilk maçında yarın akşam Ukrayna ile Abdi İpekçi Salonu’nda karşı karşıya gelecek. Grubun ilk karşılaşması olması açısından büyük önem taşıyan mücadele saat 21.00’de başlayacak ve NTVSpor’dan naklen yayınlanacak.

’Hedefimiz grup birinciliği’
12 Dev Adam’ın Genel Menajeri Harun Erdenay, Ukrayna ile yarın akşam Abdi İpekçi Salonu’nda oynayacakları karşılaşmanın, grupta kalan diğer maçlar için belirleyici bir unsur olduğunu söyledi. Erdenay, grup maçlarına galibiyetle girmenin, hem takımın moralini yükselteceğini, hem de üzerindeki psikolojik baskıyı azaltacağını belirterek, “Ukrayna karşılaşması, 2009 Avrupa Şampiyonası elemelerinin ilk ayağı olacak. Bu açıdan bizim için büyük önem taşıyor. Biz grup liderliğini hedefliyoruz. Bu yüzden de maçlarda kayıp vermek istemiyoruz. Bu açıdan, seyircimizin desteği bizim için çok önemli. Bu yüzden de herkesi, bu zorlu karşılaşmada bizi desteklemeleri için Abdi İpekçi Salonu’na bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı


Hidayet’ten anlamlı ziyaret

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Türk Böbrek Vakfı Hastanesi’ni ziyaret ederek, buradaki hastalara moral verdi. Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk tarafından karşılanan Hidayet, eşi Banu Türkoğlu ile hastaneyi gezerek burada tedavi gören diyaliz hastalarına çiçek verip, durumlarını sorarak, onlara moral verdi. Milli basketbolcu yaptığı açıklamada, hastalarının psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Hastaların moral ve motivasyona çok ihtiyacı var. Gerçekten bu destek çoğu arkadaşımızın, gencimizin uzun seneler yaşamasını sağlayacaktır. Benim ve arkadaşlarımın göstereceği destek inşallah halkımızı biraz daha duyarlı kılar ve onların da bakış açısı değişir. Hastalara olan destekleri ve yaşama kazandırılmaları bizi çok mutlu eder” diye konuştu.

Haberin Devamı

9 maçta 4 galibiyet
A Milli Basketbol Takımımız, 3 - 20 Eylül tarihleri arasında oynayacağı 2009 Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçları öncesinde oynadığı 9 hazırlık maçında dört galibiyet elde etti. Elemelerde Fransa, Belçika ve Ukrayna ile birlikte C Grubu’nda yer alan 12 Dev Adam, 16 Temmuz’da başladığı hazırlık döneminde yaptığı 9 maçta 5 yenilgi, 4 galibiyet aldı. Millilerimiz bu 9 maçta rakip potalara toplam 665 sayı atarken, kendi potasında ise 691 sayı gördü. Hazırlık döneminde ilk 5 maçını kaybeden Türkiye, son yaptığı 4 maçı ise galibiyetle kapadı. A Milli Takım’ın, eleme grubu maçları öncesinde yaptığı hazırlık maçları ve sonuçları ise şöyle:

Haberin Devamı

Dört yıl önce, dört yıl sonra

Devler’de tek yol galibiyet
Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında ilk maçını çarşamba günü Ukrayna ile oynayacak A Milli Takım bu maçın hazırlıklarına dün başladı.
Konya’da Efes World Cup 7’de şampiyon olduktan sonra pazar gününü dinlenerek geçiren ay - yıldızlılar, dün sabah Abdi İpekçi Salonu’nda coach Bogdan Tanjevic nezaretinde yaklaşık iki saat süren bir çalışma yaptılar. Sakatlar haricinde tam kadro gerçekleştirilen antrenmanda kondisyon ağırlıklı bir program uygulayan millilerimiz, akşam ise taktik ağırlıklı bir çalışma yaptılar.

Tunçeri: “İyi durumdayız”
Takımın istenilen seviyeye çok yaklaştığına değinen A Milli Takım’ın tecrübeli guardı Kerem Tunçeri, “Her geçen gün daha iyi oynuyoruz. Makedonya’da oynadığımız turnuva ile Efes Cup’ta oynadığımız maçlar arasında dağlar kadar fark var. Artık eleme grubu maçlarına başlayacağız ve bu maçların hata kaldırır yanı yok. En az hata ile oynayarak kazanmak ve Avrupa Şampiyonası’nda hak ettiğimiz yerde olmak istiyoruz” dedi.

“Tek hedef galibiyet”
A Milli Takımın genç oyuncularından Oğuz Savaş ise yaptığı değerlendirmede “Efes Cup’a kadar sadece Romanya maçını kazanmıştık. Konya’da üç maçı da kazanarak kupayı almamız takım için büyük moral oldu. Hem moral olarak, hem de fiziksel olarak eleme grubu maçlarına hazırız. Çarşamba günü Ukrayna karşısında iyi bir oyun ortaya koyarak kazanmak ve eleme gruplarına galibiyetle başlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Engin: “Güvenimiz tam”
Ay - yıldızlıların önemli isimlerinden Engin Atsür ise hazırlıkların sonuna gelindiğini söyleyerek, “Efes Pilsen World Cup’ta tüm maçlarımızı kazanmak bizim için moral oldu. Hem takımın eleme grupları öncesinde bir arada oynaması, hem de güven açısından bu turnuva bize çok şey kattı. İlk maçımızı Çarşamba günü Ukrayna ile oynayacağız. Amacımız bu maçı kazanarak gruplara galibiyetle başlamak” ifadelerini kulland›.