Gökhan Türe

Gökhan Türe

gture@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sözlükteki karşılığıyla ‘dayanaksız’ anlamına gelen “mesnetsiz” kelimesi, eski Türkçe’de ‘mevki ve makam’ olarak ayrı bir anlam ifade ediyormuş aslında !..
Beşiktaş kulübünün, önceki gün yazdığım ‘Kartal kendini yaktı’ başlıklı haber yoruma yaptığı yalanlamayı okuyunca, içinde geçen ‘mesnetsiz’ ifadesine şaşırıp, açıkçası sözlüğe bir kez daha bakma ihtiyacı hissettim; iyi de yapmışım !..

Gerçekçi olmak gerekir
Kelimenin, yeni keşfettiğim bu anlamından yola çıkarak, mevki ve makamın, Türkiye’ye malolmuş bir büyük kulüp için ne anlam ifade ettiği hakkında kafamda oluşan soru işaretlerine değinmek istiyorum.
Mevki ve makam, eğer oturduğunuz, Beşiktaş gibi büyük bir camianın yöneticilik koltuğu ise ağırlık, ciddiyet, tecrübe ve daha da önemlisi “gerçekçi” olmayı gerektirir. Gelelim yalanlamanın içeriğine...

Haberin Devamı

Herkesin dilinde
Sezon başından beri camiada hemen herkesin diline dolanan, basketbol şubesindeki parasal sorun, nasıl olur da “hayal ürünü” olarak nitelenebilir ? Tribünlerin kulak misafiri olduğu Kaya Peker - Ufuk Sarıca diyaloğu (!), hiçbir yöneticinin kulağına nasıl olur da gitmez ? Takım menajeri Mertay Kugay İtalya’ya götürülmeyip, yerini nasıl olur da salon müdürü ve amigolar alır ? Bayan basketbolcuların kulüple icralık olduğundan acaba kimin haberi vardır ?
Açıkçası bu ‘mesnetsiz’ yalanlamadan çıkardığım sonuç, aslında eski anlamı itibarıyla ‘mesnet’in bir büyük kulüp için ne derece önemli olduğu; şu sıralarda ise ne yazık ki “tepeden tırnağa” hakkının verilemediğidir...